Нещо, което не ми е ясно...
Нещо, което не ми е ясно...
Здравейте съфорумци!
Наскоро получихме визите, на които е записано че важат до дата равна точно на 1 година от датата на медицинските. От друга страна на медицинските много добре беше указано, че важат 6 месеца. Та въпросът ми е: Трябва ли да праим нови медицински, ако не сме влезли в Канада след изтичане на 6 месеца от медицинските.
Надявам се да ми отговорят хора, които са минали вече по този път!
Наскоро получихме визите, на които е записано че важат до дата равна точно на 1 година от датата на медицинските. От друга страна на медицинските много добре беше указано, че важат 6 месеца. Та въпросът ми е: Трябва ли да праим нови медицински, ако не сме влезли в Канада след изтичане на 6 месеца от медицинските.
!
И ако наистина трябват нови медицински - какво трябва да направим?
Към Букурещ ли да се обърнем или...
Към Букурещ ли да се обърнем или...
Мнение
Ние също смятаме да влезем в края на периода. Не съм обърнал внимание за валидността на медицинските, но смятам че тя важи за срока на изпращането им в Букурещ. Доколкото си спомням, нямаме задължение при влизане в Канада да носим медицински. Те са важни за издаване на визата, не за влизане в страната. Дано съм прав, иначе и ние ще трябва да правим нови изследвания. Чао!
Re: Нещо, което не ми е ясно...
Важното е да влезнете в Канада преди да е изтекъл срока на визите.holy написа:Здравейте съфорумци!
Така че не е нужно да се правят нови медицински. (А медицинските имат срок от 1 година)
2
Към Сашо71 и Коко: Тъй като виждам, че сте в Торонто, искам да ви попитам дали сте влезли в Канада по процедурата за Квебек. Притеснявам се, да не би квебекарите да са с други срокове за медицинските... Дано не е така...
Важното е да влезеш в Canada преди да ти е изтекъл срока на визата.Те съобразяват този срок със срока на изтичане на медицинските. Няма значение къде в Canada ще влезеш. Навсякъде сроковете са едни и същи .
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Re: 2
Мисля че Сашо е по квебекската процедура, докато аз минах по федералната.holy написа:Към Сашо71 и Коко: Тъй като виждам, че сте в Торонто, искам да ви попитам дали сте влезли в Канада по процедурата за Квебек. Притеснявам се, да не би квебекарите да са с други срокове за медицинските... Дано не е така...
Формалностите около медицинските са еднакви и за двете процедури – моите медицински също са правени във ВИТА, доколкото това е единствета оторизирана клиника в България да прави медицински прегледи признати от канадските власти без значение по коя процедура кандидатстваш. Недей забравяй също че квебекските чиновници могат да ти издадът сертификат за селекция, но не и виза - визата се издава от федералния офис в Букурещ. След като вече имаш издадена виза, важен е нейния срок. От тази гледна точка медицинските вече нямат значение.
!
Благодаря на всички за отговорите!
Вие ме успокоихте
Вие ме успокоихте