novopristignali bez priateli
novopristignali bez priateli
Obru6tam se kum onezi, koito sa pristignali v Kanada bez kakvito i da e poznati ili priateli.Kak postupihte,kude otsednahte otna4alo?Spodelete adresi na hoteli/moteli/inns i pro4ie,ako ste pribegnali do takiva. Za gr. Kvebek e iasno, razreshenie na probleùmut nai-4esto e Les Laurentides. Niakoi s odoben opit v Toronto i Vankuvur ima li? Kolko vreme vi otne sled tova namiraneto na purvata kvartira-ot opit v Zapadna Evropa znam,4e kogato si o6te bez status rabota i bez kakvito i da e poznati i dosta razli4no...
Minimum pone edna sedmica shte ti triabwa da si namerish kwartira, bez prijateli. Wyprosa beshe diskutiran predi wreme. Imaj predwid, che ako haresash neshto se podawa molba do landlorda, minawat 2-3 dni obiknoweno za odobrenie. Niakoi po-golemi firmi prawiat i credit check. Tyj kato si now, niamash rabota, creditna istoria syshto, shte e trudno. Iskat i references, koeto oshte poweche shte ti utezhni polozhenieto. Dori mozhe da se stigne i da iskat niakoj da ti byde co-signer na dogowora, edwa li shte namerish takyw chowek. Inache triabwa da predplatish niakolko naema- do 6. Koeto ne e dobre, zashtoto mozhe da ostanesh bez pari. Drugoto neshto, koeto mozhe da se naprawi e da se naeme gadno zhilishte (ili po-skypo), koeto ne go naemat, bez da plashtash niakolko naema i bez dogowor obache za da mozhe da se ometesh pri pyrwa wyzmozhnost. Iskarwash 1-2 meseca, prez towa wreme tyrsish po-dobro. Poddyrzhash dobri otnoshenia sys superintendanta, zashtoto toj shte ti e preporykata za sledwashtoto zhilishte. Kato namerish neshto nowo, podawash 2 mesechno predizwestie i si OK. I posledno, mozhe da popadnesh na niakoj rumynec superintendant, kojto da te pusne da zhiweesh predi da sa ti odobrili molbata. Za Toronto shte ti pishat torontchani. Kysmet i nema da se dawame.
Мисля, че 1 седмица или дори по-малко ще ви е достатъчна, за да намерите квартира и т.н. Но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да имате приятели или поне познати, чиито адрес е телефон да "ползвате" (да давате):
- когато на летището ви питат къде да ви изпратят ПР-картите;
- когато отидете в банката да си откриете акаунт и да си внесете пътн. чекове или парите които носите кеш;
- когато кандидатствате за квартира и ви искат гарант/и; тук разбира се трябва да поискате изричното съгласие на приятелите/познатите дали ще ви станат гаранти;
Убеден съм, че бихте могли да намерите някой от форума, който да ви приюти първите дни или най-малкото да ви посрещне на летището и да е съгласен да използвате адресните му данни. Решете къде ще се установите, пиши колко човека сте, помоли учтиво за помощ и ... ще я получиш! Вярвай ми! Сигурно ще прочетете как някои са се оправили сами, но просто допълнителен стрес е излишен в този така стресов период.
- когато на летището ви питат къде да ви изпратят ПР-картите;
- когато отидете в банката да си откриете акаунт и да си внесете пътн. чекове или парите които носите кеш;
- когато кандидатствате за квартира и ви искат гарант/и; тук разбира се трябва да поискате изричното съгласие на приятелите/познатите дали ще ви станат гаранти;
Убеден съм, че бихте могли да намерите някой от форума, който да ви приюти първите дни или най-малкото да ви посрещне на летището и да е съгласен да използвате адресните му данни. Решете къде ще се установите, пиши колко човека сте, помоли учтиво за помощ и ... ще я получиш! Вярвай ми! Сигурно ще прочетете как някои са се оправили сами, но просто допълнителен стрес е излишен в този така стресов период.
Sliven,dobre e da se pristigne v Canada s gotova kvartira,zashtoto inache hotelite sa skupi i naprazno shte se davat pari.Az pristignah v Vancouver predi 10 dena i sum strashno blagodaren na bulgarite koito jiveiat tam.Beshe nujno da napisha samo edno pismo v foruma s molba da mi sadeistvat i te go napraviha bezrezervno.Chakaha me na letishteto,zakaraha me do bloka,nastaniha me i oshte mnogo drugi neshta.A gi poznavah samo ot foruma.Imam ideia da otvoria nova tema po tozi sluchai,zashtoto se govoriat razni neshta za bulgarite v emigracia,no tova ne e viarno.Az naistina ne znam kak bih se opravil bez tiahnata pomosht,te znaiat koi sa,ne gi citiram za da zapazia licnoto im prostranstvo.Mnogo im blagodaria,napraviha tolkova mnogo za men,a v sushtoto vreme ne iskat nishto.Bulgarite s koito jiveia v bloka me nasochvat da si uredia vsichki dokumenti v srok,bez izlishni pritesnenia.Napravo sa strhotni.
Taka,che za tam kadeto iskash da otidesh e nai-dobre da se svurjesh s bulgari,niama koi da ti pomogne drug,vsichki bulgari sa minali po tozi put.
Taka,che za tam kadeto iskash da otidesh e nai-dobre da se svurjesh s bulgari,niama koi da ti pomogne drug,vsichki bulgari sa minali po tozi put.
Re: novopristignali bez priateli
zasto ti triabvat poznati? sam tolkova li ti e trudno da se opraviash?
Няколко насочващи съвета:
1.намерете адреси на евтини хотели. На аерогарата от информационно бюро поискайте местен GUID за да се ориентирате. Дава се безплатно и съдържа всичко необходимо за първите ви 7 дни.
2.намерете сайтове, на които са публикувани обяви за краткосрочни квартири. Свържете се със собственика по е-мейл, поне 10 дена преди да кацнете, и се уговорете ВИЕ да се обадите по телефона още в деня на кацането Ви. Възможно е да Ви направят интервю по телефона 30-40 минути, след което да си определите среща.
Така си намерих квартира на 1-вия ден след кацането в Монтреал.
3. за откриване на сметка в банката (ТД Канада Тръст) може да се предостави адреса и телефона на хотела, където сте отседнали, с уговорката да им дадете постоянния си адрес в близките 2-3 дни, след като имате подписан договор.
4.по същия начин постъпвате и при подаване на документи за Здравна карта, в случай че нямате бсе още постоянен адрес.
5.за Социален Номер вече трябва да си знаете (имате) адреса, а от мястото където се подават документите за СИН можете да изпратите безплатен факс до имиграционните власти, които са би посрещнали на аерогарата и са ви снимали за ПР- карта.
Успех!
1.намерете адреси на евтини хотели. На аерогарата от информационно бюро поискайте местен GUID за да се ориентирате. Дава се безплатно и съдържа всичко необходимо за първите ви 7 дни.
2.намерете сайтове, на които са публикувани обяви за краткосрочни квартири. Свържете се със собственика по е-мейл, поне 10 дена преди да кацнете, и се уговорете ВИЕ да се обадите по телефона още в деня на кацането Ви. Възможно е да Ви направят интервю по телефона 30-40 минути, след което да си определите среща.
Така си намерих квартира на 1-вия ден след кацането в Монтреал.
3. за откриване на сметка в банката (ТД Канада Тръст) може да се предостави адреса и телефона на хотела, където сте отседнали, с уговорката да им дадете постоянния си адрес в близките 2-3 дни, след като имате подписан договор.
4.по същия начин постъпвате и при подаване на документи за Здравна карта, в случай че нямате бсе още постоянен адрес.
5.за Социален Номер вече трябва да си знаете (имате) адреса, а от мястото където се подават документите за СИН можете да изпратите безплатен факс до имиграционните власти, които са би посрещнали на аерогарата и са ви снимали за ПР- карта.
Успех!