razocharovani li ste ot Canada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Galadriel

Мнение от Galadriel »

Ne moga da ne sum poveche suglasna s Canuck! Way to go man! Napravo si go kaza kakto si e! Az sum mnogo dovolna ot Canada! Do sega ne sum imala problemi, nito cialoto ni semeistvo, koito da ne sme uspiali da razreshim blagodarenie na uchtivite hora, na nachina na jivot v Canada. Dokato v BG postoianno se vaikahme za neshto, vupreki che ne sme jiviali zli. vsichki hora te gledat na kruv, nikoi ne iska da ti pomogne, dori slujitelite na koito rabotata im e da pomaga na horata, te gledat vse edno che si im izial zakuskata. Tuka horata te posreshtat navsiakude (estestveno nali si plashtash), a v bg SUSHTO si plashtash i pak te gledat na kruv. Priatelite mi koito sega s v niakoi universitet v bg, samo se oplakvat, uchat po dve specialnosti i se iadsvat che dori i 5 da uchat, posle niama da ima kakvo da praviat s tiah. Profesorite hodeli piani na uchilishte i gledali v tavana 10 minuti predi da kajat niakoia duma, koiato i bez tova ne e svarzana s uroka. Obshtejitiata v studentski grad sa celite izpadnali sus skarcashti legla, i izpochupeni prozorci. Edin priatel triabvashe da plati suma pari otgore da si popravi staiata. Drug puk uchi v TU Sofia i niama komputer na koito da ide da si napishe projecta. adrugi priateli napravo spirat da uchat, zashtoto vijdat che e bezmisleno. Tezi s mnogo hus (i niakoi s pari) otivat v chujbina da uchat - USA< Germany, France, no se pritesniavat che kato svarshat, she triabva da sae vurnat obratno v bulgaria i ne znaiat kakvo shte praviat tam. Tezi koito sa emigrirali piat suvsem druga pesen... Az kato gi slusham i jal mi stava... oshte s ot universitetata horata se razocharovat ot taia darjava i se chudiat na kude da biagat... Tuk, za razlika ot tam, v uchilishte profesorite si predavat urok... postvat notes online, imat office hours, ima tutors s office hours, ima mnogo labs koito rabotiat 24/7, v koito ima hora gotovi da ti pomognat. Obshtejitiata (za koito si plashtash estestveno, no v bg sushto si plashtash) sa chisti s buro, hubavo leglo, kuhnia s hladilnik i s pechka... Ne smardiat i chovek moje da sedne i da uchi vsushnost. Sravinavam samo universitetite zashtoto prosto az sum sega studentka i vsichkite mi priateli ot bg sushto sa.. prosto ne znam kakvo da napravia za da im pomogna. Veche 4 moi priateli me pitaha za kanada i iskat da napraviat neshto po vaprosa da se mahnat ot tazi darjava.. te dori oshte ne sa rabotili na zaplata da vidiat kakvo e... Kakto i da e... na mene tuka MNOGO mi haresva! Ne sme procaftiali, no roditelite mi imat sviasna rabota, imame dve koli (makar i ne novi no dostatuchno hubavi), az i brat mi hodim v Universitet i se spraviame dobre. Ne se pritesniavame, zashtoto znaem che shte ima polza ot diplomite ni (mnogo poveche ot tezi ot bg) i znaem che VSEKI TRUD V TAIA DARJAVA SE VAZNAGRAJDAVA! Dori i edno volunteering ima polza! Vsiako neshto koeto pravi chovek e oceneno sled tova ot kogoto triabva! Chuvstvam se svobodna, i kogato sled niakolko meseca veche imam canadski passport she se chuvstvam oshte po - svobovna osobeno kogato patuvam. Zashtoto min. godina kogato hodih do germania, kato mi vidiaha bg passporta tuka, me izlgedaha mnogo podozritelno i dori jenata na letishteto otide niakude s passporta mi i pita niakakuv chovek "Bulgaria??? Is she allowed in?"... da se pritesniavam i da se iadosvam... Az sum si Bulgarka, ovajavam darjavata, priatelite i rodninite mi, no ne i nachina na jivot tam! Ovajavam istoriata, obichaite, i tradiciite, no si gi ovajavam ot tuk, a ne ot bulgaria, kudeto te veche dori niamat znachenie! Na koi mu e do tradicii, kato niama pari za hliab???? Kanada ne e rai, Bulgaria ne e ad, ne mogat da se sravniat direktno, no na mene tuka mi haresva poveche, nazavisimo kakvo bi kazal niakoi drug. kakvo kazva Canuck, vseki si reshava za sebe si! vseki ima svoite prejiviavania i izvodite zavisiat ot tova kakuv e choveka!

Canada ne my native land kakto se pee v himna, no Canada is my new HOME! Home e miastoto kudeto si welcome vinagi!

Cheers! :beer: :lol:
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

cheers, Galadriel! :beer: Radvam se da cheta, che ima i drugi hora, koito ocenyavat Canada! :P
good luck,
:beer2:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Sliven

Мнение от Sliven »

Blagodaria an Canuck za iskrenostta i nai-ve4e za tova,4e ne se zaiajda s onezi, koito sa na razli4no mnenie!
Аватар
DrJack
Обратна връзка:

Мнение от DrJack »

Ne sum dovolen ot Canada e understatement.
Mnogo sum razo4arovan ot Quebec i Ontario - za BC ne moga da kaja nishtoto stoto ne sum bil tam.

Quebec i Ontario sa grozotiq, prostotiq,ciganiq, selqniq i discriminaciq kato v Zapadna Evropa bes oba4e standarta na jivot tam.

Dano ni priemat v EU 2007.Ako tova stane - samoleta i v London. :roll:
I am whoever I say I am, If I wasn't then why would I say I am....
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

DrJack написа:Ne sum dovolen ot Canada e understatement.
Mnogo sum razo4arovan ot Quebec i Ontario - za BC ne moga da kaja nishtoto stoto ne sum bil tam.

Quebec i Ontario sa grozotiq, prostotiq,ciganiq, selqniq i discriminaciq kato v Zapadna Evropa bes oba4e standarta na jivot tam.

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Иииии.....що в Лондон ами не у наше село /казано с любов!!!/ ????...

Иииии...що изкопахте тая стара тема???Някои хора да си сравняват мненията ли? :lol:
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

DrJack написа:Ne sum dovolen ot Canada e understatement.

Точно казано,Dr.Jack мечтая за деня когато ще се върна отново в добрата стара Англия.
Разочарован от Канада е меко казано,най-точно-отвратен!
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Каде ги вадите тия теми от преди 2 години бре...
И ако се надявате за Лондон, на приемането на БГ през 2007, ще го видите през крив макарон, защото ще има забрана за работа в ЕС за новите членки поне още 7 години, та ще стане минимум 2014...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ако някой не е забелязал тази тема е пусната 2003
Впечетление прави мнението на Sasho71 т.е мненията по темата хич не са актуални :lol: .
todor73

Мнение от todor73 »

За лондон4аните ето ви един полезен форум :D

http://www.bghelp.co.uk/forum/showthread.php?t=920

имаме и наш представител там, но недооценен ми се видя, все седи баннат :( , пък тук е авторитет :D

Засто трябва да 4акате 2007, паспорта в задния джоб на дънките и самолета :D.
alexiworld
Обратна връзка:

Мнение от alexiworld »

I az sam saglasen s DrJack po otnoshenie Quebec ... Pisna mi da gledam grozni stari sgradi nagachkani edna do druga ...

Dano v drugite provincii na Canada da e neshto po-razlichno!! :?:
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

Lub0 написа: И ако се надявате за Лондон, на приемането на БГ през 2007
Любо,2007 е много далече и не ми се чака.Тя е оставена като краен вариант.Има и други начини и пътища за по-бързо придвижване на събитията.
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Spored men Canada e takava kakvato si ia napravi6.
Ne razbiram postoiannoto mrankane na bulgarite kolko bilo zle v Canada. Mnogo hora i v zlaten dvorec da gi sloji6 niama da sa dovolni.
Na men Canada mi dade tova koeto nai-mnogo jelaeh - da sam samostoiatelna i nezavisima. V bulgaria zaviseh po4ti izcialo ot roditelite si - za jili6te, hrana i t.n. U4itelskata mi zaplata prez 2003 - 170 lv 4isto edva stiga6e da si pokria elementarni razhodi - transport, obiad, i dr.
Tuk jiveia pod naem no do 3 godini smiatam da si kupia ne6to, v bg tova ne bih go postignala i sled 20. Tuk sa6to ne rabotia za mnogo pari, no sled kato si platia vsi4ki smetki mi ostavat, a kato si pazaruvam hrana i drehi mnogo ne gledam ceniti i dosta si ugajdam. Nai-hubavoto na Canada spored men e moje6 da planira6 jivota si i da go promeni6 vinagi kogato iska6. Ne ti haresva rabotata - ami ne si jenen za neia, smenia ia. Iska6 da si smeni6 profesiata ili da se usavar6enstva6 - ima kup koleji i universiteti, siadai i u4i. No izglejda e po-lesno da mranka6 otkolkoto da si sedne6 na g...za i da svar6i6 malko rabota.
Haide ostanete si sas zdrave
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

sasho71 написа:а бе аз толкова отрицателни неща чух за Канада, че се готвя сякаш заминавам за гвинея-бисау! щом вече си мисля и чаршафите от къщи да си взема значи много са ме стреснали отрицателните постинги. но това си има и добра страна- всичко ако се окаже не чак толкова зле от очакваното би било добре дошло....

ммм,интересно беше да си прочета мнението преди 2 години. :D
обаче чаршафите си взех, още спя на тях, че тези тук са много измислени :wink:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Мнение от Blue Passion »

50:50
Botzo

Мнение от Botzo »

razocharovani li ste ot Canada
Писано е достатъчно от умни и интелигентни хора.Тамоя отговот е
НЕ
Не само че не съм разочарован ........ даже съм безкрайно очарован ако трябва да кажа истината.
Заключено