Я КАЖЕТЕ - ІІ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
petergp

Я КАЖЕТЕ - ІІ

Мнение от petergp »

Сега имам друго питане!

Значи, някой от вас изпращал ли е документи до виена, но преведени на английски вместо на френски? В техният сайт пише, че трябва да са на френски или на английски език. Те и друго не могат да напишат и двата езика са официални, ако игнорират някого заради превода на документите, ще се сметне за езикова дискриминация, но все пак: Ще го сметнат ли за обидно, ако първите документи са на английски, а не на френски?
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Monsieur, monsieur, tova obrshtanie v tipichno bulgarski... da ne kazvam oshte kakv stil "ya kajete" ne mi haresva. Po-dobre bi bilo da vkarash malko obnoski i da pishesh neshto ot roda na "kajete, molya" :idea:

A, sega na vaprosa. Angliyski i frenski sa i dvata oficialni ezici na federalno nivo v Canada, no na provincialno ne vinagi e taka. V Quebec edinstven oficialen ezik e frenski i mogat da ti udaryat bradva zaradi tova bez maytap! Zatova, za da si nyamash problemi, poday dokumentite na frenski. A, posle kato podavash dokumenti sled interviewto na federalnite, togava English only ne e problem. I ne slushay hora, koito ti kazvat edi koy si podal na angliyski i minal bez problem, shtoto nyakoi hora grmyat s toya angliyski i kakva e garanciyata, che nyama da se zahvanat tochno s tebe :?: Good luck! :beer:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Botzo

Мнение от Botzo »

Я сега да ти кажа petergp, 8) :lol:
Ако 6те пращташ до Виена, желателно е попълването на френски ако искаш въобще да имаш отговор. Те не могат да кажат 4е документите с епопълват само на френски защото Канада е двуези4на страна, но спокойно след това могат да ти кажат 4е не си удобрен и да си изфантазират някоя при4ина.

Избора си е твой.
LaRue

Мнение от LaRue »

Моите документи бяха на английски и нямах проблеми.
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
petergp

Мнение от petergp »

Значи все пак има такива, които си пращат документите на английски. Това, че не е масова практика, не означава, че не е правилно. Другото, което казвате, че могат да ме резнат заради езика на документите е фантазия. Дайте ми пример поне с един човек, който е имал това нещастие, да прати документи до Виена на английски и да са го бастисали, пък ако ще да е закаквато си искате причина.
si
Обратна връзка:

Мнение от si »

Ето и моят слу4ай (дано помогне):

Апликацията ми беше на френски, но 50% от препоръките и доказателствата на трудовия стаж (като договори) беше на английски.

Късмет!
LaRue

Мнение от LaRue »

Важното е превода да е правилен. Аз моите документи ги връщах 5 пъти заради неточности в превода, преводачката на 3-я път искаше да ми върне парите, и да си ги превеждам сам ....
Изображение
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

всичките ми документи, референции, преводи на дипломи и каквото още там се искат бяха на английски

само формуляра за квебек май беше на френски, но по него време не бяха онлайн за сваляне
petergp

Мнение от petergp »

Тези от вас, дето са си пратили документите на английски до Виена, имаха ли проблем на интервюто? Въобще питаха ли ви: Защо сте решили документите да са на английски? Или нещо подобно?
LaRue

Мнение от LaRue »

Ту става нещо от типа- "Ти кво му каза, а той кво ти каза"
Действай смело. Има и хора които са минали интервю само на английски. Няма да се плашиш. Езика не е толкова определящ колкото се пише в този форум.
Интервюто е нещо като голям пазар на който Канада иска да купи по-хубави животни .....
Изображение
anete

Мнение от anete »

LaRue написа:Интервюто е нещо като голям пазар на който Канада иска да купи по-хубави животни .....
Звучи малко грубо, но мисля, че е истина...
ЗОРИ

Мнение от ЗОРИ »

petergp написа:Тези от вас, дето са си пратили документите на английски до Виена, имаха ли проблем на интервюто? Въобще питаха ли ви: Защо сте решили документите да са на английски? Или нещо подобно?
По принцип е разрешено да подадеш документите на един от двата езика по твой избор. Ако смяташ че събираш предостатъчно точки - действай смело и пращай документите на английски. Някои хора направиха точно така и се справиха.
Ако обаче не е така и мислиш, че си малко "на кантар" е добре да избереш френския. Това, че се отнасяш с уважение към техния любим език може да наклони везните в твоя полза. Поне при нас стана така.
Botzo

Мнение от Botzo »

petergp, само ще ти кажа че на английски не че не може, но просто рискат да те отхвърлят е много по голям. Има и хора които са пратили на АНГ. ама си е опасно. Както искаш.
Толкова ли няма кой дас ти ги попълни на френски :?:
nobleman

Мнение от nobleman »

Botzo, най-лошото е, че трудно се намира кадърен преводач на френски, а уж-ким бяхме франкофонска държава. Като си спомня едно време в училище се учеше само руски и френски, и тук-там немски. Английският беше особен вид лукс.
Botzo

Мнение от Botzo »

nobleman, каквотолкова има да се превежда от френски. Имена, адрес, място на работа и титла от дипломата. олкова ли е трудно. Аз сам съм си ги правил без да знам френски.
Заключено