Znae li niakoi dali chovek jiveesht v USA s iztekla studentska viza shte ima prblemi v protsesa na imigratsia /Family class - sponsoriran e ot svoi rodninna v Canada/? Kak stoiat neshtata ako ima zapoved za deportatsia ot USA? Viarno li e che ima sporazumenie mejdu USA i Canada - hora s izdadena zapoved za deportatsia ot USA ne mogat da vlizat v Canada? Ima li niakakav oficialen sait v koito da se proveri dali ima takova sporazumenie?
Blagodaria vi za mnenieto.
Family class immigration ot USA
Family class immigration ot USA
A long time ago
in a galaxy far ,far away
in a galaxy far ,far away
Re: Family class immigration ot USA
Ако не се лъжа имаше изискване че трябва да си легално в САЩ за да можеш да подадеш документи в някое от канадските консулства там. Установят ли че кандидатът няма редовен статут в САЩ – доста вероятно е да възникнат проблеми.kerkelov написа:Znae li niakoi dali chovek jiveesht v USA s iztekla studentska viza shte ima prblemi v protsesa na imigratsia /Family class - sponsoriran e ot svoi rodninna v Canada/? Kak stoiat neshtata ako ima zapoved za deportatsia ot USA? Viarno li e che ima sporazumenie mejdu USA i Canada - hora s izdadena zapoved za deportatsia ot USA ne mogat da vlizat v Canada? Ima li niakakav oficialen sait v koito da se proveri dali ima takova sporazumenie?
Blagodaria vi za mnenieto.
В интернет има информация за този вид споразумения между Канада и САЩ, но ми е трудно да ти дам конкретен сайт. Споразумението за което се сещам в момента обаче е друго и се отнася до искането на бежански статут – ако си на територията на едната от двете държави (Канада или САЩ) трябва да искаш бежански статут в нея, но не можеш да опитваш да искаш такъв статут в другата държава.
Като лично мнение - ако е сигурно че човека с изтекла студентска виза може да бъде спонсориран по фемили клас за Канада, то е по-добре да се върне в България и да си гони процедурата оттам, без да си усложнява живота с американците. Незнам какви точно документи се искат по процедурата за спонсориране, но ако трябва да се извади свидетелство за съдимост от САЩ – не виждам как ще го направи човек със заповед за екстрадиране.
Процедурата за спонсориране отнема няколко месеца без значение в коя държава си, но ако условията за спонсориране са спазени, то тогава канадците няма да имат основание да откажат имигранска виза на спонсорирания.
Ако все още не си намерил отговор на 4аст от въпросите си, опитай в сайта на Бъфало:
http://www.dfait-maeci.gc.ca/can-am/men ... d=5&cat=68
Ако кандидатсваш за имигрантска виза от САЩ за Канада трябва да докажеш с документ 4е си легално пребиваващ в САЩ за предстоящата една година.
А при подаване на документи за виза ще ти изискат и свидетелство за съдимост от САЩ (и БГ предполагам).
http://www.dfait-maeci.gc.ca/can-am/men ... d=5&cat=68
Ако кандидатсваш за имигрантска виза от САЩ за Канада трябва да докажеш с документ 4е си легално пребиваващ в САЩ за предстоящата една година.
А при подаване на документи за виза ще ти изискат и свидетелство за съдимост от САЩ (и БГ предполагам).
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
hm, do predi godina dve idvaha nelegalni ot US, sega ne znam
moje bi shte e dobre da dade 100 kinta i da se posavetva s advokat...svidetelstvoto za sadimost ne e problem zashtoto se vadi ot county a ne ot federal office (osven ako sa go promenili).
o, takmo se setih - ako ne stava da se podade ot US, togava moje te da go vzemat s kola i da minat granicata i tam da kajat che iskat da go ostaviat po humanitarian prichini da si podade ot tuk...moje i da stane a ako ne - shte mu kupiat bezplaten bilet do US.
moje bi shte e dobre da dade 100 kinta i da se posavetva s advokat...svidetelstvoto za sadimost ne e problem zashtoto se vadi ot county a ne ot federal office (osven ako sa go promenili).
o, takmo se setih - ako ne stava da se podade ot US, togava moje te da go vzemat s kola i da minat granicata i tam da kajat che iskat da go ostaviat po humanitarian prichini da si podade ot tuk...moje i da stane a ako ne - shte mu kupiat bezplaten bilet do US.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.