MOLIA VI NIAKOU ZNAE LI KAK SE PUSKAT BALGARSKI SUBTITRI?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
adgelina

MOLIA VI NIAKOU ZNAE LI KAK SE PUSKAT BALGARSKI SUBTITRI?

Мнение от adgelina »

[color=darkblue][/color][color=darkblue][/color][size=18][/size]
:shock: ZA KLEDA SI KUPIH DVD PHILIPS DVP642, RAZBRAH OT NAPISANOTO VAV FORUMA CHE TOVA E NAI DOBROTO , NO ZA SAGALENIE NE MI TRAGVAT BALGARSKI SUBTITRI, A SASTO TAKA ZAPISITE MI OT DVD KAMERATA SA MI NA DVD-R NE MOGE DA GI PROCHETE PHILIPSA.VI ZA POMOST RAIMARKER ILI BP_DE, NE SAM SPEZIALIST I NEZNAM KAK DA PODHODIA? KAKVI SA STAPKITE KOITO TRIABVA DA NAPRAVIA.TOLKOVA BIAH DOVOLNA CHE SAM NAPRAVILA DOBAR IZBOR,A SAM OTCHAIANA.ZNAM CHE NA VSICHKI DVD CAMERI DVD-TAT SA DVD-R.
Аватар
yvs

Мнение от yvs »

ТОЗИ модел изглежда наистина дабър избор.
Провери ТУК за повече информация (или от продавача).
bp_de

Мнение от bp_de »

Pusnax ti LS no wsepak

Ako DVD kamerat ati zapiswa na DVD-R 100% Philipsa trqbwa da go 4ete.
WSI4KI DVDta-koito sa originalno proizwedeni( tiq deto gi prodawat w MAgazina) sa DVD-R(minus)
taka 4e e newazmovno daq ne 4ete.
Wiv wse pak - nw znam kakwa ti e kamerata-no da ne se okave 4e zapiswa na DVD-RAM
togawa -naistina Philipsa nqma da go play_wa.
otnosno Subtitle-ste se postaraq da namerq -nqkade po ruskite saitowe-imasche opisan problema s kirili6kite sub.
Az nqmam DVD i li4no nqma kak da probwam.

pregledai pak tuka po linkowete -
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=8412
Joy

Мнение от Joy »

----
Последно промяна от Joy на Сря Яну 12, 2005 10:11 pm, променено общо 1 път.
Аватар
optics
Модератор

bg sub

Мнение от optics »

Както беше казано, виж дали наистина от камерата работи с DVD-R. Ако е така, все още няма място за паника. Битовите плеъри, с най-голяма вероятност плейват DVD-R наистина, и ако помня добре, в над 80% от случаите беше статистиката. За DVD+R статистиката е някъде над 70%. Това са проценти касаещи примерно ако вземеш 100 различни плеъра. За конкретен плеър, на който дори производителя претендира че плейва DVD-R, пак не може да си сигурен че всеки един такъв диск ще тръгне. Зависи и от марката на диска, от скоростта на запис, някои твърдят, че дори от модела на записвачката.

Не знам по-горе какво имаше предвид изказалият се че фабричните в магазина били DVD-R, но имам чувство, че или не се е изказал еднозначно или се е изказал грешно. DVD-тата с филми които се продават и дават под наем са DVD-ROM !!!

Ако камерата пише на DVD-RAM (panasonic maybe) това е супер. Тези дискове издържат 100,000 пъти презапис.

Една хипотеза която ми идва наум - да се види дали камерата записва във формат DVD Video или в DVD Data. Ако е по-втория начин - тогава просто имаш записани файлове и далеч не всеки плеър ще ги поеме. Но подчертавам, това е само хипотеза.

Сега на темата за субтитрите: Очевидно е че не може плеър купен извън България да се очаква да плейва текстови субтитри на български. Български субтитри ще плейва ако такива са записани към филм в DVD формат. Тогава те са във вид на картинки, а не текстови символи.

За да плейва субтитри от текстов файл, каквито са субтитрите към .avi филмите, е необходимо да се ъпгрейдне кодовата таблица със символи записана в чиповете на плеъра. Това става чрез записване на съответен файл на CD по указан от производителя начин, поставяне на това CD в плеъра и извършване на определени манипулации с клавишите на дистанционното.

Едно разтърсване из форумите на дир.бг по ключова дума Philips 737 и "субтитри" ще те доведе много бързо до необходимата информация и решение на въпроса.
Аватар
darksoul

Re: MOLIA VI NIAKOU ZNAE LI KAK SE PUSKAT BALGARSKI SUBTITRI

Мнение от darksoul »

adgelina написа: :shock: ZA KLEDA SI KUPIH DVD PHILIPS DVP642, RAZBRAH OT NAPISANOTO VAV FORUMA CHE TOVA E NAI DOBROTO , NO ZA SAGALENIE NE MI TRAGVAT BALGARSKI SUBTITRI, A SASTO TAKA ZAPISITE MI OT DVD KAMERATA SA MI NA DVD-R NE MOGE DA GI PROCHETE PHILIPSA.VI ZA POMOST RAIMARKER ILI BP_DE, NE SAM SPEZIALIST I NEZNAM KAK DA PODHODIA? KAKVI SA STAPKITE KOITO TRIABVA DA NAPRAVIA.TOLKOVA BIAH DOVOLNA CHE SAM NAPRAVILA DOBAR IZBOR,A SAM OTCHAIANA.ZNAM CHE NA VSICHKI DVD CAMERI DVD-TAT SA DVD-R.
Здравей, ще се опитам да кажа няколко думи и те да дадат малко светлина в тунела:

Първо това устройство което си купила е добро и засега е най-доброто на пазара независимо какво върви или не.

Второ това устройство чете почти всички дискове...не съдържанието на тях, а разпознава самия физически диск...само не знам дали чете 8-9GB-овите, ама те се срещат рядко засега така че приемаме - РАЗПОЗНАВА ДВД и СД от всякакъв вид който ще му пъхнеш вътре в отворената вратичка.

Трето на диска който слагаш има филм... после искаш да го пуснеш и той да тръгне, но трябва да знаеш, че филмите ползват различни КОДЕЦИ което означава специфичен математичен алгоритъм. Така че ако камерата която си имаш записва ДВД-та то диска може да се разпознае от Philipsa-ти обаче е важно и какъв кодек ползва за да запише филма.
Ето няколко кодека който може да потърсиш в ръководството:
MPEG1
MPEG2 (това се ползва в ДВД-тата)
IndeoVideo
M-jpeg и други подобни jpeg с буквичка

MPEG-4 което включва ВСИЧКИ кодеци по долу:
Xvid
DivX
WMV
има и още много, но тези са най-често разпространените и са за видео филми.
Трябва да видиш дали в ръководството за камерата ти пиша нещо от тези съкращения и да сравниш дали на Philips-a ти има същото съкращение .... и така ако съвпадат значи ще стане работата...ако не съвпада нищо, значи няма да стане директно, ами трябва да мине през компютър.

Ами засега толкова... ако съм уцелил значи ще ми кажеш да продължа нататък иначе няма смисъл да продължавам.
ДО скоро

ПП: забравих да съобща, че субтитрите зависят от записан софтуер в съответният Philips- сиреч ако можеш да си пускаш филма дето е за компютъра, ама не вървят само субтитрите значи може да продължа с инструкциите и там :)
пътят в живота е едно огромно, равно поле оградено с непристъпни планини някъде там зад хоризонта.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Мила, скъпа Ангелина!
Не мога да ти помогна за проблема ти с ДВД-камерата ти и ДВД-то, предполагам, че ще разрешиш този проблем...
За субтитрите - има решение! Филипс имат европейска версия на PHILIPS DVP642, която се казва PHILIPS DVP630. И двата плейъра ползват един и същ софтуер. От версия 0531 е включена поддръжка на кирилица за субтитрите. В следващата версия, 1109, положението е същото (само дето вече Макровижън копи протекшън-а се включва винаги...) - т.е. има поддръжка на кирилски субтитри. Но те не ни вършат работа, защото ние използваме друга кодова таблица от тази, която е използвана в софтуера. Решение има - има програмки-конжертори, които конвертират кирилицата от нашата кодова таблица в таблицата, която ползват руснаците и която е използвана при кирилицата в софтуера.
Но! Отскоро - от няма и месец, от Филипс са пуснали нова версия на софтуера (специално за България!). Тя всъщност е за PHILIPS DVP630, но, както казах, разлика между него и PHILIPS DVP642 в това направление няма. Там се използва "българската" кодова таблица - Cyrilic-1251, вместо "руската" - ISO 8859-1; и субтитрите на български са по подразбиране! Така че с новия софтуер няма никакъв проблем !!!
Единственото тъпо нещо е, че Филипс още не са качили новата версия на софтуера си - 1122 - на официалната си страница. Но и за това има решение - изтегляш софтуера и инструкциите от този адрес :
http://www.electron.bg/single_news.php? ... ccc1c26a69
и нямаш грижи!
Поздрави и приятно гледане!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
adgelina

Мнение от adgelina »

Mnogo blagodaria na vsichki za izcherpatelnite otgovori.Deystvitelno ne biah utochnila dosta nesta.Znachi dividito koeto sam kupila e dvd 642, no to e MULTIREGIONALNO, MULTISISTEMNO .Osven tova chete vsichki formati cd, mp3,avita,dvx ,dvd+r i moge bi triabva da chete i dvd-r bez problem.Kamerata na koiato zapisvam e sony dvd 101.Moge bi ne mi e procheten tai kato az ne sam zapisala zialoto dvd, a samo chast ot nego ,ne sam go prikluchila sas funkziata finalize.Inache vsichki filmi sas balgarski subtitri tragvat, no samite subtitri ne mogat da se prochetat ,tai kato te se izpisvat s kirilik , no ne se poluchavat dumi i israzi.Tova e sasto i problema.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

???
Аз мисля, че ясно обясних как да решиш проблема със субтитрите...
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
bp_de

Мнение от bp_de »

pusnax 1 posting po Subtitrite na BG
ei tuk e

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=8708
Заключено