Ванкувър, през погледа на един новопристигнал.

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Ей, я кажете във Ван пуши ли се по заведенията? Че в Онтарио с тая забрана направо ми се отщява да излизам на кръчма :evil: . То верно, че Квебек е близо, ама се пак...туй :beer: върви с онуй....
Let it go...
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Ivet написа:Ей, я кажете във Ван пуши ли се по заведенията? ...
Не. В някои кръчми има отделно помещение за пушачи.
Obey gravity ... It's the law!
borimira2

Мнение от borimira2 »

[скромния си опит който имам на канадска територия ,доста обиколил и видял изводът ми е ,че навсякъде са едни и същи,местото не е от значение,а това как ,ще си го направиш и мотивът -чуждата кокошка патка ,не е добър съветник.[/quote]

Ne moga da se saglasja s podobno mnenie. Dali jiveja v v edno malko gradche v Ontario ili v Toronto ili vav Vancouver, opredeleno definira kak shte si prekaram weekendite i kak shte mi minavat dnite. Ima goljamo znachenie dali shte patuvash po N-chasa do rabotata i obratno (pitai Torontovchani) ili shte patuvash 5-10 min. Otdelno edni haresvat golemi gradove, drugi malki, taka che ako ti obichash spokoen jivot, opredeleno Toronto njama da e tvoeto mjasto i shte se chuvstvash nekomfortno s tozi ujasen trafik (8 lenti v edna posoka po highways...) i s tolkova mnogo hora naokolo bilo v subway, bilo po magazinite... Razbira se, mnogo e vajno da imash i prijateli, s koito da imash kakvo da pravish prez wekeendite i vecherite prez sedmitzata (ako ot bachkane ti ostava vreme razbira se...).

Da ne govorime, che primerno edni gradove mogat da ti predlojat edno koito drugi ne mogat. Primerno v Toronto, postojano ima kuponi na bg obshtestvenost, postojanno ima bg artisti, izpalniteli, koito da idvat ot BG, vav Vancouver naskoro razbrah, che takiva neshta samo gledat prez kriv makaron. Taka, che te sa dosta otkasnati za sajalenie ot tazi gledna tochka, no pak vazmojnostite da sa sred planinite weekendite sa neshto, zaradi koeto mnogo ot tjah sa izbrali da jivejat tochno tam. Spored mene vseki poradi njakakvi prichini pravi svojat parvonachalen izbor i nikoga ne e kasno da si promeni reshenieto:))

Naskoro mi kazaha edin vitz:

- Kak znaesh, che si Torontovhanin?
- Ami ako imash pone 3 prijateli, koito sa se premestili ot Mtrl v TO i pone 3, koito sa se premestili ot TO vav Van...:)
Pincher

Мнение от Pincher »

kvo se karate be.
ia spoko.
i v Vancouver e mnogo got, no kato zavali po 240 dena ot 365 hubavo li e - ne e.
a v Mtl. pak jimata e jestoka. no pak ima hubavi festivali i sportni meropriatia.
v Van. pak ima more i planina. no pak e po-skapo i amerikanizirano.
vseki sam si preceniava. imam poznati koito kazvat che Mtl e po-dobar za jivot ot Van.
drugi tvardiat obratnoto. i kazvat standarta che e po-dobar v Van.
vsichko obache e edna zabluda. ne e vajno kade si, a kakvo pravish (rabotish), za kolko i kak si prekarvash svobodnoto vreme. tova e vajnoto. drugoto e pliava.
1000 choveka - 1000 istini.
derzaite.
:beer: :beer: :beer:
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

borimira2 написа: ... tozi ujasen trafik (8 lenti v edna posoka po highways...)
Де да бяха по осем лентите във всяка посока ... :lol: , нямаше да има никакъв трафик ! Проблема е че града е замислен за 1-2 млн., а не 4-5 млн. да се изсипват от GTA всяка сутрин или обратно, да се тъпчат да излязат от града ... Затова Гардинър и 401 са с по 2-3 платна, а 8 ленти има май само в посока Мускока и към Монреал :evil: .
Циганите - на Сатурн !
bateto

Мнение от bateto »

Къде ги преброихте тези 8 ленти в ТО,толкова са с Колектора по 401,това дето в Mтл. mу се вика лине де сервиз,а в Аmерика бизнес лайн или роуд.
По принцип на градове на които от едната или от двете иm страни иmа вода-езеро,океан,като Торонто,Mтл,Чикаго,НЙС,Бостън иm е трудна организацията на транспорт,mагистралата се налага да цепи направо през града,докато в градовете които граничат саmо със сушата иmат изграден околовръстен пръстен ,който разтоварва трафика по mагистралите къm вътрешността на града.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Нова серия снимки, озаглавена "Urban Vancouver".
Серията посвещавам специално с поздрави на Батето!
Бате, първите снимки са от Commercial Drive, Broadway (кръстовището, което много хора наричат "гето"), Main St. i Hastings. Да ти кажа, ако искаш ми вярвай, но почти по 3/4 от дължината на Main St. не открих нито един индиец да го снимам, за да стане по-интересно (китайци иначе колкото искаш). Да не би да са се изнесли всички към Съри, не знам :roll: :lol:
Мейн стрийт ми напомни донякъде за бул. "Христо Ботев" в София (отсечката от Ц. Гара до Възраждане). Има страхотни китайски магазинчета за какво ли не, включително и с най-евтините (и в същото време изключително добри) части за компютри. От там си напазарувах на цени почти двойно по-ниски от тези в БГ 8)
Надявам се ърбан сесията да се хареса на всички. :wink: :beer:
ilka

blagodarja

Мнение от ilka »

blagodarja ti MkGeek - snimkite sa razkoshni
пак сме тук :-)
Аватар
Stef

van

Мнение от Stef »

A kak stoi vaprosa s narkomanite v Van to che e neizbejno neizbejno e no dali sa navsyakade?
Molya kajete vashite vpechatleniya.
Go big or go home.
Аватар
Rainmaker

Re: van

Мнение от Rainmaker »

Stef написа:A kak stoi vaprosa s narkomanite v Van to che e neizbejno neizbejno e no dali sa navsyakade?
Molya kajete vashite vpechatleniya.
niama problem da se pushi trevichka
dori i na masovi meropriatia

vij ako iskash da piesh dori edna edinstvena bira na otkrito shte imash problemi :beer:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Wes End & English Bay

Мнение от MrGeek »

Ето ви една нова сесия от West End в района на English Bay Beach, както и малко снимки от Downtown и Burrard St.

Disclaimer (или предупреждение за какндидат-емигранти): Понеже многократно ме обвиниха, че не представям "реалната" картина от Ванкувър, затова са следните редове. Тези снимки показват живота на едно мнооооого подбрано "елитарно" общество в Канада. В тези офиси и жилищни сгради могат да живеят само лично посочени от Кралицата представители на местни борчески и ъндърграунд групировки. Също така може да се включат в групата (пак посочени от кралската особа) изявени представители на повсеместното разпространение на поп-фолк-канадската чалга.
Всички новопристигнали емигранти изобщо да не си правят илюзии - мястото им е само и единствено в специални кучешки колибки в тръстиките под Burrard Bridge.
Ако някой кандидат-емигрант си създаде някакви нереални илюзии и впечатления то те са си изцяло за негова сметка и нямат нищо общо с автора на снимките.
Казах! И наздраве :P :lol: :rotfl: :beer2:
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Хей, MrGeek!!!!!!!!!
Супер са снимките!
Хубаво е, че ти се занимава с това!
Благодаря ти!
ИзображениеИзображение
Невъзможното е предизвикателство!
Аватар
Bydi
Обратна връзка:

Мнение от Bydi »

Pravo v celta, MrGeek!
:rotfl: :giavol: :beer:
Както не може да има човек без лице, без образ, така и душата не може без вяра.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Още една снимкова сесия от Vancouver Aquarium (правена преди две седмици).

Disclaimer: Животът на рибите е по-добър от този на емигрантите. Не се заблуждавайте. :wink: :lol: :beer2:
Заключено