За екиваланса
- St.Anger
- Some Kind of Monster
За екиваланса
Днес имах интервю за работа и най-неочаквано ме попитаха дали имам екиваланс
! И това в частна американска компания! За мой късмет моя дойде вчера по пощата та го показах, дори си направиха копие. Така че човек никога не знае. Всеки ми казваше как никъде няма да ми трябва обаче явно не е така. :idea:

To Live Is To Die
мен кат кандидатствах в Апотекс също ме питаха, но не са ми го искали черно на бяло. Спомням си че смело ги излъгах че имам и че съм признат за магистър по тукашната им велика GPA и credit system
ами тя тази WES/world education services/ е американска измислица така че нищо чудно. щом трябва да ти смукнат 220$

ами тя тази WES/world education services/ е американска измислица така че нищо чудно. щом трябва да ти смукнат 220$

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
ХАХАХА. Така е. WES важи за навсякъде в САЩ - и за учене, и за работа.само дето между WES и MRCI няма нищо общо, но това е друга тема за друга държава и не са 200 $ ами 105 CAD и всъщност не са компютри, а компоти и т.н.
На MRCI аз платих сто и малко (и сто и малко за проверка на проверката на превода), чаках около 6 месеца, и сега спокойно мога да я сложа да краси тоалетната. Лошото е, че вероятността да ти послужи е ултра минимална, но ако случайно ти дотрябва, едва ли ще имаш готовност да чакаш 6 месеца. Така че плащаш за поредната глупост и рониш сълзи: - )))
Общо взето, трябва само за държавна работа, и може би за ордери. За учене - всеки университет ще я оценява наново по своя система, независимо и отделно.
Btw на някого да са искали кратко описание на изучаваните предмети (всеки предмет отделно)? На мен да, такава инфо следвала да се вземе от уеб сайта на съответния университет (в случая - Софийски). Обаче, освен да се зарадвам, че Софийски Университет има въобще сайт, такава инфо там няма. Катедрите също нямат имейли, а само факс и телекс. Някаква идея как се процедира?!
на мен ми го искаха в maisonneuve и понеже го нямах си изпуснах програмата, която ме ивтересуваше. затова си платих като поп 105 и ще си го пазя в къщи да всеки случай - между другото такъв вече ми се случи и спестих 25 дорала за нов еквиваленс, така че съм назад само с 80. ако го ползвам на още 2-3 места и ще съм на делавера 

сядаш и си ги написваш сама на нещо като официална бланка от съответния университет. ( все да имаш поне една бланка на СУ за да видиш как изглеждат и да скълъпиш нещо подобно на компютъра си ) след това го подписваш от студентска канцелария и го превеждаш при заклет преводач тук и готово превода ти играе роля на оригинал. е ако стане засечка е кофти но ти не си виновна - това си поискала от СУ това са ти пратили, вярно работата пропада, но пък да чакаш иначе кратко описание от СУ е като от умрял писмо. ако имаш и скенер би могла и да си сканираш печат на СУ и да си гто сложиш на документа за поголяма оригиналност. изобщо използвай фантазията си...Clarissa написа:Btw на някого да са искали кратко описание на изучаваните предмети (всеки предмет отделно)? На мен да, такава инфо следвала да се вземе от уеб сайта на съответния университет (в случая - Софийски). Обаче, освен да се зарадвам, че Софийски Университет има въобще сайт, такава инфо там няма. Катедрите също нямат имейли, а само факс и телекс. Някаква идея как се процедира?!
- St.Anger
- Some Kind of Monster
Чакай сега малко, екиваланса се прави за 6-8 седмици, първо! Второ, както казах на мен МИ ПОТРЯБВА, и то не в държавна фирма! И трето тея ултраминимални вероятности означават, че на практика е по-добре да си го направиш! И явно не се плаща за "поредната глупост"! Кам нас подхождат с недоверие и дори ми искаха PR картата и 4 препоръки (2 професионални и 2 персонални), като на всички си направиха копия. А пък интервюто ми беше 70 мин. с 3-ма служители поотделно, професионални и всякакви въпроси, и добре че беше на английскиClarissa написа: На MRCI аз платих сто и малко (и сто и малко за проверка на проверката на превода), чаках около 6 месеца, и сега спокойно мога да я сложа да краси тоалетната. Лошото е, че вероятността да ти послужи е ултра минимална, но ако случайно ти дотрябва, едва ли ще имаш готовност да чакаш 6 месеца. Така че плащаш за поредната глупост и рониш сълзи: - )))
Общо взето, трябва само за държавна работа, и може би за ордери. За учене - всеки университет ще я оценява наново по своя система, независимо и отделно.

To Live Is To Die