Декларация за спонсорство

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
LT

Декларация за спонсорство

Мнение от LT »

Преминах успешно интервюто през месец ноември 2004г. и в момента очаквам писмо за визите, изпратил съм също така и медицинските. Кандидатствам сам, разведен съм и имам дъщеря, която е на 2 години. Проблемът е следният: получих писмо, в което има декларация, която цитира член "Section 117-9(d)" от Immigration and Refugee Protection Regulations относно бъдещо спонсорство. Доколкото разбирам от придружителното писмо, ако подпиша декларацията това означава, че се отказвам сега и в бъдеще да й бъда спонсор. Ако не я подпиша, ще й изпратят медицински.
Имал ли е някой подобен случай и кое е по-благоприятно, тъй като искам да запазя възможността в бъдеще да я взема при мен в Канада.
Моля посъветвайте ме как да постъпя.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Re: Декларация за спонсорство

Мнение от IvHaydu »

LT написа:Преминах успешно интервюто през месец ноември 2004г. и в момента очаквам писмо за визите, изпратил съм също така и медицинските. Кандидатствам сам, разведен съм и имам дъщеря, която е на 2 години. Проблемът е следният: получих писмо, в което има декларация, която цитира член "Section 117-9(d)" от Immigration and Refugee Protection Regulations относно бъдещо спонсорство. Доколкото разбирам от придружителното писмо, ако подпиша декларацията това означава, че се отказвам сега и в бъдеще да й бъда спонсор. Ако не я подпиша, ще й изпратят медицински.
Имал ли е някой подобен случай и кое е по-благоприятно, тъй като искам да запазя възможността в бъдеще да я взема при мен в Канада.
Моля посъветвайте ме как да постъпя.
Дано не ти дам грешен съвет, но според мен, не подписвай тааква декларация! Нека малката мине медицински, нищо лошо няма (е, там стотина и нещо лева, ама няма как); не и затваряй вратите за Канада!
Успех!
:beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
Rainmaker

Re: Декларация за спонсорство

Мнение от Rainmaker »

Ivan e prav.
Nikoga ne se znae moje sled 5 ili 15 godini da poiska da doide v Canada.
Аватар
Stoynev
Обратна връзка:

Мнение от Stoynev »

От написаното виждам 4е си писал в документите 4е имаш дъщеря. Ако не си писал 4е тя ще те придружава сега, т.е. тя не кандидатства за виза с тебе (като dependent), то мисля 4е няма да и испратят медитсински (защото тя на този етап няма да пътува) . Пиши писмо до букурещ 4е не се отказваш от сонсориране и мислиш като се стабилизираш в Канада да спонсорираш дащеря ти тогава.
Ако пак си писал 4е сега идва с тебе то добре ще е тя да иде на медицински преглед с оглед да не стане некакъв сакатлък с твоита ваза .
"Най-добрият сред хората е оня, който е най-полезен" - А. ДЖАМИ
Аватар
Dino
Модератор

ВНИМАНИЕ !!!

Мнение от Dino »

Обърни внимание на ТАЗИ ТЕМА.
Мисля, че питаш за същото...
Прочети внимателно коментара ми - информацията е от първа ръка.

Даниел
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

LT написа:...Доколкото разбирам от придружителното писмо, ако подпиша декларацията това означава, че се отказвам сега и в бъдеще да й бъда спонсор. Ако не я подпиша, ще й изпратят медицински...
Не е така. Декларацията е за това, че знаеш, че ако дъщеря ти не е вписана в молбата ти за имиграция като non-accompanying family member и не е минала медицински преглед, никога няма да можеш да я спонсорираш. Това е просто декларация, че си наясно със законовото положение, а не че за в бъдеще се отказваш от спонсориране на дъщеря си. Т.е., декларацията трябва да си я подпишеш, но ако дъщеря ти не е вписана в молбата ти като non-accompanying family member трябва да се обадиш в Букурещ , че искаш да я прибавиш. Доколкото разбирам, случаят е такъв защото, ако дъщеря ти беше вписана в молбата ти, щяха да изпратят документи за медицински преглед и за двама ви. Свържи се по най-бърз начин с Букурещ и им кажи, че искаш да впишеш дъщеря си в молбата си! Те ще те инструктират точно какво трябва да направиш.

Stoynev написа:... Ако не си писал 4е тя ще те придружава сега, т.е. тя не кандидатства за виза с тебе (като dependent), то мисля 4е няма да и испратят медицински (защото тя на този етап няма да пътува) ...
Всички които са dependent на главния кандидат трябва да минат медицински преглед, независимо дали кандидастват за имиграция или не.

Medical Examinations :
"You must pass a medical examination before coming to Canada. Your dependants must also pass a medical examination even if they are not coming with you."
Obey gravity ... It's the law!
LT

Мнение от LT »

Благодаря на всички за бързите отговори!

Декларацията е абсолютно същата като тази която е дал в линка Dino.
Навсякъде в документите съм писал, че дъщеря ми е non-accompanying family member. Немога да разбера при положение че няма да идва с мен трябва ли да минава на медицински преглед (логично е да минава на такъв преглед ако ще пътува с мен или когато реши да дойде в Канада някой ден). Стигам до извода от вашите отговори че трябва да подпиша тази декларация но незнам какъв е този свитетел, който също трябва да я подпише.
Botzo

Мнение от Botzo »

LT написа:...Стигам до извода от вашите отговори че трябва да подпиша тази декларация но незнам какъв е този свитетел, който също трябва да я подпише.
Predpolagam 4e e notarius.
Aries

Мнение от Aries »

LT написа:Немога да разбера при положение че няма да идва с мен трябва ли да минава на медицински преглед (логично е да минава на такъв преглед ако ще пътува с мен или когато реши да дойде в Канада някой ден).
Всъщност VanBC ти е отговорил:
Medical Examinations :
"You must pass a medical examination before coming to Canada. Your dependants must also pass a medical examination even if they are not coming with you."
което се превежда:
Медицински изследвания
"Вие трябва да направите медицински изследвания преди идването в Канада. Тези, които са на ваша издръжка (в случая дъщеря) трябва също да направят медицински изследвания ДАЖЕ и ако те няма да идват с вас."
Мисля, че е казано повече от ясно.
Заключено