novopristignali bez priateli

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Sliven

novopristignali bez priateli

Мнение от Sliven »

Obru6tam se kum onezi, koito sa pristignali v Kanada bez kakvito i da e poznati ili priateli.Kak postupihte,kude otsednahte otna4alo?Spodelete adresi na hoteli/moteli/inns i pro4ie,ako ste pribegnali do takiva. Za gr. Kvebek e iasno, razreshenie na probleùmut nai-4esto e Les Laurentides. Niakoi s odoben opit v Toronto i Vankuvur ima li? Kolko vreme vi otne sled tova namiraneto na purvata kvartira-ot opit v Zapadna Evropa znam,4e kogato si o6te bez status rabota i bez kakvito i da e poznati i dosta razli4no...
Veliko

Мнение от Veliko »

Minimum pone edna sedmica shte ti triabwa da si namerish kwartira, bez prijateli. Wyprosa beshe diskutiran predi wreme. Imaj predwid, che ako haresash neshto se podawa molba do landlorda, minawat 2-3 dni obiknoweno za odobrenie. Niakoi po-golemi firmi prawiat i credit check. Tyj kato si now, niamash rabota, creditna istoria syshto, shte e trudno. Iskat i references, koeto oshte poweche shte ti utezhni polozhenieto. Dori mozhe da se stigne i da iskat niakoj da ti byde co-signer na dogowora, edwa li shte namerish takyw chowek. Inache triabwa da predplatish niakolko naema- do 6. Koeto ne e dobre, zashtoto mozhe da ostanesh bez pari. Drugoto neshto, koeto mozhe da se naprawi e da se naeme gadno zhilishte (ili po-skypo), koeto ne go naemat, bez da plashtash niakolko naema i bez dogowor obache za da mozhe da se ometesh pri pyrwa wyzmozhnost. Iskarwash 1-2 meseca, prez towa wreme tyrsish po-dobro. Poddyrzhash dobri otnoshenia sys superintendanta, zashtoto toj shte ti e preporykata za sledwashtoto zhilishte. Kato namerish neshto nowo, podawash 2 mesechno predizwestie i si OK. I posledno, mozhe da popadnesh na niakoj rumynec superintendant, kojto da te pusne da zhiweesh predi da sa ti odobrili molbata. Za Toronto shte ti pishat torontchani. Kysmet i nema da se dawame.
borism

Мнение от borism »

Вече сме с визи дестинация Торонто. Летим след 21 януари. Не познаваме Торонто и не знаем кои квартали са ок за BG емигранти.
Ориентирайте ни. Благодаря предварително.
Noname

Мнение от Noname »

Мисля, че 1 седмица или дори по-малко ще ви е достатъчна, за да намерите квартира и т.н. Но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да имате приятели или поне познати, чиито адрес е телефон да "ползвате" (да давате):

- когато на летището ви питат къде да ви изпратят ПР-картите;
- когато отидете в банката да си откриете акаунт и да си внесете пътн. чекове или парите които носите кеш;
- когато кандидатствате за квартира и ви искат гарант/и; тук разбира се трябва да поискате изричното съгласие на приятелите/познатите дали ще ви станат гаранти;

Убеден съм, че бихте могли да намерите някой от форума, който да ви приюти първите дни или най-малкото да ви посрещне на летището и да е съгласен да използвате адресните му данни. Решете къде ще се установите, пиши колко човека сте, помоли учтиво за помощ и ... ще я получиш! Вярвай ми! Сигурно ще прочетете как някои са се оправили сами, но просто допълнителен стрес е излишен в този така стресов период.
Cvetan

Мнение от Cvetan »

Sliven,dobre e da se pristigne v Canada s gotova kvartira,zashtoto inache hotelite sa skupi i naprazno shte se davat pari.Az pristignah v Vancouver predi 10 dena i sum strashno blagodaren na bulgarite koito jiveiat tam.Beshe nujno da napisha samo edno pismo v foruma s molba da mi sadeistvat i te go napraviha bezrezervno.Chakaha me na letishteto,zakaraha me do bloka,nastaniha me i oshte mnogo drugi neshta.A gi poznavah samo ot foruma.Imam ideia da otvoria nova tema po tozi sluchai,zashtoto se govoriat razni neshta za bulgarite v emigracia,no tova ne e viarno.Az naistina ne znam kak bih se opravil bez tiahnata pomosht,te znaiat koi sa,ne gi citiram za da zapazia licnoto im prostranstvo.Mnogo im blagodaria,napraviha tolkova mnogo za men,a v sushtoto vreme ne iskat nishto.Bulgarite s koito jiveia v bloka me nasochvat da si uredia vsichki dokumenti v srok,bez izlishni pritesnenia.Napravo sa strhotni.

Taka,che za tam kadeto iskash da otidesh e nai-dobre da se svurjesh s bulgari,niama koi da ti pomogne drug,vsichki bulgari sa minali po tozi put.
Аватар
kerkelov

Мнение от kerkelov »

намерете си някой който да ви посрещне и насо4и,,,,щото повярвайте много е трудно а и защо ви трябва да си губите времето.Българи има на всякъде и винаги ще ви помогнат с нещо.
НАЙ МАЛКО ЩЕ ПИЙНЕТЕ ПО ЕДНА БИРА
A long time ago
in a galaxy far ,far away
rath1100

Re: novopristignali bez priateli

Мнение от rath1100 »

zasto ti triabvat poznati? sam tolkova li ti e trudno da se opraviash?
miki

Мнение от miki »

Няколко насочващи съвета:
1.намерете адреси на евтини хотели. На аерогарата от информационно бюро поискайте местен GUID за да се ориентирате. Дава се безплатно и съдържа всичко необходимо за първите ви 7 дни.

2.намерете сайтове, на които са публикувани обяви за краткосрочни квартири. Свържете се със собственика по е-мейл, поне 10 дена преди да кацнете, и се уговорете ВИЕ да се обадите по телефона още в деня на кацането Ви. Възможно е да Ви направят интервю по телефона 30-40 минути, след което да си определите среща.
Така си намерих квартира на 1-вия ден след кацането в Монтреал.

3. за откриване на сметка в банката (ТД Канада Тръст) може да се предостави адреса и телефона на хотела, където сте отседнали, с уговорката да им дадете постоянния си адрес в близките 2-3 дни, след като имате подписан договор.

4.по същия начин постъпвате и при подаване на документи за Здравна карта, в случай че нямате бсе още постоянен адрес.

5.за Социален Номер вече трябва да си знаете (имате) адреса, а от мястото където се подават документите за СИН можете да изпратите безплатен факс до имиграционните власти, които са би посрещнали на аерогарата и са ви снимали за ПР- карта.

Успех!
Заключено