Анджи, електрониката не само не е 2 пъти по-скъпа, ами е направо по-евтина и то по абсолютно сравнени цени, а не спрямо нивото на заплатите. Абсолютен мит че дрехите са по-скъпи - има и по-евтини от БГ има и по-скъпи разбира се, но за еднакво качество цените са горе-долу еднакви. Например - обикновени летни тениски: БГ 5 лв. Канада - 5 долара. Дънки не-маркови: БГ -20-25 лв., Канада - 20-25 долара. Марковите маратонки тук са ПО-ЕВТИНИ !Angie написа:Не съм ходила в Канада, но ми е интересно да разбера наистина ли са толкова ужасни цените? Или някой има интерес да прави пропаганда и да си мисли, че ядем доматите с коловете. Защото по мои наблюдения цените на хранителните продукти, дрехите и техниката са до 1,5-2 пъти по-скъпи, което сравнено с разликата в заплатите е направо смешно. Вярно, че в Канада се плаща наем, но той то покрива отоплението и електричеството, а само те в България през зимните месеци се равняват на един български наем. Кажете моля ви как стоят нещата?![]()
Наема в повечето случаи покрива и водата и климатика - няма "ама сега ако пусна климатика, колко ли ще ми дойде сметката за тока после". Накрая, съгласен съм с Клариса:
Clarissa написа:Изобщо тук се живее доста спокойно, и ти е кеф и ти да се държиш нормално, да се усмихваш, да си чакаш реда и да пазиш чисто...
Кариера - трудно е да си чужденец и да почваш от нула. За възрастен човек направо изисква кански компромиси. Но ако си много напънат и амбициозен - възможности да искаш...