Ima li Balgarska ob6tnost v Toronto
-
- Обратна връзка:
Ima li Balgarska ob6tnost v Toronto
Zdraveyte!
Az sam v Canada ot 4 meseza i se trevoj a4e vse o6te ni6to ne sam postignala-sme6no nali?Mnogo barzam 6te kajete,no ne mi haresva da bezdeystvam.Az jiveya v Toronto i se 4udia dali ima balgarska ob6tonost tuk kakvato imat drugite normalni nazii.Vse taka li 6te prodaljavame da se konfrontirame i da ne si pomagame?Teparva 6te idvat mnogo balgari,koito kato nas si me4taeha za Canada den i nosht,no realnostta se okaza druga.I ako nie tuk -vsi4ki balgari ne se obedinim i ne pokajem 4e sme edinni i sme sapri4astni ,nikoi tuk niama da ni uvajava,a shte ni imat vinagi kato II-ra raka hora.Tova go razbrah za kratkoto vreme prez,koeto sam tuk,mnenieto e na Canadetz.Tolkova li e trudno da pomognesh na hora-blizki po krav i dusha?!OK, malko vzeh da govaria kato daskalitsa,nali?Ako iskate mi pishete mnenieto si, i ako vi e interesno,razira se.
Az sam v Canada ot 4 meseza i se trevoj a4e vse o6te ni6to ne sam postignala-sme6no nali?Mnogo barzam 6te kajete,no ne mi haresva da bezdeystvam.Az jiveya v Toronto i se 4udia dali ima balgarska ob6tonost tuk kakvato imat drugite normalni nazii.Vse taka li 6te prodaljavame da se konfrontirame i da ne si pomagame?Teparva 6te idvat mnogo balgari,koito kato nas si me4taeha za Canada den i nosht,no realnostta se okaza druga.I ako nie tuk -vsi4ki balgari ne se obedinim i ne pokajem 4e sme edinni i sme sapri4astni ,nikoi tuk niama da ni uvajava,a shte ni imat vinagi kato II-ra raka hora.Tova go razbrah za kratkoto vreme prez,koeto sam tuk,mnenieto e na Canadetz.Tolkova li e trudno da pomognesh na hora-blizki po krav i dusha?!OK, malko vzeh da govaria kato daskalitsa,nali?Ako iskate mi pishete mnenieto si, i ako vi e interesno,razira se.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
-
- Обратна връзка:
Може би за6тото сам отскоро тук и все о6те ми липсва Бьлгария.После може и аз да стана като вси4ки студена и отри4а6та бьлгарското/дано не/ .Истината е 4е ако си намеря работа /каквато и да е/6те мисля по-малко за Бьлгария и приятелите си.Може и да си вьобразябам...А за тожа могат да ми помогнат хората които са от по-дьлго време тук и знаят пове4е на4ини и места за намиране на работа,нали?
Re: Ima li Balgarska ob6tnost v Toronto
Ако трябва да ти отговоря с едно изречение - в Торонто има много българи, но за съжаление общност няма.tsetsa keremidchieva написа: Az jiveya v Toronto i se 4udia dali ima balgarska ob6tonost tuk kakvato imat drugite normalni nazii.
Доколкото знам, по неофициални данни, Торонто е на второ място след Чикаго като град с най-много българи в чужбина, но за съжаление големия брой в случая не води до създаване на общност, която да има желание да си помага.
За мене е много показателен факта че в Торонто има 3 действащи църкви и в момента в едно от предградията се строи 4-та, но ако отидеш на редовна служба в която и да е от 3-те действащи и не познаваш никой, то едва ли ще успееш да размениш дори няколко думи с който и да е от присъстващите след като службата свърши.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
dobre de,tsetsa keremidchieva написа:И това трябва ли да ми зву4и успокоително?За6тото е по-скоро /за сьжаление/ потвьрждение на мнението на Канадците за нас и това така ли трябжа да продалжава?Все от някого и от някьде трябва да се запо4не нали?
kakva rabota tarsish, kakvo umeesh...uspokoi se malko i da vidim dali neshto moje da se napravi...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
-
- Обратна връзка:
Malko se zabavih no computer-at mi si pravi shegi s men.
Az sam detska u4itelka.No kakot razbiram triabva da mi priznayat diplomata parvo za da moga da se nadiavam da rabotia profesiata si.predpriela sam parvite stapki v tazi nasoka po evaluation-a,no tova shte e dalag prosez taka 4e shte mi triabva kakvato i da e po4tenna rabota za da moga da se izdarjam vse pak- s dve teenegerki...Ve4e shte zapo4nem da 6trakame s prasti.
Az sam detska u4itelka.No kakot razbiram triabva da mi priznayat diplomata parvo za da moga da se nadiavam da rabotia profesiata si.predpriela sam parvite stapki v tazi nasoka po evaluation-a,no tova shte e dalag prosez taka 4e shte mi triabva kakvato i da e po4tenna rabota za da moga da se izdarjam vse pak- s dve teenegerki...Ve4e shte zapo4nem da 6trakame s prasti.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Re: Ima li Balgarska ob6tnost v Toronto
Tsetsa, zdravej i ot men.tsetsa keremidchieva написа:Zdraveyte!
Razbiram situaciqta v koqto si izpadnala i izkazvam iskrennite si nadejdi i pojelaniq skoro tova da se promeni po naj-blagopriqtniq za teb nachin. Predpolagam ti osyznavash che do golqma stepen vsichko zavisi ot samata teb. Vqrno e che syshtestvuvane na bylgarska obshtnost v kanada bi te podkrepilo po edin ili drug nachin, no spored men po-vajnoto e syzdavane na priqtelstva. Estestveno che istinski priqteli ne mojesh da namerish za edin den, no mojesh da opitash da komunikirash s poveche hora i sym sigurna che s vremeto nqkoi ot tqh shte bydat edni ot naj-blizkite ti priqteli. Az syshto sym v grafata na novite (i zabludeni

Po otnoshenie na vyprosa ti za rabota bih kazala samo che do golqma stepen reshenieto na vyprosa e v tvoi ryce. Ne znam ot kolko vreme chetesh foruma i dokolko si familliarna s informaciqta koqto se poblikuva, no pak TUK mojesh da otkriesh mnogo polezni vryzki. Pogledni naprimer v "Statii" -"Sled pristiganeto" - "Rabota" i vsichki internet adresi, kakto i pomosht za napisvane na CV i za drugi polezni dokumenti.Puskaj kolkoto mojesh poveche CV-ta.Opitaj i s telefoniq ukazatel:razgledaj stranicite s vsichki tyrgovski obqvi i zvyni nared. S postoqnstvo i jelanie i malka doza kysmet vsichko shte se opravi. Pusni dokumenti za nekvalificirana rabota. Razbiram che kvalifikaciqta ti na uchitel moje da ne ti pozvolqva da podavash dokumenti za "prodavach" naprimer, no kogato vyprosa opira do "pejivqvane", mislq che nqmash golqm izbor i syshto taka letvata pri podbor na rabota bi trqbvalo da e po-niska.
Iskrenno ti jelaq mnogo KYSMET i USPEH! Bih se radvala ako spodelish i polojitelnite rezultati ot "golqmoto tyrsene".
(optional - ne iskam da se konfrontirame, a samo da izkaja moeto mnenie)
Bih iskala da vzema otnoshenie syshto i po vyprosite dali sme "normalna naciq", za "konfrontiraneto" i kakvo mislqt drugite za nas, no tyj kato osyznavam che tova ne e ot naj-nalejashtite problemi v momenta samo shte kaja che
-ne trqbva da tyrsim lichnostni problemi v tova kakva naciq sme i chestno kazano mi e interesno kakvo razbirash pod "normalna naciq"
-"konfrontiraneto" kakto az go razbiram e rezultat ot zasqgane na lichni interesi i ne vijdam kakvo nenormalno ima v tova
-a shto se otnasq tova kak kanadcite ni priemat - ot vseki ot nas pootdelno zavisi kakvo mnenie shte si izgradqt chujdencite za nas. Edin sredno inteligenten chovek nikoga (spored men) ne moje da si napravi izvod za cqla naciq ot poznanstvoto si s edin nein predstavitel.
Tipi4no po balgarski: zapo4vame da se sadime bez da se poznavame daje?!
Az imam prekrasni priyateli,koito me posreshtnaha i mi podadoha raka.Niama da moga da im se otblagodaria nikoga.I az moga da gi vidia i da po4uvstvam sapri4astnostta im vav vseki edin moment, no kolko ot tezi 20000 /a ne 2000/ mogat da se pohvaliat s tova?! Ta hiliadi ot tiah ne znayat 4e sahstestvuva tozi forum.Dnes napr. dadoh sayta na moya poznata ,koyato e tuk ot 1,6 god,tia ne znae nishto za tazi malka virtualna Bulgaria i vazmojnostta da polu4i podkrepa.
NO tvoyat otgovor dade do izvestna stepen svetlina varhu moite terzania.Thanks!
Az imam prekrasni priyateli,koito me posreshtnaha i mi podadoha raka.Niama da moga da im se otblagodaria nikoga.I az moga da gi vidia i da po4uvstvam sapri4astnostta im vav vseki edin moment, no kolko ot tezi 20000 /a ne 2000/ mogat da se pohvaliat s tova?! Ta hiliadi ot tiah ne znayat 4e sahstestvuva tozi forum.Dnes napr. dadoh sayta na moya poznata ,koyato e tuk ot 1,6 god,tia ne znae nishto za tazi malka virtualna Bulgaria i vazmojnostta da polu4i podkrepa.
NO tvoyat otgovor dade do izvestna stepen svetlina varhu moite terzania.Thanks!
Tochno misleh da napisha neshto v otgovor na Tzetzi i vidjah, che SI e napisala pochti vsichko, koeto i az bih iskala da kaja.
Ako chovek sam ne si pomogne nikoi ne bi mogal da mu pomogne. Praviloto vaji v palna sila osobeno za emigrantite. Vinagi e dobre da imash prijateli, no badi sigurna, che ne vseki shte ima vreme za tebe, ne e vapros do jelanie, ponjakoga e vapros do vreme!!!
Sred tozi forum bi mogla da si namerish naistina prijateli povjarvai mi, vseki bi mogal da ti pomogne s kakvoto moje, no otnovo vsichko e v tvoite ratze. Pohvalno e tova, che si zapochnala procedurata za assesment na tvojata diploma tova e parvata stapka. Poznavam njakolko prijatelki, koito sa minali po tvoja pat. Otidoha v Windsor zavarshiha za 1 godina uchitelskata tapija si ja vzeha i chestno neznam dokade ja dokaraha, zashotto skoro ne sam se chuvala s tjah. No javno bez uchene njama da stane, ako iskash pak s uchitelstvane da se zanimavash. Znam, che se tarsjat mnogo uchiteli v momenta, taka, che ss sigurnost shte si namerish rabota, a i tuk chastnite urotzi sa mnogo moderni, zashtoto detzata malko go udrjat na jivot, a roditelite njamat vreme za tjah.
Spored mene nekvalifitzirana rabota ne e mnogo trudno da se nameri, v po-golemite magazini imash golemi shansove da zapochnesh neshto vremenno, a i teenadjerchetata moje s baby seating ili neshto drugo da se zanimavat. Znam idei e lesno da se davat, trudna e tazi stapka tarsene na rabota, no ne tjrbva da gubish kuraj.
Az imam mnogo prijateli, no v momenta kogato sam bezrabotna nikoi ne moje da mi pomogne i nikoi ne se i opitva da mi pomogne. Chestno njakoi ne mogat da mi pomognat s nishto, drugo prosto ne iskat. Ne se sardja na nikogo, razchitam samo na sebe si. Vseki si ima sobstvenite problemi i griji. Ako se sluchi njakoi da reshi da mi podade raka dobre doshla e, no kato tzjalo ne razchitam horata da mi tarsjat rabota. Tova bih te posavetvala i tebe.
Balgarska obshtnost ne sam saglasna, che njama. Varvi na www.bulway.ca i pogledni photo galery ot razlichni sabitija, koito sa se sluchili v Toronto za poslednite 2 godini i sa otrazeni sas snimkov material na tozi website za jivota na balgarite v Toronto. Otdelno studentite ot University of Toronto po traditzija se sabirat vseki Petak v edna krachma "Duke of York". Sabirat se mnogo balgari (ne samo studenti) i e goljamo veselie.
Vseki poleka poleka se zapoznava s novi hora. SIgurno skoro shte ima i kulturni programi (teatri, kontzerti) i shte mojesh da se zapoznaesh s novi hora. V tzarkvata ne e nevazmojno da se zapoznaesh s hora. NO predi vsichko, ne se otchaivai i ne se nastroivai negativno...!!!! Tova njama da ti pomogne ni nai-malko!!!
Pozdravi i kasmet!!!
Ako chovek sam ne si pomogne nikoi ne bi mogal da mu pomogne. Praviloto vaji v palna sila osobeno za emigrantite. Vinagi e dobre da imash prijateli, no badi sigurna, che ne vseki shte ima vreme za tebe, ne e vapros do jelanie, ponjakoga e vapros do vreme!!!
Sred tozi forum bi mogla da si namerish naistina prijateli povjarvai mi, vseki bi mogal da ti pomogne s kakvoto moje, no otnovo vsichko e v tvoite ratze. Pohvalno e tova, che si zapochnala procedurata za assesment na tvojata diploma tova e parvata stapka. Poznavam njakolko prijatelki, koito sa minali po tvoja pat. Otidoha v Windsor zavarshiha za 1 godina uchitelskata tapija si ja vzeha i chestno neznam dokade ja dokaraha, zashotto skoro ne sam se chuvala s tjah. No javno bez uchene njama da stane, ako iskash pak s uchitelstvane da se zanimavash. Znam, che se tarsjat mnogo uchiteli v momenta, taka, che ss sigurnost shte si namerish rabota, a i tuk chastnite urotzi sa mnogo moderni, zashtoto detzata malko go udrjat na jivot, a roditelite njamat vreme za tjah.
Spored mene nekvalifitzirana rabota ne e mnogo trudno da se nameri, v po-golemite magazini imash golemi shansove da zapochnesh neshto vremenno, a i teenadjerchetata moje s baby seating ili neshto drugo da se zanimavat. Znam idei e lesno da se davat, trudna e tazi stapka tarsene na rabota, no ne tjrbva da gubish kuraj.
Az imam mnogo prijateli, no v momenta kogato sam bezrabotna nikoi ne moje da mi pomogne i nikoi ne se i opitva da mi pomogne. Chestno njakoi ne mogat da mi pomognat s nishto, drugo prosto ne iskat. Ne se sardja na nikogo, razchitam samo na sebe si. Vseki si ima sobstvenite problemi i griji. Ako se sluchi njakoi da reshi da mi podade raka dobre doshla e, no kato tzjalo ne razchitam horata da mi tarsjat rabota. Tova bih te posavetvala i tebe.
Balgarska obshtnost ne sam saglasna, che njama. Varvi na www.bulway.ca i pogledni photo galery ot razlichni sabitija, koito sa se sluchili v Toronto za poslednite 2 godini i sa otrazeni sas snimkov material na tozi website za jivota na balgarite v Toronto. Otdelno studentite ot University of Toronto po traditzija se sabirat vseki Petak v edna krachma "Duke of York". Sabirat se mnogo balgari (ne samo studenti) i e goljamo veselie.
Vseki poleka poleka se zapoznava s novi hora. SIgurno skoro shte ima i kulturni programi (teatri, kontzerti) i shte mojesh da se zapoznaesh s novi hora. V tzarkvata ne e nevazmojno da se zapoznaesh s hora. NO predi vsichko, ne se otchaivai i ne se nastroivai negativno...!!!! Tova njama da ti pomogne ni nai-malko!!!
Pozdravi i kasmet!!!