моля за мнение
моля за мнение
Здравейте,
От доста време съм във форума, но досега не ми се е налагало да пиша по простата причина, че всичко което ме интересуваше го намирах преди да ми се е наложило да попитам. Наистина съм впечатлена от готовността на всички да помогнат със съвет. Надявам се да помогнете и на мен.
Когато прочетох отзивите за днешното интервю ме обхвана паника. Направих една доста глупава грешка. Всичките ми документи са преведени на английки, а явно интервюиращата не обича особено много този език. Мислите ли, че това ще е проблем. Като допълнение кам това имам и два отказа за туристическа виза за Канада, защото не сам убедила консулите, че ще се върна в България.
Ще се радвам да чуя мненията ви.
Успех на всички, на които им предстои интервю!!!!
От доста време съм във форума, но досега не ми се е налагало да пиша по простата причина, че всичко което ме интересуваше го намирах преди да ми се е наложило да попитам. Наистина съм впечатлена от готовността на всички да помогнат със съвет. Надявам се да помогнете и на мен.
Когато прочетох отзивите за днешното интервю ме обхвана паника. Направих една доста глупава грешка. Всичките ми документи са преведени на английки, а явно интервюиращата не обича особено много този език. Мислите ли, че това ще е проблем. Като допълнение кам това имам и два отказа за туристическа виза за Канада, защото не сам убедила консулите, че ще се върна в България.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Re: моля за мнение
moeto neprofesionalno mnenie e che shtom si se opitvala dva pati znachi si mnogo motivirana za emigracia - dori moje da si napravish takava shegichka na intervuto.valya написа:Здравейте,
Po zakon Canada e bilingualna - kakto nie "angletata" tolerirame "francetata" taka te bi triabvalo da ni tolerirat i nas i nashite dokumenti prevedeni na angliiski.
Intervuirashtiat bi triabvalo da ima niakakva tochkova sistema po koiato da te oceniava ili niakakav checklist. Dokolkoto znam ima samo niakolko tochki koito toi dava a drugite sa spored plana. Ako ti im govorish na frenski to tova che dokumentite ti sa na angliiski ne bi triabvalo da ima znachenie. Niakoi predi beshe spomenal che sa minali intervuto s angliiski dokumenti.
uspeh.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
- sara
- Рошава гарга
i moite biaha na angliiski... ako imash originalni dok na angliiski s tova mojesh da se zashtitish - da sa vsichki na edin ezikvalya написа:Здравейте,

no ako si dostatachno ubeditelna, che znaesh na poriadachno nivo frenski edva li tova bi bilo prechka...
-
Ne sum ubeden. Teja tuk si imat zakon 101 za frenskia. Zavisi na kogo ste popadnesh. Ako ne ti e problem napravi si prevodi na frenski, samo prevod bez legalizacia. Interviuirastia moje da dade do 10t. taka che vseki detail moje da e ot znachenie ako se sluchish pri niakoj zaklet francofon.KolioBalkanski написа: Po zakon Canada e bilingualna - kakto nie "angletata" tolerirame "francetata" taka te bi triabvalo da ni tolerirat i nas i nashite dokumenti prevedeni na angliiski.
Uspeh
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Този факт е по-скоро в твоя полза. Нормално е човек, който има желание да се пресели в друга държава да има известна доза страх от неизвестното и да иска първо да отиде до тази държава като турист за да види с очите си каква е ситуацията. Това, че си кандидаствала два пъти за туристическа виза показва, че си мотивирана, но не си авантюрист и предпочиташ лично да провериш нещата преди да се впуснеш в нещо толков сериозно като емиграцията!valya написа:... Като допълнение кам това имам и два отказа за туристическа виза за Канада, защото не сам убедила консулите, че ще се върна в България...

Валя,
Не се притеснявай за документите. В изискванята за необходимите неща, които трябва да се изпратят пише документите да бъдат преведени на един от двата официални езика: английски или френски. Аз лично познавам много хора, които кандидатстваха за Квебек с преведени на английски документи и не е имало никакъв проблем, нито въпроси на интервюто. Успех!
Не се притеснявай за документите. В изискванята за необходимите неща, които трябва да се изпратят пише документите да бъдат преведени на един от двата официални езика: английски или френски. Аз лично познавам много хора, които кандидатстваха за Квебек с преведени на английски документи и не е имало никакъв проблем, нито въпроси на интервюто. Успех!
spored men ne e nujno da se pritesniava6.
te gledat samo originalite na dokumentite, ne gledat izob6to prevodite.
prevoda4kata prevejda direktno ot originalite i taka sravniavat informatsiata s tazi poso4ena ot predi vuv formuliarite.
verno e, 4e pred intervuira6tata e tvoeto dosie sus vsi4kite kopia, koito si pratila, no ne mislia , 4e bi se zaiala za tova.
spodeliam kak be6e pri men.....za drugite ne znam.
no 6tom ima6 data kakuv e problema
vajno e da govori6 na frenski
uspeh !!!!!!
te gledat samo originalite na dokumentite, ne gledat izob6to prevodite.
prevoda4kata prevejda direktno ot originalite i taka sravniavat informatsiata s tazi poso4ena ot predi vuv formuliarite.
verno e, 4e pred intervuira6tata e tvoeto dosie sus vsi4kite kopia, koito si pratila, no ne mislia , 4e bi se zaiala za tova.
spodeliam kak be6e pri men.....za drugite ne znam.
no 6tom ima6 data kakuv e problema

vajno e da govori6 na frenski
uspeh !!!!!!
Na nasheto intervieu niamashe prevodach. V original ni poiska samo diplomite. Za drugoto gledashe ot prevodite.lidiya написа: prevoda4kata prevejda direktno ot originalite i taka sravniavat informatsiata s tazi poso4ena ot predi vuv formuliarite.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Според мен няма за какво да се притесняваш - по регламент документите ти могат да бъдат преведени на френски или на английски по твой избор. Важното е на интервюто да покажеш, че говориш френски и да имаш достатъчно точки.
Сега за отказа - не са ти дали туристическа виза, защото са решили, че можеш да останеш в стараната нелегално. Истината е,че Канада има нужда от емигранти, но не и нелегално пребиваващи.
Така че този отказ само потвърждава интересът ти към тази страна и това едва ли ще ти навреди.
Горе главата и успех!
Сега за отказа - не са ти дали туристическа виза, защото са решили, че можеш да останеш в стараната нелегално. Истината е,че Канада има нужда от емигранти, но не и нелегално пребиваващи.
Така че този отказ само потвърждава интересът ти към тази страна и това едва ли ще ти навреди.
Горе главата и успех!