моля ви кажете дали си струва!!!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Angie написа:Не съм ходила в Канада, но ми е интересно да разбера наистина ли са толкова ужасни цените? Или някой има интерес да прави пропаганда и да си мисли, че ядем доматите с коловете. Защото по мои наблюдения цените на хранителните продукти, дрехите и техниката са до 1,5-2 пъти по-скъпи, което сравнено с разликата в заплатите е направо смешно. Вярно, че в Канада се плаща наем, но той то покрива отоплението и електричеството, а само те в България през зимните месеци се равняват на един български наем. Кажете моля ви как стоят нещата? :shock: :roll:
Анджи, електрониката не само не е 2 пъти по-скъпа, ами е направо по-евтина и то по абсолютно сравнени цени, а не спрямо нивото на заплатите. Абсолютен мит че дрехите са по-скъпи - има и по-евтини от БГ има и по-скъпи разбира се, но за еднакво качество цените са горе-долу еднакви. Например - обикновени летни тениски: БГ 5 лв. Канада - 5 долара. Дънки не-маркови: БГ -20-25 лв., Канада - 20-25 долара. Марковите маратонки тук са ПО-ЕВТИНИ !
Наема в повечето случаи покрива и водата и климатика - няма "ама сега ако пусна климатика, колко ли ще ми дойде сметката за тока после". Накрая, съгласен съм с Клариса:
Clarissa написа:Изобщо тук се живее доста спокойно, и ти е кеф и ти да се държиш нормално, да се усмихваш, да си чакаш реда и да пазиш чисто...
Кариера - трудно е да си чужденец и да почваш от нула. За възрастен човек направо изисква кански компромиси. Но ако си много напънат и амбициозен - възможности да искаш...
Pincher

Мнение от Pincher »

specialna korespondencia za estoyanova. moje bi ne znaesh no tuka boklucite ne prelivat ot kofite - te prosto sa navsiakade po ulicite i trotoarite- vsiakakvi bokluci. palno e s prosiaci po ulicite i to ne malko propadnali tipove. a che ulicite gamjat ot poludeli tipove i prostitutki moje bi i tova ne ti e izvestno (iasno). ela i shte vidish. oko da vide raka da pipne. ne e neshto koi znae kakvo. a sigurno i ne znaesh, che tuka vodata e jelatelno da se filtrira ili prevariava za da si spokoen kakvo piesh. boje kolko raboti ne znaesh. zatova ela da vidish i da se ubedish. prosto niamash baza za sravnenie.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Пинчер, за кой град говориш ? Щото аз съм в Тороното и това което го пишеш меко казано е невярно. Не че улиците тука са излизани (както може би е в Германия) и няма кьорав просяк, но е 100 пъти по-добре във всяко едно отношение от България. А това дето го пишеш, ако почнем да си говорим на едро би могло с пълна сила да важи и за град като Амстердам например (пропуснал си наркоманите в твоето описание :D )
Angie

Мнение от Angie »

Благодаря на всички, които ми отговориха, радвам се, че има хора, които не си затварят очите за лъжите, с които някои хора може би от скука или за по-сериозни цели се опитват да демотивират и тзеи, решили да потърсят по-добър живот другаде. Мога само да кажа на всички наши държавници с хотели по морето, на другите дето летуват в старите си резиденции, на охранилите се бюрократи от Здравната каса дето предадоха българската фармацевтична индустрия и взеха и последния лев на Българина без да му осигурят хуманно отношение в болнииците, на този с мустаците от МВФ дето иска заплатата ми да е колкото нощувката му в Шератон, и на всички продали България и доверието на честния и отруден българин -"НА МАЙМУНИ НИ НАПРАВИХТЕ" Аз отказвам вече да участвам в голямата лъжа България :x пък вие ме убеждавайте, че в Канада е зле
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

Angie написа::x пък вие ме убеждавайте, че в Канада е зле
:D Не е зле, но може и по-добре. Личното ми мнение е, че който не е убеден да напусне България по-добре да не го прави. А всеки път като изникне сроден въпрос ще отговоря на такива хора "не".
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Специално за Pincher, както и за всички останали, дето са забравили откъде са дошли - малка снимкова "импресия" от кв. Столипиново в Пловдив, града с 8000 годишна история. Това е "панорама" от най-главната и най-чистата улица на това китно кварталче. Истинската вътрешност не смея да снимам дори аз, който живях в съседство повече от 20 години.
Предупреждавам хората със слаби сърца, да не гледат.
Pincher

Мнение от Pincher »

i tova v Stolipinovo e nishto, to si e chistichko v sravnenie s tova koeto sa videli ochite mi tuk. ne znam dali shte gledali kakvi bokluci ima po malkite ulichki v krainite kvartali. prosto neopisuemo. :beer: :shock:
Clarissa

Мнение от Clarissa »

Mislia vednaga moga da ti napravia byrzo sravnenie mejdu malkite ulichki v krainite kvartali na Montreal i centyra na centyra na Sofia... No shte e grozno i jalko, a i izlishno....
Pincher

Мнение от Pincher »

Clarissa napravi sravnenie. shte e zabavno do kakav izvod shte stignesh. napravi sravnenieto ako obichash.
thanks in advance.
mdju
Обратна връзка:

Мнение от mdju »

Кариера - трудно е да си чужденец и да почваш от нула. За възрастен човек направо изисква кански компромиси. Но ако си много напънат и амбициозен - възможности да искаш...

Clarissa,

Какво би трябвало да се разбира под " възрастен човек"?
Не греши само този, който не прави нищо!
Clarissa

Мнение от Clarissa »

Mdju,
Imah predvid zrial chovek, koito idva tuk s veche pridobit experience v uchenie, rabota, socialen jivot... vyrhu koito experience e gradil samuchuvstvie i predstava za sebe si.

Pincher: ne smiatam da si chesha ezika po predlojenata ot teb tema pred desetki hora prosto zashtoto taka ti e skimnalo. Pishi ti, kato imash muza po temata? Samo shte ti kaja, che ne me boli ot danycite, koito plashtam, zashtoto tova e cenata na chistotata i udobstvata, syzdadeni ot obshtinata na miastoto, na koeto jiveia. Mnogo e prosto... Skypo e, no hubavite neshta struvat skypo, a sistemata raboti dobre kakto se vijda. Ako ne mi haresvashe, niamashe da sym tuk...
Clarissa

Мнение от Clarissa »

PS do Pincher: molia da me izvinish, ako e prozvuchalo v prednia mi posting, che ti dyrja niakakyv ton...
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Pincher написа:... ne znam dali shte gledali kakvi bokluci ima po malkite ulichki v krainite kvartali. prosto neopisuemo. :beer: :shock:
Ми не сме гледали. Пусни 1-2 снимки да видим и ние ... :roll: !?
Obey gravity ... It's the law!
eva-vet-eva

Мнение от eva-vet-eva »

Все още не знам дали си струва,защото съм пресен новобранец и ми предстои доста работа,за да стана това,което бях в Бг/вет.лекар/,но хубавите неща не стават лесно.
Колкото до условията на заобикалящата ме среда-живея в Розмонт в Монреал-не е "олизано",но и не смърди на вкиснато като от контейнерите в Пловдив.Нито има опасност кучето ми да си пореже лапата на счупена бутилка в парка,нито пък някое голямо куче да сдъвче моето.А и е почти невъзможно да настъпиш кучешка"мина"/е,ако човек е късметлия,може и да му се случи,предполагам/.
Няма я и опасността да ме размажат подивели лелки в автобуса,притискайки ме с телесата си и с пазарските си чанти/не,че не са едри,просто не се блъскат/.
За момента това ми идва наум,но е част от нещата,заради които мисля,че си струва/другите части са за други теми/.
Това са мои впечатления от Мтл,но едва ли в англ.провинции е чак толкова по-зле,щом немалко на брой хора се изнасят от тук натам :wink:
huba

Мнение от huba »

MrGeek написа:Специално за Pincher, както и за всички останали, дето са забравили откъде са дошли - малка снимкова "импресия" от кв. Столипиново в Пловдив, града с 8000 годишна история. Това е "панорама" от най-главната и най-чистата улица на това китно кварталче. Истинската вътрешност не смея да снимам дори аз, който живях в съседство повече от 20 години.
Предупреждавам хората със слаби сърца, да не гледат.
Sega shte pochakame da ni pokajesh fotogaleria ot indiisko-pakistanskia kvartal vav vankuver.Nali ti e iasno che kato postaviame na kantara Stolipinovo i Downtown Vankuver neshtata zaprilichvat na detinska logika. :D :D
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Заключено