Не знам дали става ясно както го формулирах в темата (съвсем съм нова),но да обясня за какво иде реч:
Значи,по онлайн-евалюейшън и другите разни оценки аз като основен кандидат на семейството покривам точките.Но - хич не спадам към категориите на предпочитаните професии,по образование съм обикновен магистър-филолог.Всичките 4-5 езика,дето ги говоря,няма да са ми много от полза там,защото са европейски и подозирам,че хич нямат търсене.Всъщност по професия съм учителка (един плюс ми е май стажът в чуждоезикови детски градини и някои квалификационни семинари,карани в Германия).А съпругът ми е полицай,така че и той е с неприложима професия,липсваща в списъците на предпочитаните.Естествено,и двамата нямаме никакви претенции какво точно ще работим там (проучвам в момента нещата по съветите и адресите в статиите,та се успокоих,че работа ще се намери).Проблемът ми е само как се гледа на всичко това в документите и на интервютата (ако изобщо стигнем дотам) - някой има ли идея или опит?И исках да питам има ли и други кандидат-емигранти,които не са настоящи студенти или завършили с по 2-3 висши (нищо против хората с образование,само малко се депресирам относно собствените си шансове),програмисти,инженери и изобщо от списъка с предпочитаните професии.
шансове за кандидат-емигратите с "непрестижни" про
шансове за кандидат-емигратите с "непрестижни" про
Всеки е бил новак някога.
Както за търсените професии има списък, така и за професии които имат ''повишена мобилност'' има списък. Погледни първо там и си избери една която е най близка до твоята. Целия DCS трябва да се върти около тази професия, стаж, опит, колко е търсена тази професия в Квебек......
Не мисля че търсените професии са нещо повече, просто носят малко допълнителни точки. Лесно се компенсират с езици.
Лошото е когато си подадеш молбата ей така и ти самата нямаш представа като каква кандидатстваш и изпитващия безуспешно се мъчи да те вмъкне някъде. После когато те върнат вървят едни оправдания че изпитваштият бил в лошо настроение....
Няма лоши кандидати, има лоша подготовка.
Не мисля че търсените професии са нещо повече, просто носят малко допълнителни точки. Лесно се компенсират с езици.
Лошото е когато си подадеш молбата ей така и ти самата нямаш представа като каква кандидатстваш и изпитващия безуспешно се мъчи да те вмъкне някъде. После когато те върнат вървят едни оправдания че изпитваштият бил в лошо настроение....
Няма лоши кандидати, има лоша подготовка.
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
-
Напълно съм съгласен с теб.Igor написа:Няма лоши кандидати, има лоша подготовка.
kleinehex за да ти дам малко кураж ще ти кажа, че ако погледнеш по-добре в Classification nationale des professions под # 4142 ще намериш Institutrice à la maternelle et au niveau primaire
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended

This Account Has Been Suspended

Abe, izobshto ne se depresiray, kakvo oznachava prestijna profesiya?! Tova e mnogo subektivno i zavisi samo ot interviewirashtiya! toy/tya reshava dali da vi pusne ili ne, i ako reshi da ne vi pusne, moje ot dvet kladeneca voda da vi izkara- netrsena profesiya, loshi poznaniya za Quebec i ne znam oshte kakvo. No, ti kato filolog imash golemi shansove. Kakvi ezici znaesh? I zashto da ne gi trsyat tuk? Az sam vijdal obyavi za uchiteli i prevodachi ot nemski, primerno.
Az pisah na formulyarite, che iskam da rabotya kato historical researcher v Quebec i na samoto interview, poneje interviewirashtiyat vidya, che sam rabotil kato asistent po istoriya me pisa research assistant na samiya certificat za selekciya. Mnogo trsena profesiya, nyama shto
Taka che, take it easy i smelo napred! 
Az pisah na formulyarite, che iskam da rabotya kato historical researcher v Quebec i na samoto interview, poneje interviewirashtiyat vidya, che sam rabotil kato asistent po istoriya me pisa research assistant na samiya certificat za selekciya. Mnogo trsena profesiya, nyama shto

Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид

Много ви благодаря за насърчението
Говоря еднакво добре (степен филолог) немски,английски и гръцки,сега на френския наблягам
Лесно ги уча и лесно ги ползвам,така че ще се оправя и с него - а като ги имам,има и други професии освен учителската (рецепционисти,преводачи и т.н. - все ще се намери нещо),само да ни пуснат обаче 

Говоря еднакво добре (степен филолог) немски,английски и гръцки,сега на френския наблягам

Всеки е бил новак някога.
Разликата между търсена професия и всички останали,оценявани според "Employabilité et mobilité professionnelle" е 4 точки.
Не е супер голяма бих казала...
Моя приятелка-филолог със съпруг полицай е вече тук. Минаха без проблем интервюто при "страшния" мосю Петроф.
Професиите не трябва да те притесняват ни най-малко.
Не е супер голяма бих казала...
Моя приятелка-филолог със съпруг полицай е вече тук. Минаха без проблем интервюто при "страшния" мосю Петроф.
Професиите не трябва да те притесняват ни най-малко.
Изобщо не се притеснявайте !!!
Ние и двамата със съпруга ми нямаме търсени професии, но въпреки това събираме точките,което е най-важното. Не всички, които са заминали за Канада са с търсени професии. На всичкото отгоре, ти като филолог / аз също / ще проговориш френски адски бързо. Нивото ти на владеене на френски е едно от най-важните изисквания, откъдето в последствие се комплектуват останалите критерии като стаж, сем. положение и т.н.
Проверете дали събирате необходимите точки, дали отговаряте на изискванията и .... напред!!!
Ние и двамата със съпруга ми нямаме търсени професии, но въпреки това събираме точките,което е най-важното. Не всички, които са заминали за Канада са с търсени професии. На всичкото отгоре, ти като филолог / аз също / ще проговориш френски адски бързо. Нивото ти на владеене на френски е едно от най-важните изисквания, откъдето в последствие се комплектуват останалите критерии като стаж, сем. положение и т.н.
Проверете дали събирате необходимите точки, дали отговаряте на изискванията и .... напред!!!