Става въпрос за новопристигнали с дете и по-малко от една година престой в Канада.
На летището дават едни документи за детските и връщане на данъци. http://www.cra-arc.gc.ca/E/pbg/gf/rc151/rc151-04e.pdf - GST/HST Credit Application for Individuals Who Become Residents of Canada
Знам, че семейства без деца също подават този формуляр и им връщт пари. Означава ли това, че ако си с дете и подадеш формуляра към документите за детските (защото е задължителен за кандидатстване за детски) с един коршум удряш два заека? Т. е. хем ще получиш детски, хем ще ти върнат и пари от данъци?
Въпроса ми е по-специално към bgmontreal, защото знам че той ще ми отговори точно, но всяко друго мнение е добре дошло и ще бъде оценено подобава .
Съществува една теория, според която, ако някой някога открие какво представлява Вселената, то тя моментално ще изчезне и на нейно място ще се появи нещо още по-загадъчно и необяснимо. Съществува още една теория според, която това вече се е случвало.
clio написа:Става въпрос за новопристигнали с дете и по-малко от една година престой в Канада.
На летището дават едни документи за детските и връщане на данъци. http://www.cra-arc.gc.ca/E/pbg/gf/rc151/rc151-04e.pdf - GST/HST Credit Application for Individuals Who Become Residents of Canada
Знам, че семейства без деца също подават този формуляр и им връщт пари. Означава ли това, че ако си с дете и подадеш формуляра към документите за детските (защото е задължителен за кандидатстване за детски) с един коршум удряш два заека? Т. е. хем ще получиш детски, хем ще ти върнат и пари от данъци?
Въпроса ми е по-специално към bgmontreal, защото знам че той ще ми отговори точно, но всяко друго мнение е добре дошло и ще бъде оценено подобава .
едното е за връщане на GST нещо като ДДС, а другото за децата.
Не изпращайте документите в един плик!!!!!
линка който си дала е за ДДСто, а документите за детските са други.
Подай ДДСто веднага, защото то се влияе от дати на подаване.
Право на GST/HST credit имат право всички с доход под определено ниво - според броя на членове и дохода на семейството се определя размера на този кредит - така че най-правилната тактика е подаваш си заявлението щот нищо не губиш - най-много ако си с по-висок доход да ти пишат че не ставаш - въпросния формуляр се попълва от единия родител и той получава парите за цялото семейство. По принцип с оглед на обичайните доходи от БГ почти сигурно ще получат въпросния кредит. При доход под 29 123 канадски долара на семейството получават максималния кредит /това са данните за тази година/.
Не мисля че ДДС-то се влияе от датата на подаването - има значение датата на влизане в страната - парите ги изплащат със задна дата - поне на нас ни ги изплатиха така.
Естествено не чакайте повече от необходимото като имате да взимате пари
Nie si poddadohme dokumentite za datskite i gi poluchavame veche. Za vryshtaneto na danyci ne sme prashtali, zashtotone se klasirame. Poznavam, obache hora na koito sa im vyrnali pari i poluchavat detski. Samo trjabva da si popylnish dokumentite pravilno i kato gi pratish ostava da izchakash otgovora.
Uspeh
Tany написа:Nie si poddadohme dokumentite za datskite i gi poluchavame veche. Za vryshtaneto na danyci ne sme prashtali, zashtotone se klasirame. Poznavam, obache hora na koito sa im vyrnali pari i poluchavat detski. Samo trjabva da si popylnish dokumentite pravilno i kato gi pratish ostava da izchakash otgovora.
Uspeh
не се класирате за връщането на GSTто?
Взимали сте над 30,000 лева в България последната година?
Какво правите тук тогава
Благодаря на всички Ви.
bgmontreal ти ме стресна и след няколко телефонни разговора, on a fixe les affaires
Та, бях пратил всички доменти на едно за GST и за детските. А най-голямото ми притеснение беше, че жена ми е кандидат за детските, а аз за GST... След като се обадих на телефона за детските, говориха и с жена ми, потвърдиха че документите са ОК и ще ми трансферират моите документи за GST на другия отдел и да се оабдя и там да попитам. Звънях и там и ми казаха, че всичко е ОК и при тях и да чакам.
Съществува една теория, според която, ако някой някога открие какво представлява Вселената, то тя моментално ще изчезне и на нейно място ще се появи нещо още по-загадъчно и необяснимо. Съществува още една теория според, която това вече се е случвало.
clio написа:Благодаря на всички Ви.
bgmontreal ти ме стресна и след няколко телефонни разговора, on a fixe les affaires
Та, бях пратил всички доменти на едно за GST и за детските. А най-голямото ми притеснение беше, че жена ми е кандидат за детските, а аз за GST... След като се обадих на телефона за детските, говориха и с жена ми, потвърдиха че документите са ОК и ще ми трансферират моите документи за GST на другия отдел и да се оабдя и там да попитам. Звънях и там и ми казаха, че всичко е ОК и при тях и да чакам.
BRAVO
трябва да им се звъни иначе не става!
Един малък съвет:
винаги взимайте името на човека с който говорите и го записвайте на лист (на добре на листа на който има инфо заради което се обаждате за да не го затриете), заедно с часа и датата.
Като се обадите следващия път им казвате:
"На тази дата в толкова часа говорих с еди кой си и той ми каза бла-бла"
те го имат това на файл, но като им го кажеш им става ясно, че си потреден човек и запознат!