В Канада от Америка
- kalite
- Обратна връзка:
В Канада от Америка
Да разгледаме следната ситуация - отиваме в Сащ по някаква програма (със неимигрантска виза) от там искаме виза за Канада - след като ни я дадат там на място искаме да подадем документи за легална емиграция. Възможно ли е това - как става , какви са процедурите и какво трябва да очакваме ..... ако някой може да ми даде сайт или история и статия по темата наистина ще му бъда безкрайно благодарен защото по официалните сайтове нищо не намерих. Казаха ми , че процедурата била по-бърза и по-лесна - това вярно ли е ? Въпросат ми е както за Квебек така и за федерална Канада .
Благодаря на всички които ми отговорят!
Благодаря на всички които ми отговорят!
Rien de mieux que du sexe avant de dormir
Ne pretendiram za posledna instantsia, no dokolkoto znam: Varianta s legalna imigratsia ot tuk (Manitoba) ne e nito lesen, nito barz.
Imash dve vazmojnosti:
a) Da se obiavish za bejanets (poznavam hora chakashti PR-a si po 2-3 godini, ne preporachvam tozi variant, ako moje da se izbegne)
b) Da se opitash da vzemesh sertifikat za selektsia ot Manitoba. Za poveche info:
http://www.gov.mb.ca/labour/immigrate/i ... ion/2.html
Provintsialnata nominatsia otnema 2-6 mesetsa, sled koeto se minava prez Bukuresht (ako ne si bil v shtatite 1 godina)...oshte okolo 9 mesetsa...
Za variant b) shte ti triabva work permit (t.e. da si namerish rabota ot shtatite) ili niakakva druga galimatsia za redovna visa.
Obshto vzeto - kandidatstvaite si za Kvebek, da Vi e mirna glavata...
Imash dve vazmojnosti:
a) Da se obiavish za bejanets (poznavam hora chakashti PR-a si po 2-3 godini, ne preporachvam tozi variant, ako moje da se izbegne)
b) Da se opitash da vzemesh sertifikat za selektsia ot Manitoba. Za poveche info:
Provintsialnata nominatsia otnema 2-6 mesetsa, sled koeto se minava prez Bukuresht (ako ne si bil v shtatite 1 godina)...oshte okolo 9 mesetsa...
Za variant b) shte ti triabva work permit (t.e. da si namerish rabota ot shtatite) ili niakakva druga galimatsia za redovna visa.
- kalite
- Обратна връзка:
Да и това го има със отказа на канадците за виза
Обаче в документите им пише, че могат да издадат Канадска туристическа виза на базата на американската стига тя да не е кам края на валидността си - останалото е божа работа аз смятам да пробвам в Бъфало където е по централен офиса .....
Има и още един проблем - тръгнах с колата да пресичам границата преди една година незнаейки че ми трябва и канадска виза - в резултат ми пуснаха формуляр и ме завърнаха точно от Манитоба (по границата с Минесота) това пише ли се някаде и може ли да се отрази в една молба за виза за Канада...
Има и още един проблем - тръгнах с колата да пресичам границата преди една година незнаейки че ми трябва и канадска виза - в резултат ми пуснаха формуляр и ме завърнаха точно от Манитоба (по границата с Минесота) това пише ли се някаде и може ли да се отрази в една молба за виза за Канада...
- bgmontreal
- Обратна връзка:
според спогодбата не може да се иска убежище от САЩ за Канада и обратното - иска се в първата страна в която си билBabaPena написа:Ne pretendiram za posledna instantsia, no dokolkoto znam: Varianta s legalna imigratsia ot tuk (Manitoba) ne e nito lesen, nito barz.
Imash dve vazmojnosti:
програмата в Манитоба не е за всеки
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Да и това го има със отказа на канадците за виза
Дори и да вземеш туристическа виза за Канада (което според мене е малко вероятно), какви са ти вариантите след това?kalite написа:Обаче в документите им пише, че могат да издадат Канадска туристическа виза на базата на американската стига тя да не е кам края на валидността си - останалото е божа работа аз смятам да пробвам в Бъфало където е по централен офиса .....
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
niama da mojesh da poluchish refugee status v canada - shte te varnat v zatvor v US - za deportation poradi novata spogodba za safe first country...
varianta ti e da minesh pesha v Canada i tuk da se obiavish za bejanec i da kajesh che si doshal s korab ot niakade si...varianta e da si obraten ili ciganin...good luck
az ne znam kak e v BG no ne mislia che si struva
varianta ti e da minesh pesha v Canada i tuk da se obiavish za bejanec i da kajesh che si doshal s korab ot niakade si...varianta e da si obraten ili ciganin...good luck
az ne znam kak e v BG no ne mislia che si struva
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
- kalite
- Обратна връзка:
може и аз да не съм бил много ясен - да го кажем пак
Значи нито искам да се обявявам за бежанец нито за обратен и циганин - много сънародници ги изритаха по тази система ама и да не са не е това - идеята е да си подадеш документите там за легална емиграциа и докато ти излезе решението да си легално пребиваващ - после ако те одобрят си ок ако не - багажа. Въпроса ми е може ли и ако може как го можем - и аз съм на мнението на останалите участници във форума че Квебек е най лесно ... там как стойят нещата. Ще ти приемат ли документите на място или ще кажат - бегай еди каде си в Букурещ примерно .....и като ти ги приемат евентуално ще можеш ли легално да пребиваваш в страната. Иначе тия неща с бежанците дето ми ги обяснявате не работят (или не би трябвало да) откакто сме подписали някаква си спогодба за права на човека и прочее........
Re: може и аз да не съм бил много ясен - да го кажем пак
Възможно е да кандидастваш за легална имиграция, ако си в Канада с work permit или student visa. Ако си само с визитор виза, то тогава няма как да стане - ще ти кажат да се върнеш в държавата в която пребиваваш постоянно и да кандидатстваш оттам.kalite написа:Значи нито искам да се обявявам за бежанец нито за обратен и циганин - много сънародници ги изритаха по тази система ама и да не са не е това - идеята е да си подадеш документите там за легална емиграциа и докато ти излезе решението да си легално пребиваващ - после ако те одобрят си ок ако не - багажа. Въпроса ми е може ли и ако може как го можем - и аз съм на мнението на останалите участници във форума че Квебек е най лесно ... там как стойят нещата. Ще ти приемат ли документите на място или ще кажат - бегай еди каде си в Букурещ примерно .....и като ти ги приемат евентуално ще можеш ли легално да пребиваваш в страната. Иначе тия неща с бежанците дето ми ги обяснявате не работят (или не би трябвало да) откакто сме подписали някаква си спогодба за права на човека и прочее........
I ako se ojenish/omajish pak ot tuk si podavash dokunmenti i do 2-3 meseca si s neobhodimite dokumentiKoko написа:
Възможно е да кандидастваш за легална имиграция, ако си в Канада с work permit или student visa. Ако си само с визитор виза, то тогава няма как да стане - ще ти кажат да се върнеш в държавата в която пребиваваш постоянно и да кандидатстваш оттам.
Tozi variant sigurno e nai-trudnia, no ne e nevazmojen
priqtelu -pro4eti kakwo pische w CIC po waprosa-kalite написа:Ще ти приемат ли документите на място или ще кажат - бегай еди каде си в Букурещ примерно .....и като ти ги приемат евентуално ще можеш ли легално да пребиваваш в страната.
....
ako si bil powe4e ot 1 godina w nqkoq druga strana (ne twoita rodna)
togawa move da si podadesch doc w taq strana-ako ne si gi podawasch w Bukorest taikato te sa prednazna4eni za BG.
Bratqta Canadzi sa naprawili taka - doc za imigraziq se podawat w saotwetnoto posolstwo po MESTOVIWEENE.
postoqnno mestovitelstwo se smqta w 1 strana za tqx ako si bil tam powe4e ot 1year.
dokato ti te4e obrabotkat ana doc -li4no na mene ne mi e poznat slu4ai da e bil dopusnat nqkoi da wleze w CA.
Towa 4e si w USA ili nqma zna4eni e kade po sweta -ne ti dawa nikakwi predimstwa.
- kalite
- Обратна връзка:
Папи, чети!
Пич чети по нагоре и не прави излишен "thread"Papi написа:Ами има ли такива които са с джей 1 в щатите и после да им дадат виза за Канада?
Ислед като си вече в канада, ако се ожениш за местен няма ли да те оставят тук?