Декларация за спонсорство
Декларация за спонсорство
Преминах успешно интервюто през месец ноември 2004г. и в момента очаквам писмо за визите, изпратил съм също така и медицинските. Кандидатствам сам, разведен съм и имам дъщеря, която е на 2 години. Проблемът е следният: получих писмо, в което има декларация, която цитира член "Section 117-9(d)" от Immigration and Refugee Protection Regulations относно бъдещо спонсорство. Доколкото разбирам от придружителното писмо, ако подпиша декларацията това означава, че се отказвам сега и в бъдеще да й бъда спонсор. Ако не я подпиша, ще й изпратят медицински.
Имал ли е някой подобен случай и кое е по-благоприятно, тъй като искам да запазя възможността в бъдеще да я взема при мен в Канада.
Моля посъветвайте ме как да постъпя.
Имал ли е някой подобен случай и кое е по-благоприятно, тъй като искам да запазя възможността в бъдеще да я взема при мен в Канада.
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Re: Декларация за спонсорство
Дано не ти дам грешен съвет, но според мен, не подписвай тааква декларация! Нека малката мине медицински, нищо лошо няма (е, там стотина и нещо лева, ама няма как); не и затваряй вратите за Канада!LT написа:Преминах успешно интервюто през месец ноември 2004г. и в момента очаквам писмо за визите, изпратил съм също така и медицинските. Кандидатствам сам, разведен съм и имам дъщеря, която е на 2 години. Проблемът е следният: получих писмо, в което има декларация, която цитира член "Section 117-9(d)" от Immigration and Refugee Protection Regulations относно бъдещо спонсорство. Доколкото разбирам от придружителното писмо, ако подпиша декларацията това означава, че се отказвам сега и в бъдеще да й бъда спонсор. Ако не я подпиша, ще й изпратят медицински.
Успех!

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
- Rainmaker
Re: Декларация за спонсорство
Ivan e prav.
Nikoga ne se znae moje sled 5 ili 15 godini da poiska da doide v Canada.
Nikoga ne se znae moje sled 5 ili 15 godini da poiska da doide v Canada.
- Stoynev
- Обратна връзка:
От написаното виждам 4е си писал в документите 4е имаш дъщеря. Ако не си писал 4е тя ще те придружава сега, т.е. тя не кандидатства за виза с тебе (като dependent), то мисля 4е няма да и испратят медитсински (защото тя на този етап няма да пътува) . Пиши писмо до букурещ 4е не се отказваш от сонсориране и мислиш като се стабилизираш в Канада да спонсорираш дащеря ти тогава.
Ако пак си писал 4е сега идва с тебе то добре ще е тя да иде на медицински преглед с оглед да не стане некакъв сакатлък с твоита ваза .
Ако пак си писал 4е сега идва с тебе то добре ще е тя да иде на медицински преглед с оглед да не стане некакъв сакатлък с твоита ваза .
"Най-добрият сред хората е оня, който е най-полезен" - А. ДЖАМИ
ВНИМАНИЕ !!!
Обърни внимание на ТАЗИ ТЕМА.
Мисля, че питаш за същото...
Прочети внимателно коментара ми - информацията е от първа ръка.
Даниел
Мисля, че питаш за същото...
Прочети внимателно коментара ми - информацията е от първа ръка.
Даниел
Не е така. Декларацията е за това, че знаеш, че ако дъщеря ти не е вписана в молбата ти за имиграция като non-accompanying family member и не е минала медицински преглед, никога няма да можеш да я спонсорираш. Това е просто декларация, че си наясно със законовото положение, а не че за в бъдеще се отказваш от спонсориране на дъщеря си. Т.е., декларацията трябва да си я подпишеш, но ако дъщеря ти не е вписана в молбата ти като non-accompanying family member трябва да се обадиш в Букурещ , че искаш да я прибавиш. Доколкото разбирам, случаят е такъв защото, ако дъщеря ти беше вписана в молбата ти, щяха да изпратят документи за медицински преглед и за двама ви. Свържи се по най-бърз начин с Букурещ и им кажи, че искаш да впишеш дъщеря си в молбата си! Те ще те инструктират точно какво трябва да направиш.LT написа:...Доколкото разбирам от придружителното писмо, ако подпиша декларацията това означава, че се отказвам сега и в бъдеще да й бъда спонсор. Ако не я подпиша, ще й изпратят медицински...
Всички които са dependent на главния кандидат трябва да минат медицински преглед, независимо дали кандидастват за имиграция или не.Stoynev написа:... Ако не си писал 4е тя ще те придружава сега, т.е. тя не кандидатства за виза с тебе (като dependent), то мисля 4е няма да и испратят медицински (защото тя на този етап няма да пътува) ...
Medical Examinations :
"You must pass a medical examination before coming to Canada. Your dependants must also pass a medical examination even if they are not coming with you."
Obey gravity ... It's the law!
Благодаря на всички за бързите отговори!
Декларацията е абсолютно същата като тази която е дал в линка Dino.
Навсякъде в документите съм писал, че дъщеря ми е non-accompanying family member. Немога да разбера при положение че няма да идва с мен трябва ли да минава на медицински преглед (логично е да минава на такъв преглед ако ще пътува с мен или когато реши да дойде в Канада някой ден). Стигам до извода от вашите отговори че трябва да подпиша тази декларация но незнам какъв е този свитетел, който също трябва да я подпише.
Декларацията е абсолютно същата като тази която е дал в линка Dino.
Навсякъде в документите съм писал, че дъщеря ми е non-accompanying family member. Немога да разбера при положение че няма да идва с мен трябва ли да минава на медицински преглед (логично е да минава на такъв преглед ако ще пътува с мен или когато реши да дойде в Канада някой ден). Стигам до извода от вашите отговори че трябва да подпиша тази декларация но незнам какъв е този свитетел, който също трябва да я подпише.
Всъщност VanBC ти е отговорил:LT написа:Немога да разбера при положение че няма да идва с мен трябва ли да минава на медицински преглед (логично е да минава на такъв преглед ако ще пътува с мен или когато реши да дойде в Канада някой ден).
Medical Examinations :
"You must pass a medical examination before coming to Canada. Your dependants must also pass a medical examination even if they are not coming with you."
което се превежда:
Медицински изследвания
"Вие трябва да направите медицински изследвания преди идването в Канада. Тези, които са на ваша издръжка (в случая дъщеря) трябва също да направят медицински изследвания ДАЖЕ и ако те няма да идват с вас."
Мисля, че е казано повече от ясно.