ВЪПРОСИ около документите за виза???
- emyangels
- Обратна връзка:
ВЪПРОСИ около документите за виза???
Здравейте! Преглеждаме архивите и статиите за повече информация, но и се обръщаме към всички, които вече са минали по нашия път със следните въпроси:
1. Необходимо ли е да се прави легализация на документите, които се изпращат в Букурещ (акт за раждане и свидетелство за съдимост)? Доколкото разбирам даже май трябва да изпратим копия на оригиналните преводи!!!?
2. Малко трудно ми е да изчисля сумата, която трябва да преведем в Букурещ. Не знаем точно кои точки се отнасят до нас – conjoints de fait. Излиза 1000 USD (640 такса за посточнно пребиваване+360Постоянно пребиваване). Дали е така или още пари трябва да се преведат? И за двамата ли се плаща една и съща сума или за придружаващия кандидат има някаква отстъпка?
3. Дали е проблем да изпратим вече преведените актове за раждане, които бяха подготвени за интервюто както и свидетелството ни за съдимост от дата предхождаща датата от интервюто?
Предполагам, че звучим доста смешно отстрани, но си мисля, че е по-добре да попитаме, отколкото да правим глупости!!!
БЛАГОДАРИМ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ОТДЕЛЕНОТО ВРЕМЕ И ВНИМАНИЕ!!!
1. Необходимо ли е да се прави легализация на документите, които се изпращат в Букурещ (акт за раждане и свидетелство за съдимост)? Доколкото разбирам даже май трябва да изпратим копия на оригиналните преводи!!!?
2. Малко трудно ми е да изчисля сумата, която трябва да преведем в Букурещ. Не знаем точно кои точки се отнасят до нас – conjoints de fait. Излиза 1000 USD (640 такса за посточнно пребиваване+360Постоянно пребиваване). Дали е така или още пари трябва да се преведат? И за двамата ли се плаща една и съща сума или за придружаващия кандидат има някаква отстъпка?
3. Дали е проблем да изпратим вече преведените актове за раждане, които бяха подготвени за интервюто както и свидетелството ни за съдимост от дата предхождаща датата от интервюто?
Предполагам, че звучим доста смешно отстрани, но си мисля, че е по-добре да попитаме, отколкото да правим глупости!!!
БЛАГОДАРИМ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ОТДЕЛЕНОТО ВРЕМЕ И ВНИМАНИЕ!!!
1. Акт за раждане за чужбина, оригинално свидетелство за съдимост плюс оригинални преводи от лицензиран преводач. Без легализации.
2. Не съм чувал за отстъпка.
3. Свидетелствата за съдимост трябва да ги извадите отново.
2. Не съм чувал за отстъпка.
3. Свидетелствата за съдимост трябва да ги извадите отново.
Последно промяна от mitko на Сря Сеп 17, 2003 4:56 pm, променено общо 1 път.
Свидетелствата за съдимост важат 6 месеца, така че ако са в срок, не е нужно да ги вадите отново. /Аз моето си го извадих преди интервюто и после пратих него в Букурещ. Вече имам виза, така че не е имало проблем/. Вярно е че се праща оригинала на свидетелството за съдимост /и без това са ви дали две от съда/ и оригинала на дубликата на акта за раждане с печат отзад за чужбина /+преводите/
- emyangels
- Обратна връзка:
Благодаря много!!!
Благодарим много за отговорите!
Не бяхме наясно с тази информация! А и лично аз трудно успях да си сваля формулярите и сега ще ги проучвам по-обстойно.
Днес ще подадем заявления за оригинални преписи на актовете за раждане. А свидетелствата за съдимост са ни от дата 8 септември 2003 (една седмица преди интервюто). Ще преценя дали е необходимо да вадя нови. Все пак става дума за 20 лева, може направо нови да направим.
Не бяхме наясно с тази информация! А и лично аз трудно успях да си сваля формулярите и сега ще ги проучвам по-обстойно.
Днес ще подадем заявления за оригинални преписи на актовете за раждане. А свидетелствата за съдимост са ни от дата 8 септември 2003 (една седмица преди интервюто). Ще преценя дали е необходимо да вадя нови. Все пак става дума за 20 лева, може направо нови да направим.
?
Наистина ли само превода е достатъчен за горепосочените документи
( актове за раждане, акт за брак и свидетелства за съдимост)?
Не са ли необходими заверка подписа на преводача във Външно министерство + апостил ?

( актове за раждане, акт за брак и свидетелства за съдимост)?
Не са ли необходими заверка подписа на преводача във Външно министерство + апостил ?

!
Благодаря за откровението Наса!
1. izpratih direktno originalite na akta za rajdane i svidetelstvoto za sadimost+prevodite. Ne sam pravila drugi zaverki. A ve4e si imam viza.
2. Sumata e ob6to 1000 US$ na kalpak, po-malka e samo za decata, no dokolkoto razbiram slu4aia ne e takav.
3. 6tom ve4e si ima6 dokumentite niama smisal da gi pravi6 pak - da se nabutva6 izli6no.
Dano sam ti pomognala.
Uspeh po-natam
2. Sumata e ob6to 1000 US$ na kalpak, po-malka e samo za decata, no dokolkoto razbiram slu4aia ne e takav.
3. 6tom ve4e si ima6 dokumentite niama smisal da gi pravi6 pak - da se nabutva6 izli6no.
Dano sam ti pomognala.
Uspeh po-natam
Re: ВЪПРОСИ около документите за виза???
здравейте , интересува ме дали някой има декларация от приятели в канада и дали може да ми даде нейната форма. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО . ТРЯБВА МИ СПЕШНО ЗАЩОТО ИНТЕРВЮТО НАБЛИЖАВА
Здравей!Защо не си погледнеш пак това, което дават на инретвюто?Става въпрос за парите.С документите трябва да изпратиш в Букурещ оригиналната бланка от Юнионбанк /след като си направиш ЗАДЪЛЖИТЕЛНО копие от нея/ за сумата : 360 $ за всеки възрастен и по 100$ на дете. Останалите 640$ на човек могат да се пратят след медицинските.Ако съвсем случайно парите не са достатъчни, ще получиш писмо.Но исканите суми са такива.