Стигнахме до багажа...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
nick

Стигнахме до багажа...

Мнение от nick »

Здравейте! Получихме визите и сега стягаме багажа! Някой ползвал ли е карго и може ли да даде цени и координати, за да видим дали си струва? Също така, кажете си мнението добра цена ли е около 850$ за 1-bedroom в Торонто и какво можем да очакваме за тия пари? Ще бъдем благодарни за съвети относно неща, които е силно препоръчително да се носят (т.к. са много скъпи там) и такива, които сте носили и са се оказали напълно излишни. Май въпросите станаха доста, но ще се радваме да чуем още съвети и за багажа, и за квартирата на хора, които отскоро са там и имат пресни спомени :D :D
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

май е множко това 850. сестра ми плащат 940 за 2 bedrooms с включено всичко + подземен гараж. това е в центъра.
speedy

Мнение от speedy »

sasho71 написа:май е множко това 850. сестра ми плащат 940 за 2 bedrooms с включено всичко + подземен гараж. това е в центъра.
Преди 5 години плащах към 850, паркингът беше още 70-80 допълнително. Мястото беше много добро, до метрото Но оттогава има увеличение на наемите та не мога да "гарантирам" за момента.
Аватар
Val

Мнение от Val »

1. 850 CAD za 1-bedroom v Toronto, dokolkoto sam osvedomena, e dobra cena. Napalno normalna. (Zavisi i ot tova kakav e bloka de. Ako ima indoor pool, gym i billiard, togava cenata e prekrasna! :D )

2. Neshta, koito sam nosila i sam namerila za mnogo polezni - charshafi i pribori za hranene

3. Neshta, koito sam nosila i sam namerila za napalno bezpolezni (i dosega) - rodopski odeala. :oops:

Uspeh!
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Toronto e skap grad i tova ne e losha cena, no prosto pitay kakvo vklyuchva naema, za da si napravish po-dobr smetkata. I az ne mislya, che tryabva da se tovarish kato kon s izlishen bagaj, ot tuk moja da se nameri vsichko i to evtino ,stiga da ima koy da ti kaje kade sa nay-gotinite ceni.
Good luck,
:P
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
nick

Мнение от nick »

Merci na vsichki! Osobeno za rodopskite odeiala, tova napravo shte go razpechatam za maika mi, che vse mi obiasniava kolko shte sa ni nujni :lol: Nikoy li ne e polzval cargo? Mejdu drugoto, edna info - t.k.smiatame da putuvame v kraia na ianuari, razbrahme, che prez noemvri samoletnite kompanii se kaniat da napraviat cenite v euro(t.e. nay-veroiatno shte gi vdignat)
alisa

Мнение от alisa »

moje bi triabva oshte malko utochnenie za apartamentite (predi da go naemesh): tuka ima ceni na apartamenti koito vkluchvat vsichki razhodi po apartamenta v naema (voda, tok, gaz, otoplenie i t.n.) a v niakoi sluchai i garaja, taka che triabva mnogo tochno da pitash kakvo se vkluchva v tsenata na naema. ako e vklucheno vsichko e nai-dobre, tova oznachava che vseki mesets si plashtash naema i nishto drugo, nai-mnogo garaja da e otdelno no tova e zashtoto niakoi moje da ne iska garaj. taka e v povecheto buildings, no razbira se ima i izkluchenia. ako obache v obiavata pishe 850+hydro ili util. (utilities) ili samo + oznachava che osven naema se plashta i neshto drugo, kato hydro e toka, no moje da slojat i drugi neshta, naprimer v util. da e toka i vodata i gazta. taka e naema na kashtite ili chast ot tiah taka che kato novodoshli po-dobre se orientiraite kam buildings i tarsete all included (vsichko vklucheno v naema). az lichno ot april t.g. se premestih v 1 bedroom za 825 vsichko vklucheno bez garaj i po-evtino ne mojah da nameria.
Q

Мнение от Q »

W arhiwa imashe takawa tema za kargoto i kolko struwa. Ne moga da si predstawq kakwo mislish da prenasqsh s kargoto. Elektrouredite ne stawat za tuk, mebeli e bezsmisleno da wlachish. Knigite sa mnogo wajni, no moje da gi pratish po poshtata, kato pechatni proizwedeniq i izlizat ewtino. Wzemete si charshafi, po-golemi po wyzmovnost /dwoyni/, kuhnenski pribori. Serwizite za hranene tuk sa dosta neskoposani inachee ne sa skapi, no opredeleno sa grubi i grozni, za po-skypichki ne goworim. Drehi i obuwki ima. Luybimite igrachki na decata.
octopus

Мнение от octopus »

Карга правят TNT International Bulgaria, DHL, UPS.
Octopus
nick

Merci

Мнение от nick »

Blagodaria vi, nie zasega se otkazvame ot cargoto. Poiskaha mi okolo 500$ za 150 kg bagaj kato moje da izlezne i poveche v zavisimost ot razmerite, mai ne si struva za nas. Tova s izprashtaneto na literaturata kato pechatni materiali chrez obiknoven kolet li e, znae li niakoy priblizitelnata cena i dali e sigurno, che shte pristignat?
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Re: Merci

Мнение от Sneji »

nick написа:Blagodaria vi, nie zasega se otkazvame ot cargoto. Poiskaha mi okolo 500$ za 150 kg bagaj kato moje da izlezne i poveche v zavisimost ot razmerite, mai ne si struva za nas. Tova s izprashtaneto na literaturata kato pechatni materiali chrez obiknoven kolet li e, znae li niakoy priblizitelnata cena i dali e sigurno, che shte pristignat?
Да, книги могат да се изпращат като печатни издания в обикновен колет и преди 3 месеца цената беше 15 лева за 5 кг. Сега не знам как е, но наскоро четох в БГ-пресата, че ще вдигат цените. Дали ще ги получиш? Никой не ти дава гаранция. До сега съм получила над 20 колета, но последният изпратен - 5 кг. книги и дискове ги нямаше :cry: . Дойде една извинителна бешежка от канадските пощи. Та кака, канадците ми се извиниха за нещо, което съм убедена, че не е изчезнало на тяхна територия, освен ако не са научили български и са решили да потренират с четене на моите книги :oops:
Aerin_1

Мнение от Aerin_1 »

Имайте предвид, че квартирите са абсолютно празни - освен кухнята, където са вградени шкафове и има печка и хладилник, това е правило тук. Мебели е най-изгодно да се търсят втора употреба, има добре запазени и на добри цени. Най-добре е да си вземете неща от първа необходимост - представи си, че влизаш в празен апартамент, а ти трябват сто неща поне. Иначе парфюмерията и козметиката, особено марковите (имам предвид всекидневните - пасти, сапуни, шампоани) са на цените в Бг, дори някои по-евтини).
Какво съм установила,че няма тук - това е чубрицата (и където я има е "златна"). Също е важно да си вземете най-необходимите лекарства (без витамини и разтворими "зимни" прахчета против простуди, тук ги има в дрогериите и са по-евтини). Аз съм от 1 месец в Хамилтън, така че доскоро се занимавах с настаняване и още ми са съвсем пресни впечатленията. За Торонто знам, че е по-скъп град, но все пак цените в магазините няма да са толкова различни от тук.
alisa

Мнение от alisa »

apartamentite v Toronto sashto se naemat prazni kato v kuhnenskia box ima samo kuhnenski shkafove, pechka i hladilnik. ima obache t. nar. garage sales pres weekends i horata si prodavat razni neshta pred kashtite za mnogo malko pari. ima sashto i magazini za upotrebiavani mebeli sashto evtini.
Аватар
Val

Мнение от Val »

Aerin_1 написа:Какво съм установила,че няма тук - това е чубрицата (и където я има е "златна").
He, Aerin_1,

Kakvo savpadenie, tochno predi niakolko dena dadoh sashtia savet v lichno saobshtenie.

Absolutely si prava! Az sashto sam ustanovila, che chubricata se namira riadko tuk i struva mnogokratno po-skapo ot drugite podpravki (pone v golemite verigi supermarketi e taka).

A moje bi s teb ne sme popadnali na podhodiashtite mesta, kadeto ia ima na razumni ceni? :nenam:

Ako niakoi ot forumcite ima informacia, bihte li spodelili kade moje da se nameri ne tolkova skapo chubrica? (ili moje bi triabva da otvorim nova tema za tova :?: :roll: )
Аватар
Val

Мнение от Val »

Aerin_1 написа:Какво съм установила,че няма тук - това е чубрицата (и където я има е "златна").
He, Aerin_1,

Kakvo savpadenie, tochno predi niakolko dena dadoh sashtia savet v lichno saobshtenie.

Absolutely si prava! Az sashto sam ustanovila, che chubricata se namira riadko tuk i struva mnogokratno po-skapo ot drugite podpravki (pone v golemite verigi supermarketi e taka).

A moje bi s teb ne sme popadnali na podhodiashtite mesta, kadeto ia ima na razumni ceni? :nenam:

Ako niakoi ot forumcite ima informacia, bihte li spodelili kade moje da se nameri ne tolkova skapo chubrica? (ili moje bi triabva da otvorim nova tema za tova :?: :roll: )
Заключено