MBA в Торонто или Ванкувър

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
foxxbatter

MBA в Торонто или Ванкувър

Мнение от foxxbatter »

:D Искам да попитам има ли някой който учи МБА в следните университети:
1. UofT - Rotman SofM, Toronto
2. York University - Schulich SofM, Toronto
3. UBC - Sauder SofB, Vancouver

Имам няколко специфични въпроса за кърикюлъма, асистаншипи и др. подобни. Може и да ми отговорите на лично съобщение.

10х
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

:D Виждам горите от желание да ми отговорите и ви улеснявам като повдигам темата нагоре.

Коко кажи нещо 8) ... освен ако толкова много не ти е писнало от мен като юзър :roll:
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

foxxbatter написа::D Виждам горите от желание да ми отговорите и ви улеснявам като повдигам темата нагоре.

Коко кажи нещо 8) ... освен ако толкова много не ти е писнало от мен като юзър :roll:
Какво да ти кажа – бях проучвал MBA програмата на U of T преди около 3 години, но това което ме отказа е че може да се учи само редовно плюс че е доста скъпа. От финансова гледна точка това означава че трябва да затънеш в заеми доста надълбоко. Освен това, по същото време вече бях почнал по-сериозна работа и затова предпочетох да запиша професионална програма която все пак позволява и да се работи и да се учи.
Трябва да добавя и това че тогава бях записал курс за подготовка за G-MAT и интересното е че от около 40 човека които карахме курса, конкретно за U of T програмата нямаше почти никакви желаещи да кандидастват. Доколкото си спомнят входящите им условия също бяха доста високи.
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

:thumbsup: Мерси Коко.

За цената един друг съформник ми писа подобно за което мога да се съглася в вас двамата - 50 хилки си е множко. По подобна причина не бих избрал и Куинс унивърсити с техния МБА ин Сайънс и Менъджмънт, който си е на подобна цена.

Въпроса ми е по-скоро и дали си заслужава въпреки набутването като знание и възможности за след това, ако си чувал от някой който е я завършил.

За Йорк нещо определено да можеш да ми кажеш?
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

foxxbatter написа::thumbsup: Мерси Коко.

За цената един друг съформник ми писа подобно за което мога да се съглася в вас двамата - 50 хилки си е множко. По подобна причина не бих избрал и Куинс унивърсити с техния МБА ин Сайънс и Менъджмънт, който си е на подобна цена.

Въпроса ми е по-скоро и дали си заслужава въпреки набутването като знание и възможности за след това, ако си чувал от някой който е я завършил.

За Йорк нещо определено да можеш да ми кажеш?
Проверявал ли си каква е цената в U of T в момента? Защото 50К беше преди 3 години, много вероятно вече и да е повече.

Възможностите за реализация – не познавам лично никой завършил МВА в U of T, но се сещам за две познати които завършиха бакълаварската им (Bachelor’s in Commerce) програма миналата година и получиха добри предложения за работа още преди да са се дипломирали. Мисля че за Мастера това важи в още по-голяма степен.

За Йорк нищо по-конкретно не мога да ти кажа.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Виж тази тема – незнам какво стана с това момиче, дано да се включи отново във форума, но явно Йорк също е вариант.

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... hlight=mba
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

Program Fees: 2004-05
FULL-TIME MBA PROGRAM

http://www.rotman.utoronto.ca/mba/admission.htm#program
Total Program Fee*
Canadian Citizens & Landed Immigrants Entering September 2004: $50,880 = $25,815 + $25,065
Разбира се ноу рум & борд - те са си отделно.
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

2005-2006
Graduate Academic Fees - Domestic
Schulich School of Business

MBA, IMBA, MPA Full-Time (8,253.52 358.48 8,612.00 17,224.00 276.00): Тотал: $ 17,500.00 на година.
Тотал МБА: $35,000 приблизително.
Заключено