Направили сте си чудесно форумче тук и аз ще се опитам да се възползвам от него. Най-после се захванах и аз сериозно със събирането на документите, но имам няколко въпроса, дано някой да може да ми отговори.
1. Образование - В Checklist-a за необходимите документи който намерих на сайта на имиграционния офис в Бъфало пише, че искат академична справка запечатана в плик от университета. Въпросите ми са:
- някой изпращал ли е скоро транскрипт който не е в запечатан плик и върнали ли са го за това?
- от Щатите като изпращате дипломи необходимо ли е да са легализирани или проста норатиална заверка е достатъчна?
- свидетелство за следдипломна квалификация може ли да се смята за Professional qualifications certificate, въпреки че няма академична справка към него?
2. Семейни връзки. По какъв начин се доказват? При положение че ги нямам, струва ли си да напиша в обяснително писмо, че имам приятели там и да дам копия от техните визи и паспорти?
3. Work experience
- липсата на визитни картички от човека, който ми е подписал документите може ли да бъде причина да не ги приемат? Ако сама си напечатам визитните картички тук мислите ли че би имало проблем?
- Биха ли приели факс със писмото че съм работила в съответната компания или само оригинали?
4. Свидетелство за съдимост
- освен letter of clearance от FBI искат ли и сертификат от полицейското или само FBI ми стига?
- свидетелството за съдимост от България как го превеждате и изобщо какво приемат за licenced translation? Имате ли идея какво е лицензиран превод и как се прави в Щатите?
Предварително ви благодаря за помощта, наистина в момента се чудя как точно да действам. Поздрави на Лиска и всички останали участници тук