Интервю в Букурещ по процедура за събиране на семейство

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
matea

Интервю в Букурещ по процедура за събиране на семейство

Мнение от matea »

По точно - Sponsor a Family Member
Ако някой е ходил или знае подобрен случай, може ли да сподели как минава интервюто? И при положителен резултат, веднага ли взимат паспортите за виза, или се чака писмо за изпращане?
Аватар
Koko

Re: Интервю в Букурещ по процедура за събиране на семейство

Мнение от Koko »

Имам познато семейство – съпруга е българин с канадски паспорт, който спосорира жена си, но тяхната процедура мина без интервю и отне около 6 месеца.

Имаш ли направени медицински? Ако нямаш медицински няма как визата да стане веднага. Ако обаче медицинските са ти готови, и при положителен резултат от интервюто – най-добре питай самият интервюиращ дали е възможно да ти издадът визата веднага.
Моята процедура беше отдавна, но така се получи че ме бяха накарали да направя медицинските предварително и след края на интервюто питах чиновника дали може издаването на визата да се ускори, той ми каза че ако бързам, могат да ми издадът визата същия ден. Ако не го бях попитал изрично обаче, щяха да ми я изпратят след 2-3 месеца.
Заключено