България или Canada - труден избор ?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.

Aко икономическата и социална среда в България са на много добро ниво, бихте ли живяли и работили там ?

Общо гласове: 0
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Botzo написа:IvHaydu,
искам да ти кажа че си безкрайно прав. 100% съм съгласен с теб.
Имаш по една :beer: от мен в Монреал.
:D
ОК. Ама аз си падам по големите халби с тъмна бира :wink:
:beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Нед Фев 22, 2004 10:18 pm, променено общо 1 път.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Значи ще направим семейна среща!
Само да е живот и здраве, да стигнем до Канада и да се позакрепим там...
Мисля, че човек все ще може да отдели един ден от уикенда си през седмица за приятели...
:beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Нед Фев 22, 2004 10:18 pm, променено общо 1 път.
HisShadow

Мнение от HisShadow »

na koito mu e domatshnialo za BG ili pak iska da si pripomni za kakvo stava duma

http://www.ilionstudio.com/~bgmontreal/ ... c.php?t=39

ne e bezplatno, no kakto vetshe sam kazval kakvo sa 10$ za hora plashtashti 40% danatsi
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Дано да намерим бързо работа, че готови пари бързо свършват, особено като са страшно малко...
Ако женицата на интервюто знаеше с колко малко парички ще тръгнем, щеше да ни изгони с крясъци и проклятия...
Но...картите са раздадени, играта е обявена, правилата са ясни и не ни остава нищо друго, освен да си ги изиграем по най-добрия начин...
Или, както казват колегите шахматисти, да не изпадаме в цунгцванг (липса на полезен ход)...
А докато стигнем до Канада я да пийнем по една компютърна :beer: няколко ( :beer: :beer: :beer: :beer: ) пъти! :D
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

Ima edna zakonomernost, kojato nabliudawam :

Powe4eto Balgari w Balgaria sa nedowolni ot Balgaria, a goliama 4ast ot tezi w Canada spodeliat, 4e w Balgaria sa bili po-dobre.

Prosto za statistikata da se ima wpredwid, 4e wpe4atleniata mi ne sa ot foruma (tuk pi6at edna malka 4ast ot horata - drugite niamat jelanie i wreme za towa)

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
sile

Мнение от sile »

Otskoro sam v Canada i vse oshte ne moga da otseija obektivno neshtata.V Bulgaria az i semeistvoto mi edva prejiviavahme.Ne mislete che ne sme pravili usilia ili che niamahme zenz.Ne si pozvoliavahme nishto-ne mojehme da se sreshtnem daje s priateli,zashtot tova beshe sashto razhod,dori i toi da e za edna bira.Pochivki,remonti,sabirania,kina,teatar,ekskurzii,tova lipsvashe.Edinstvenoto, koeto si pozvoliavahme na zaplata, biaha knigi.Predi da zaminem imahma dalgove kam darjavata za okolo 2 godini.
Sega pochvame otnachalo,a tova e shokirashto,kogato gonish 40-te.V edno obache sam sigurna-vsiako USILIE tuk,IMA SMISAL.Ima smisal da uchish,ima smisal da rabotish,ima smisal dezata ti da uchat ezizi,ima smisal da planirash,ima smisal da se obarnesh kam seba si i chestno da reshish kakvo mojesh i kakvo ne.Tova /pone za men/Bulgaria ne moja da dade.Lichno az ne uspiah da imam samochuvstvie na chovek,koito e polojil usilia,mnogo usilia, i e dovolen ot tova.
Аватар
Val

Мнение от Val »

sile написа:V edno obache sam sigurna-vsiako USILIE tuk,IMA SMISAL.Ima smisal da uchish,ima smisal da rabotish,ima smisal dezata ti da uchat ezizi,ima smisal da planirash,ima smisal da se obarnesh kam seba si i chestno da reshish kakvo mojesh i kakvo ne.Tova /pone za men/Bulgaria ne moja da dade.Lichno az ne uspiah da imam samochuvstvie na chovek,koito e polojil usilia,mnogo usilia, i e dovolen ot tova.
Sile, 100% si prava!!! Tova e edno ot neshtata, koeto i na men mi haresva v Canada.

Uspeh!!! :thumbsup:
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

sile написа:Otskoro sam v Canada i vse oshte ne moga da otseija obektivno neshtata.V Bulgaria az i semeistvoto mi edva prejiviavahme.Ne mislete che ne sme pravili usilia ili che niamahme zenz.Ne si pozvoliavahme nishto-ne mojehme da se sreshtnem daje s priateli,zashtot tova beshe sashto razhod,dori i toi da e za edna bira.Pochivki,remonti,sabirania,kina,teatar,ekskurzii,tova lipsvashe.Edinstvenoto, koeto si pozvoliavahme na zaplata, biaha knigi.Predi da zaminem imahma dalgove kam darjavata za okolo 2 godini.
Sega pochvame otnachalo,a tova e shokirashto,kogato gonish 40-te.V edno obache sam sigurna-vsiako USILIE tuk,IMA SMISAL.Ima smisal da uchish,ima smisal da rabotish,ima smisal dezata ti da uchat ezizi,ima smisal da planirash,ima smisal da se obarnesh kam seba si i chestno da reshish kakvo mojesh i kakvo ne.Tova /pone za men/Bulgaria ne moja da dade.Lichno az ne uspiah da imam samochuvstvie na chovek,koito e polojil usilia,mnogo usilia, i e dovolen ot tova.
Съгласен съм абсолютно !
В БГ почти всяко начинание среща стена от корупция, алчност или в най-добрия случай бездушие...
:beer:
filanki6iata

Мнение от filanki6iata »

dokato vi 4eta mi doide na akala ,4e moje bi 6te vi e interesno da razberete edno drugo za adaptaciata ,integraciata ,za onezi mani4ki ne6ta ,koito prez parvite meseci me karaha da se 4uvstvam kato na trani -kato slon v staklarski magazin :oops:
to ne sa edin ili dva slu4eia ,no 6te razkaja tova koeto v momenta mi idva na akala ,a ako niakoi go interesuva ne6to pove4e ,ne6to konkretno da svirka !
gradskia transport : miastoto kadeto horata se rediat na opa6ka :lol: ka4vaneto stava samo prez parvata vrata a 6ofiora e v roliata na konduktor,avtobusa spira samo ako podadete signal 4rez darpane na edni 6nurove ,koito minavat kato prostori po stenite nad sedalkite(ina4e ne spira na spirkata) ako ne prekasnete la4a na foto releto nad vratata tia niama da se otvori i 6ofiora 6te prodalji :?
ako ste s ku4e (kakto sme nie) vi prepora4vam po nai-barz na4in da si osigurite kola i to konbi ,tova e edinstvennia na4in da se transportirate s nego na niakade
6te vi razkaja za dva slu4eia ot koito moje da si napravite izvodite kakvo e avantata v Canada(Montreal)
po minaloto liato se razhojdah v edin park s ezero(liatoto go planat s vodni kolela a zimata e parzalka)biah s ku4eto i bebeto,jegata ne se trae6e ,poeh riska da ohladia ku4eto v ezeroto ,tai kato niama6e kak ednovremenno da darja kai6kata i koli4kata ,go pusnah da se topne i dokato se obarna -konna policia :cry: -Globa kazvat ! ...a az zapo4nah da raztiagam lokumite ...ku4eto ,jegata ,deteto i te se okazaha mnogo `sarde4ni` i `razbrani` platih s`samo` 138$ ....globili me samo za6toto ne bil na kai6a ,a az im kazvam :- 4e kak da e v ezeroto na kai6ka ,az i koli4kata s deteto darja ....-a te :- mojem da te globim i za tova ,4e e v ezeroto ,mojem i za dvete ne6ta da te globim ti si izberi !....ta taka :cry:
filanki6iata

Мнение от filanki6iata »

Oba4e!-godina po-kasno ,pak liatoto i pak stra6na jega .Биах с ку4ето po rabota , parkirah kolata i go ostavih vatre na polu otvoreni prozorci ...vra6tam se sled polovin 4as i go gledam toi sednal do edna jena ,a tia go darji za na6iinika -pobesniah
-nastana razpravia ,kazah i ,4e 6te izvikam policiata a tia me svetna ,4e tia ve4e gi bila povikala ,nato4ih se az ...kak taka ,6te mi otvaria kolata ,4e i ku4eto 6te mi vadi ot vatre ...doide policiata ta stana iasno ,4e kogato tenperaturata na van e nad 32`C jivotno ne moje da se darji v kola za pove4e ot 20min. ...kazvam :- dobre ,no tia ne e otorizirana ot nikoi da mi barka v kolata , kazvam - a mi ako ku4eto mi be6e zlo i be6e nahapalo hora ,togava kakvo ?! - a te mi obiasniha ,4e tova si bilo savsem drug slu4ai(jenata bilas humanni namerenia) i 4e ako ne izveda ku4eto si izvan kolata 6te me globiat ....pone biaha taka liubezni da ne me globiat :oops: :lol:
ta taka....
survivor

Мнение от survivor »

Filankishia, az da ti kazha pravo v BG strashno si mechtaeh da vidya nyakoy da globyava sobstvenik na kuche bez kaishka. Zashtoto se e slucvalo da si pusna deteto v gradinkata da ticha i nyakoe po-golyamo ot nego kuche kato go podgoni, deteto mi reve i byaga, az ne moga da go stigna, kucheto sled nego, a sobstvenikat blago duma "To samo si igrae". Nakraya ne smeeh da si pusna deteto da ticha spokoyno, ako ne otide nyakoy ljubimec da si "igrae" s nego, to shte stapi varhu nyakoy negov othoden produkt.
A inache onazi snimka - na detenceto i kucheto - strashno mi haresva. Dazhe vednazh izvikah mazha mi na PC-to da ya vidi, ama ti veche ya beshe smenil. Da ti e zhiva i zdrava dashterichkata i samo radost da vi nosi! :wink:
Аватар
emyangels
Обратна връзка:

Мнение от emyangels »

Аз преди време бях изразила силното си желание да имигрирам в Канада, въпреки сравнително доброто си положение в България, но ме атакуваха, че не съм права!!!
Въпреки всички различни от моето мнения аз твърдо смятам, че поне засега (много е жалко да го кажа) България не може да предложи абсолютно нищо, с което да задържи своите граждани!!!
Определно не е нормално всеки ден да започва с ново убийство, деца да се самоубиват поради каквито и да било причини, всяка седмица да има поне една сериозна катастрофа поради шофиране в доста нетрезво състояние, работещите да не могат да задоволят минималните си нужди, пенсионери да броят жалки пенсийки, цените да си растат, а управляващите да твърдят, че обстановката в България се подобрява!!!
Единствено ние сами може да се опитаме да подобрим положението си - е, вярно ще трябва да започнем от нулата като имигранти, но с повечко усилия от наша страна можем и да постигнем по-добър живот!!!
filanki6iata

Мнение от filanki6iata »

V na4aloto mi be6e dosta trudno dokato svikna s vsi4kite im pravila .Sega ,dori ne moga da poviarvam ,4e az sam tozi ,koito se raznasia s plik4eta za da sabira dori 4ujdite govna na ku4etata :? v Canada za vsiako ne6to ima to4no opredeleno miasto i vreme ,ohrana,policia i kameri na vsiakade ,gradinki prili4a6ti na konclageri prednazna4eni samo za razhojdane na ku4eta ,detski plo6tatki v koito nikoi ne sme e da zapali dori cigara(koeto e hubavo),globite sa za kakvo li ne ,ostanovih ,4e ako iskam da pusna spokoino ku4eto mi da se nati4a niakade ,to tova niakade moje da e samo na 4asten teren ,ima mnogo takiva mesta v koito sobstvenicite otdavat plo6t za kanpingarstvane ,izvan zakona sa samo indiancite,tiah riadko gi pipat za kakvoto i da e ,te i danaci ne pla6tat po zakon sa osvobodeni ,a drugite koito sa nedosegaemi sa bogata6ite(estestvenno), kooperaciata v koiato jiveia e v edin ot nai-skaparskite raioni na grada,namira se v edin park (gora) oseian s grandomaski ka6ti,nari4at go planinata(celia ostrov se vijda,ta v tozi park 90% ot ku4etata se razhojdat svobodno ,bez kai6ka,mnoogo riadko moje da se merne policia , 4astna firma ohraniava raiona na bogata6ite.Edni priateli otidoha na kanping ,kupili si darvetata za ogan (kakto mu e reda),kam miastoto za palatka imalo i specialno ogni6te ,podredili te darvetata i samo za podpalka ,posabrali malko suhi sa4ki ot zemiata v tozi moment oba4e ot niakade se poevili gorski i tragnali da gi globiavat-razbrali se!-onezi im kazali ,4e ne moje da sabirat sa4ki ot gorata ,za6toto taka naro6avali estestvennia balans v prirodata i gi naso4ili kam niakav ,koito prodaval specialno treski za podpalka :P Az se spasiavam pri indiancite te sa kato nas :wink: pri tiah dori kaiak ,lotka za razhodki e bezplatna,otkriti i sarde4ni hora sa,makar i da im li4i ,4e predpo4itat da se distancirat ot belite :roll:
Заключено