Webdesigneri ot CA

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
tu5
Обратна връзка:

Мнение от tu5 »

По стаистика дават по-висока заплата за Кебек за уеб разработчици спрямо цяла Канада, но това не озчава че в Онтарио е по-ниска:
Web Designer 25th%ile Median 75th%ile
Quebec -- Montreal $47,127 $53,327 $62,127
Canada $44,000 $49,789 $58,004
A bad excuse is better than none.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Абе да ти кажа първата ти работа едва ли ще е чак за 47000, обаче що пък не - пожелавам ти късмет :D Дето вика Lub0, трябва да се целим нависоко 8)
А между другото, какво точно разбираш под "HIGH-GRAPHICS DESIGN" и на какво си правил development - PHP, ASP, ColdFusion или нещо друго ? Питам от любопитство :wink:
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

tu5 написа:По стаистика дават по-висока заплата за Кебек за уеб разработчици спрямо цяла Канада, но това не озчава че в Онтарио е по-ниска:
Ami estestveno, v New Brunswick ili Manitoba shte e po niska. Ti ia sravni s BC ili Ontario

I imai predvid che ako si novodoshal imigrantbez opit nivoto ti pada s edno. Toest ako si nivo II broi se za I...
huba

Мнение от huba »

tu5 написа:По стаистика дават по-висока заплата за Кебек за уеб разработчици спрямо цяла Канада, но това не озчава че в Онтарио е по-ниска:
Abe tia statistiki sa absoljutna glupost. No nali si tragnal za tuk, niama strashno shte se ubedish sam.Plus tova kakto podchertah po-gore govoreh samo za design.Tuk funkciite sa strogo razpredeleni i techicien en web site ne znachi web designer.Kakto i da e.Ako vse pak se interesuvash ot statistika gledai tuk po profesii nacionalnata:

http://jobfutures.ca/cnp/consultez-prof ... ue.shtml#D

Miteto, dovechera kato se raztarsia shte ti nameria pone 2-3 ot vaprosnite obiavi, ako mnogo darjish.Che daje i za Ontario.I vapreki che BC e varha na sladoleda i tam e sashtata istoria.No pak podchertavam govoria za design
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

huba написа:Miteto, dovechera kato se raztarsia shte ti nameria pone 2-3 ot vaprosnite obiavi, ako mnogo darjish.Che daje i za Ontario.I vapreki che BC e varha na sladoleda i tam e sashtata istoria.No pak podchertavam govoria za design
Аха, много ми е любопитно, щото $8/час е заплатата в МакДоналдс и сие например и ми е много интересно що за птици предлагат такива пари за уеб-дизайнер. Ако бяха написали и по-млад от 25 години (вместо 30) вече нямаше да се учудвам, то и в БГ има такива дето искат с трици маймуни да ловят (т.е. без пари да наемат студенти да им вършат работата :wink: ), ама тукашните "играчи" са ми по-интересни :D
Аватар
tu5
Обратна връзка:

Мнение от tu5 »

Huba,

Vazmozhno e da e taka no vsichko si ima cena, v krajna smetka nikoj ne mozhe da me nakara na sila da rabotia za 8 C$ na chas. Dori i da ima problemi v nachaloto.

Az veche vidiah dosta canadski websitowe deto sa praweni za po 8$ na chas :D i triabva da ti kazha che nikoj kojoto gi poseshtawa ne gi hareswa in ne im se doweriawa.

Az rabotia osnowno na Linux/WinXp Apache s PHP/MySQL no sym pisal i na MSSQL i ASP
Аватар
tu5
Обратна връзка:

Мнение от tu5 »

Miteto,

HOGH_GRAPHICS design e termin ot 1999-2000 kogato se poiawiha pyrwite seriozni business saitowe s eleganten interface, DHTML menuta, dobre oformeni flashowe, i t.n.

Spomniash li si kakwo predstavliavaha saitowete predi 1999?
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

tu5 написа:Huba,

Vazmozhno e da e taka no vsichko si ima cena, v krajna smetka nikoj ne mozhe da me nakara na sila da rabotia za 8 C$ na chas. Dori i da ima problemi v nachaloto.
e какви 8$ бълнуваш? имам познати които с Оracle и някакво SQL със съответните сертификати от Майкрософт започнаха веднага с по над 80000$ заплата+ процент от печалбата на фирмата.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
tu5
Обратна връзка:

Мнение от tu5 »

Designers graphiques et illustrateurs също няма много общо с уеб дизайнер защото графичния дизайнер в повечето случаи не знае как се "слайсва", защото не му и трябва. :wink:

Друг е въпроса че има дизайнери и дизайнери, едни имат нюх и възможности, а дргуи обичат само да "крадват" и да не влагат нищо от себе си. Вече съм работил в няколко Западноевропейски държави така че не можете да ме убедите че сериозните компании там не държат на отличното си преставяне в интернет. За тях това е много по-важно от печатната реклама дори.

А и това подплатено със сериозни познания по прогрмаиране и администриране на Apache za Win ili Linux, JS, php/mysql, css, xml, i t.n
плюс 3 добре говорими и писмено западни езика за 8 C$ на час???? Нещо ми се струва че не е точно така :)
Аватар
HORNET

Мнение от HORNET »

Кума Лиса написа:
tu5 написа:Всъщност какво говоря за рок като може би повечето българи в Кебек слушат яко чалга като се съберат????
Ааа, недей така, молим ти се :o Повечето сме рокаджии :wink:[/quote

А защо не и двете.Няма нищо по-еротично с привкус на Садо-Мазохизтично от това традиционно облечена Чалгаджийка да куфее на хард рок,да къса струните и ...../ ...тез червени домати ...кой ги .../
:haplio: :dance:
Аватар
tu5
Обратна връзка:

Мнение от tu5 »

hehehe ne se biah zamislial :shock:
speedy

Мнение от speedy »

sasho71 написа: e какви 8$ бълнуваш? имам познати които с Оracle и някакво SQL със съответните сертификати от Майкрософт започнаха веднага с по над 80000$ заплата+ процент от печалбата на фирмата.
Между web-дизайнера и човека, който се е заровил в Oracle-a има толкова общо, колкото между този, който прави седалките на самолетите и другия, който прави двигателите. Иначе и двете неща си изискват специфични умения.

А като съвет за търсене на работа - съсредоточете се върху това, което искате да правите. В България може да се търсят комбинации като web-дизайнери-администратори-полиглоти. В Канада обикновено искат само едното и са готови да плащат само за него.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
fart

Мнение от fart »

tu5, аз мислех да не се включвам в тази тема, но нещо ме засърбяха пръстите :oops:
Проблем ли ще е да покажеш нещо което ти си направил, за да изплакнем и ние очите, малко а?
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

fart написа:tu5, аз мислех да не се включвам в тази тема, но нещо ме засърбяха пръстите :oops:
Проблем ли ще е да покажеш нещо което ти си направил, за да изплакнем и ние очите, малко а?
Да бе и аз искам :D
Освен това си чакам линковете за обявите от Huba за да си направя днес ташак с дизайнера, ама май няма да ме огрее :cry:
Иначе по мое мнение, досега не съм виждал добър уеб-дизайнер, който да може да програмира като хората или добър програмист дето да направи готин дизайн :roll:
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

miteto написа:Да бе и аз искам :D
Освен това си чакам линковете за обявите от Huba за да си направя днес ташак с дизайнера, ама май няма да ме огрее :cry:
Иначе по мое мнение, досега не съм виждал добър уеб-дизайнер, който да може да програмира като хората или добър програмист дето да направи готин дизайн :roll:
:thumbsup:
Ту-5 хайде покажи нещо наистина ще вече и мен ме засърбя. Аз скоро си имах работа с един калпав уеб дизайнер на който му обяснявах че на майкрософт хостинг пхп-та не бачкат. А флеш 2.0 към база данни връзваш ли?
Заключено