шансове за кандидат-емигратите с "непрестижни" про

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
kleinehex

шансове за кандидат-емигратите с "непрестижни" про

Мнение от kleinehex »

Не знам дали става ясно както го формулирах в темата (съвсем съм нова),но да обясня за какво иде реч:
Значи,по онлайн-евалюейшън и другите разни оценки аз като основен кандидат на семейството покривам точките.Но - хич не спадам към категориите на предпочитаните професии,по образование съм обикновен магистър-филолог.Всичките 4-5 езика,дето ги говоря,няма да са ми много от полза там,защото са европейски и подозирам,че хич нямат търсене.Всъщност по професия съм учителка (един плюс ми е май стажът в чуждоезикови детски градини и някои квалификационни семинари,карани в Германия).А съпругът ми е полицай,така че и той е с неприложима професия,липсваща в списъците на предпочитаните.Естествено,и двамата нямаме никакви претенции какво точно ще работим там (проучвам в момента нещата по съветите и адресите в статиите,та се успокоих,че работа ще се намери).Проблемът ми е само как се гледа на всичко това в документите и на интервютата (ако изобщо стигнем дотам) - някой има ли идея или опит?И исках да питам има ли и други кандидат-емигранти,които не са настоящи студенти или завършили с по 2-3 висши (нищо против хората с образование,само малко се депресирам относно собствените си шансове),програмисти,инженери и изобщо от списъка с предпочитаните професии.
Всеки е бил новак някога.
Аватар
Igor
Обратна връзка:

Мнение от Igor »

Както за търсените професии има списък, така и за професии които имат ''повишена мобилност'' има списък. Погледни първо там и си избери една която е най близка до твоята. Целия DCS трябва да се върти около тази професия, стаж, опит, колко е търсена тази професия в Квебек......

Не мисля че търсените професии са нещо повече, просто носят малко допълнителни точки. Лесно се компенсират с езици.

Лошото е когато си подадеш молбата ей така и ти самата нямаш представа като каква кандидатстваш и изпитващия безуспешно се мъчи да те вмъкне някъде. После когато те върнат вървят едни оправдания че изпитваштият бил в лошо настроение....

Няма лоши кандидати, има лоша подготовка.
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
LaRue

Мнение от LaRue »

Igor написа:Няма лоши кандидати, има лоша подготовка.
Напълно съм съгласен с теб.
kleinehex за да ти дам малко кураж ще ти кажа, че ако погледнеш по-добре в Classification nationale des professions под # 4142 ще намериш Institutrice à la maternelle et au niveau primaire
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Abe, izobshto ne se depresiray, kakvo oznachava prestijna profesiya?! Tova e mnogo subektivno i zavisi samo ot interviewirashtiya! toy/tya reshava dali da vi pusne ili ne, i ako reshi da ne vi pusne, moje ot dvet kladeneca voda da vi izkara- netrsena profesiya, loshi poznaniya za Quebec i ne znam oshte kakvo. No, ti kato filolog imash golemi shansove. Kakvi ezici znaesh? I zashto da ne gi trsyat tuk? Az sam vijdal obyavi za uchiteli i prevodachi ot nemski, primerno.
Az pisah na formulyarite, che iskam da rabotya kato historical researcher v Quebec i na samoto interview, poneje interviewirashtiyat vidya, che sam rabotil kato asistent po istoriya me pisa research assistant na samiya certificat za selekciya. Mnogo trsena profesiya, nyama shto :lol: Taka che, take it easy i smelo napred! :P
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
kleinehex

Мнение от kleinehex »

Много ви благодаря за насърчението :)
Говоря еднакво добре (степен филолог) немски,английски и гръцки,сега на френския наблягам :wink: Лесно ги уча и лесно ги ползвам,така че ще се оправя и с него - а като ги имам,има и други професии освен учителската (рецепционисти,преводачи и т.н. - все ще се намери нещо),само да ни пуснат обаче :D
Всеки е бил новак някога.
Joy

Мнение от Joy »

Разликата между търсена професия и всички останали,оценявани според "Employabilité et mobilité professionnelle" е 4 точки.
Не е супер голяма бих казала...
Моя приятелка-филолог със съпруг полицай е вече тук. Минаха без проблем интервюто при "страшния" мосю Петроф.
Професиите не трябва да те притесняват ни най-малко.
Sole

Мнение от Sole »

Ami da, prevoda4 e tyrsena profesia, a ti kato filolog nali si to4no takava, a i kato staj u4itelka, kakto vijda6 figurira. I osven tova e po-vajno za vode6tia kandidat, taka 4e ne se pritesniavaj - otgovaria6 si na iziskvaniata. Uspeh!
Аватар
UNICORN

Мнение от UNICORN »

Изобщо не се притеснявайте !!!
Ние и двамата със съпруга ми нямаме търсени професии, но въпреки това събираме точките,което е най-важното. Не всички, които са заминали за Канада са с търсени професии. На всичкото отгоре, ти като филолог / аз също / ще проговориш френски адски бързо. Нивото ти на владеене на френски е едно от най-важните изисквания, откъдето в последствие се комплектуват останалите критерии като стаж, сем. положение и т.н.
Проверете дали събирате необходимите точки, дали отговаряте на изискванията и .... напред!!!
Заключено