zasto spiram da pisha

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
todor73

zasto spiram da pisha

Мнение от todor73 »

chuvstvam se ne na miasto.vsichki tuk, pone tia deto sa v canada sa ot lqv na gore. social e mrqsna duma vqv foruma. na men mi pisna. moje bi "sistemata" mi raboti ama za hora ne ot goliamoto dobro utro. namiram za tqpo da doidesh tuk i da si kupuvash novi mebeli ot ikea. namiram za tqpo da kazvash che 500 cad ne sa pari. namiram za tupo da se kazva che s 3 sredni zaplati t.e. 9000 na mesec v canada stava za jiveene demec ne e hubavo ama kvo sega. taka i ne razbrah kak moje da se namira za normalno v bg da se poluchava 2500 lv. na fona na obstata kartina. sqjaliavam ama ne iskam da pisha poveche vqv foruma kato bolshinstvoto sa takiva. sqjaliavam che kqsno go proumiah deto kazvat horata vsiaka jaba da si znae giola. ste bqda po-dovolen da niama i komentari po-temata. po- hubavo e ste bqde da vpregnete usiliata si i da razkazvate za kulturnite meropriatia, kvo gi interesuva horata ot bg ima li social, kak se hodi po magazinite, kolko struva 1 hliab, 1kg. meso. "visoooko stoia az nad tezi raboti." zdrave i uspeh na vsichki.
Аватар
Koko

Re: zasto spiram da pisha

Мнение от Koko »

Тодоре, като не искаш отговори по темата, защо си я пуснал изобщо?
Като нямаш желание да пишеш - никой не те кара насила. Ако се разровиш из архив 3, ще видиш как един симпатяга с ник Мики се почуства толкова обиден че не само спря да пише, ами дори си изтри всички постинги. Така че нито ще си първия, сигурно няма и да си последния стигнал до решението да не пишеш повече по една или друга причина.
Все пак бих ти казал следното - да се правят генерални изводи за всички пишещи във форума, от няколко постинга само, е малко прибързано. Обърни внимание че по "философските" въпроси за житието в Канада всъщност пишещите са само няколко човека, а доста от останалите във форума избягват да пишат по такива теми и то с основание - именно за да не се стигне до момента "СПИРАМ ДА ПИША". Така че избора е твой - ако искаш пиши, ако искаш недей. Мен ако ме питаш - избирай си внимателно темите по които пишеш и не си губи времето и нервите в излишни и безмислени спорове.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
bateto

Мнение от bateto »

Pishi be Toshko,ako shvashtash ideyata razlichni hora ,razlichni mantaliteti,ama ako ste se pravish na oshtipana moma po dobre samo cheti.Che tuk ako vsichki stanem na edno mnenie samo i samo da go ima foruma i se avtozenzurirame i az ste se otkaga.Sas zdrave.
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

todor73 написа:chuvstvam se ne na miasto.vsichki tuk, pone tia deto sa v canada sa ot lqv na gore. social e mrqsna duma vqv foruma. na men mi pisna. moje bi "sistemata" mi raboti ama za hora ne ot goliamoto dobro utro. namiram za tqpo da doidesh tuk i da si kupuvash novi mebeli ot ikea. namiram za tqpo da kazvash che 500 cad ne sa pari. namiram za tupo da se kazva che s 3 sredni zaplati t.e. 9000 na mesec v canada stava za jiveene demec ne e hubavo ama kvo sega. taka i ne razbrah kak moje da se namira za normalno v bg da se poluchava 2500 lv. na fona na obstata kartina. sqjaliavam ama ne iskam da pisha poveche vqv foruma kato bolshinstvoto sa takiva. sqjaliavam che kqsno go proumiah deto kazvat horata vsiaka jaba da si znae giola. ste bqda po-dovolen da niama i komentari po-temata. po- hubavo e ste bqde da vpregnete usiliata si i da razkazvate za kulturnite meropriatia, kvo gi interesuva horata ot bg ima li social, kak se hodi po magazinite, kolko struva 1 hliab, 1kg. meso. "visoooko stoia az nad tezi raboti." zdrave i uspeh na vsichki.
Da, priateliu - tapi sa horata, koito goworiat tapi ne6ta.
Hubawo e ot wreme na wreme niakoj da im go kazwa na tezi, koito zaslujawat !

NO, te niama da se promeniat, i znae6 li, te sa po-golemi cicii i dalaweradjii ot normalnite hora, no za pred horata sa "ot goliamoto dobro utro".

Opredeleno ne e komfortno da si w sreda na takiwa i napalno razbiram postinga ti.

A za SOCIALA - WSICHKI ZNAJAT I NIKOJ NISHTO NE KAZWA

Az otdawna ne sam 4el tuk, no posledno o6te niama6e statia za Socialnata pomo6t, nezawisimo, 4e niakoj hora izpisaha dosta detajli.

Ne znam - moje bi Politikata ne go pozwoliawa.

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

todor73 написа:...ste bqda po-dovolen da niama i komentari po-temata...
Niama kak da izbegne6 radostnite komentari na zasegnatite :"))).

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
stela
Обратна връзка:

Мнение от stela »

Toshka ne se otkazvaj!....Po taj logika i az shte se otkaja ot emigracionnia process shtoto obshto vzeto biagam ot takiva hora.Ne se vrxzvaj.Mejdu drugoto ,chesto se uchudvam na izlishno grubij ton na niakoi otgovori...komu e nujno tova?! Kolkoto poveche mnenij ima tolkova po-dobre...
Аватар
titi
Обратна връзка:

re

Мнение от titi »

Този форум е именно за това, всеки, който иска свободно и неангажирано да си изказва своето мнение по темите или свободно да изразява своите идеи и несъгласия.
Какво ще стане, ако всички ние имаме мнение, но по една или друга причина не желаем да го изразим? Какво печелим или губим от това нещо???
Много често съм си задавала този въпрос. Смятам, че всеки, който влиза в този форум и го чете може спокойно да си изразява мнението, пък било и то малко крайно или негативно,повлияно от душевното му състояние или друга причина.
Всеки трябва да има мнение и да го изразява, а след това да го защитава.
:?: :wink: :P
Аватар
Maria

Мнение от Maria »

chuvstvam se ne na miasto.vsichki tuk, pone tia deto sa v canada sa ot lqv na gore. social e mrqsna duma vqv foruma. na men mi pisna. moje bi "sistemata" mi raboti ama za hora ne ot goliamoto dobro utro. namiram za tqpo da doidesh tuk i da si kupuvash novi mebeli ot ikea. namiram za tqpo da kazvash che 500 cad ne sa pari. namiram za tupo da se kazva che s 3 sredni zaplati t.e. 9000 na mesec v canada stava za jiveene demec ne e hubavo ama kvo sega. taka i ne razbrah kak moje da se namira za normalno v bg da se poluchava 2500 lv. na fona na obstata kartina. sqjaliavam ama ne iskam da pisha poveche vqv foruma kato bolshinstvoto sa takiva. sqjaliavam che kqsno go proumiah deto kazvat horata vsiaka jaba da si znae giola. ste bqda po-dovolen da niama i komentari po-temata. po- hubavo e ste bqde da vpregnete usiliata si i da razkazvate za kulturnite meropriatia, kvo gi interesuva horata ot bg ima li social, kak se hodi po magazinite, kolko struva 1 hliab, 1kg. meso. "visoooko stoia az nad tezi raboti." zdrave i uspeh na vsichki.
Хей, Тодоре, 73-тия, я не се халосвай!
:wink:
Не се опитвай да пребориш "лъва", той винаги ще е с по-големи зъби от твоите! И не спирай да пишеш - някои хора тука все пак ти четем постингите - нито сме с "големи кошници", нито с големи илюзии....Космическите цифри, които тука прехвърчат "на бял кон със зюмбюл в ръката" са ни непознати и всяко практическо инфо ни е потребно.
Видяхме се тука кой е българин, кой е по-българин, кой канадец, кой никакъв....Разбрахме кой за какъв дявол е в Канада, на кой му харесвало, на кой - не....Сума ти емоции вложихме в този вид постинги....А практическо инфо - напоследък - май, май....
Както и да е! Това е само едно лично мнение!
Така че, не се отказвай!
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

Koko написа: Все пак бих ти казал следното - да се правят генерални изводи за всички пишещи във форума, от няколко постинга само, е малко прибързано. Обърни внимание че по "философските" въпроси за житието в Канада всъщност пишещите са само няколко човека, а доста от останалите във форума избягват да пишат по такива теми и то с основание - именно за да не се стигне до момента "СПИРАМ ДА ПИША". Така че избора е твой - ако искаш пиши, ако искаш недей. Мен ако ме питаш - избирай си внимателно темите по които пишеш и не си губи времето и нервите в излишни и безмислени спорове.
Напълно съвпада с моя съвет към Тодор! Емоциите са нож с две остриета - с тях печелим, но по-често губим!
Всеки във форума е в правото си да пише каквото си пожелае , но ще бъде по-полезен, ако съобщава повече факти независимо за каква област от живота в Канада и в частност Квебек се отнасят и отговаря ясно и точно на зададените въпроси !
joro

Мнение от joro »

Споко бе, приятелю, и аз съм бил на социал, при това в БГ, преди няколко години ме съкратиха и получавах 50 лева на месец от бюрото по труда. Нищо страшно няма, на всеки може да се случи, дори и на най-добрите (като мен :D :D ). То повечето кандидати са все от "Голямото добрутро", не може един младеж на двайсе и няколко години да изкара 10 000 долара и да замине за Канада, без дори да има и един ден трудов стаж, явно мама и тате са доста богатички :D :D :D А това, че някои хора получават големи заплати- всичко е относително. Всеки си знае сам как си изкарва заплатата, другите около него не знаят и само му завиждат. И на мен тук доста хора ми завиждат, макар, че мойта заплата все още е далеч от 2500 лева на месец :D :D :D Аз пък на никой не завиждам- щом като знае чужди езици, има по-добра клалификация от мен нека взима повече. Да не ме мързеше и мен, та и аз да съм като него :D :D :D
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

A taj :evil: Nameri lesnoto: spiram da pi6a...
Kato pitat horata za ne6ta, deto gi znae6, pak li niama da pi6e6? Kakto kazwa bateto, kwo se prawi6 na u6tipana bulka? Ti si znae6e otpredi kakwo se pi6e waw Foruma...
Traj si po ob6tite waprosi i otgowariaj na konkretnite. Az ne winagi uspiawam, no se ma4a taka da prawia. Glej ot baba si i se u4i! :wink:
Обичам да преча
Заключено