Въпрос по стажа
Въпрос по стажа
Здравейте приятели имам следният въпрос.Имам стаж около 8 години и половина.Но при изваждане на официален документ от НОИ за стажа 1 година не ми е призната защото 97-98 работех в ЕТ.Междунвременно е излязъл нов закон за ЕТ-тата до 2000. А осигуровки са плащани....голям абсурд.Та въпросът ми е дали има някой в подобна ситуация и тази дупка от 1 година как да я опиша във формуляра при положение че съм работила,но не ми е призната от НОИ тази 1 година а все пак не съм била безработна.....
Имам си една мечта!
Нещо не става много ясно какъв е проблема - осигуровките или са плащани и стажа ти се признава или не са и нищо не можеш да направиш по въпроса.
Може ли да поясниш малко по подробно.
А иначе по въпроса ти - оставаш си дупката така, както си е. Изискването за липса на дупки в биографията е на Букурещ (където съответно ще пишеш "без работа"), а не на Виена.
Стажа над 5 години не носи допалнителни точки.
Може ли да поясниш малко по подробно.
А иначе по въпроса ти - оставаш си дупката така, както си е. Изискването за липса на дупки в биографията е на Букурещ (където съответно ще пишеш "без работа"), а не на Виена.
Стажа над 5 години не носи допалнителни точки.
- precious
- Обратна връзка:
staz
Здравей,
От написаното не разбрах имаш ли трудова книжка, защото ако имаш такава и стажа ти е само по трудов договор (и в ЕТ-то) нямаш нужда от удостоверение от НОИ, книжката ти е достатъчна.
Ако си работил като собственик на ЕТ трябва да имаш осигурителна книжка, заверена от НОИ.
А ако по някаква причина трудовата ти/ осигурителна книжка е загубена, изхода е в тази справка,както и препоръки от работодатели, трудови договори и т.н...... за да докажеш тази една година, която ти липсва ако е важна за теб....
Успех!
От написаното не разбрах имаш ли трудова книжка, защото ако имаш такава и стажа ти е само по трудов договор (и в ЕТ-то) нямаш нужда от удостоверение от НОИ, книжката ти е достатъчна.
Ако си работил като собственик на ЕТ трябва да имаш осигурителна книжка, заверена от НОИ.
А ако по някаква причина трудовата ти/ осигурителна книжка е загубена, изхода е в тази справка,както и препоръки от работодатели, трудови договори и т.н...... за да докажеш тази една година, която ти липсва ако е важна за теб....
Успех!
:kitty: 
Благодаря ви приятели!Разбарах какво да направя и благодаря!Неяснотата и за мен сега се изяснява тепърва.Значи имам заверена трудова книжка но явно осигуровки не са внасяни и фирмата не съществува вече така или иначе.Аз бях служител там.Трудов договор от този период обаче нямам.Имам трудови договори от следващите си местоработи където всичко е ОК.И за мен е парадокс но явно до 2000 година са ставали доста нередни неща,които сега стават ясни.Ориентирах се какво да пиша за което съм ви благодарна!
Имам си една мечта!