Hotel?Cell phone?Praktikuvasht BG advokat v MTL?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
si
Обратна връзка:

Hotel?Cell phone?Praktikuvasht BG advokat v MTL?

Мнение от si »

Zdravejte,

Kakto se doseshtate ot zaglavieto, sybiram informaciq za:

- hotel ili motel (no ne hostel) v Mtl, kudeto moga da otsedna sedmica - dve (dokato trae procesa pri oformqne na pyrvichnite dokumenti i sreshti)

- telefonna kompaniq predlagashta dobri mesechni planove i pokritie (minimum Quebec i Ontario) za gsm-i (samo roger's li se klasirat v tazi kategoriq ...)

- i koordinati na advokat (po vyzmojnost bylgarin) v Mtl

Po pyrvite dva vyprosa ima mnogo informaciq v internet, no az vi molq da spodelite lichniq si opit. A za tretiq - bqh popadnala na site, na koito za syjelenie zagubih adresa.

Blagodarq iskreno na vsichki koito shte me posyvetvat po neshto :wink:

P.S. Site-a i povecheto forumi sa neveroqtno polezni :thumbsup: Blagodarq
sub0

Re: Hotel?Cell phone?Praktikuvasht BG advokat v MTL?

Мнение от sub0 »

si написа: - telefonna kompaniq predlagashta dobri mesechni planove i pokritie (minimum Quebec i Ontario) za gsm-i (samo roger's li se klasirat v tazi kategoriq ...)
GSM в Канада са 2: Rogers и FIDO (знайно още като Microcell), скоро може да е само първите щото те се опитват упорито да купят вторите.
Засега бих ти препоръчал фидото на картичка ако пък ти хареса на планче след време минаваш на него като си запазваш номера. Планчетата са по 2 годинки с телфонче и тук за приемане на разговори и съобщения се плаща освен ако не ти го включва плана.

Носи си трибандов от България -- тук телефоните са им боклуци като дизайн и Нокиа не можеш да намериш лесно и на нормална цена.

Хипер-педалските флип-флопове незнайно защо са най-популярни тука.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Re: Hotel?Cell phone?Praktikuvasht BG advokat v MTL?

Мнение от IvHaydu »

sub0 написа:
si написа: - telefonna kompaniq predlagashta dobri mesechni planove i pokritie (minimum Quebec i Ontario) za gsm-i (samo roger's li se klasirat v tazi kategoriq ...)
...

Хипер-педалските флип-флопове незнайно защо са най-популярни тука.
:D :D :D :D :D :D :D
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

За телефони: www.ebay.com
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
si
Обратна връзка:

Мнение от si »

Благодаря ви много за инфото! :wink:
Аватар
kerkelov

Мнение от kerkelov »

да бе тия флип флопове са пълен смях /// много ме дразнят
A long time ago
in a galaxy far ,far away
ilian79
mutd

Мнение от ilian79 »

какви са тия флип флопове :?:
Аватар
Roza

Мнение от Roza »

Не зная защо пропускате TELUS.Мен 10-доларова месечна карта само за най-важните разговори напълно ме устройва.
Всичко не само не е толкова просто, колкото изглежда, но и просто не е така.
Joy

Мнение от Joy »

Може ли да попитам,че нещо не загрявам...

За какъв процес по оформяне на първични документи става на въпрос и какъв адвокат ти е нужен?
sub0

Мнение от sub0 »

Roza написа:Не зная защо пропускате TELUS.Мен 10-доларова месечна карта само за най-важните разговори напълно ме устройва.
TELUS и Bell Mobility са CDMA ако това ти говори нещо.
Аватар
Roza

Мнение от Roza »

sub0 написа:
Roza написа:Не зная защо пропускате TELUS.Мен 10-доларова месечна карта само за най-важните разговори напълно ме устройва.
Не,нищо не ми говори.Обясни на невежата,pls!
pumpy

Мнение от pumpy »

sub0 написа:
и на мен не ми говори нищо, но човека попита за телефони а не за стандарти на предаване и е редно отговора да е пълен : Rogers, Bell, Fido, Tellus.
друг е въпроса дали си сам или сте двама и каква връзка ти трябва със света, приятели, семейство, бизнес и т.н. за да си избереш план, но както казаха по-горе тук се таксува и получаването на разговор или съобщение :(
si
Обратна връзка:

Мнение от si »

JOY написа:Може ли да попитам,че нещо не загрявам...

За какъв процес по оформяне на първични документи става на въпрос и какъв адвокат ти е нужен?
JOY, имам предвид първи документи (извинявам се за неправилното изразяване) като полу4аване на резидент картата, подаване на документи за СИН номер и за RAMQ здравна карта. До колкото се осведомих за процеса отнема около седмица две. Вси4ко останало като явяване на изпит за шофиорска книжка, откриване на банкова сметка и др. може да поостане за по-следващ етап.

А адвокат ми трябва по много при4ини (пове4ето от които са съвсем ли4ни) но бих казала 4е ще се възползвам да го попитам за тънкостите при преместването от Квебек в някоя английска провинция и в последствие това как ще се отрази при кандидатсването за гражданство.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

si написа:
А адвокат ми трябва по много при4ини (пове4ето от които са съвсем ли4ни) но бих казала 4е ще се възползвам да го попитам за тънкостите при преместването от Квебек в някоя английска провинция и в последствие това как ще се отрази при кандидатсването за гражданство.
На последните два въпроса мога да ти отговоря и аз - няма никакъв проблем да се преместиш от една провинция в друга. Просто на новото място ще трябва да си вадиш някои документи наново. Като здравната карта например. Можеш също да прочетеш статията на Снежи на портала за това как става местенето от Монтреал в Торонто
http://www.bgcanada.com/portal/index.ph ... icle&id=20
Ако плановете ти са да се заселиш в друга провинция, то тогава едва ли има смисъл да се занимаваш да си вадиш документите в Квебек, по-добре направо върви там където си решил да се заселиш и си вади документите направо там.
В форума има няколко човека които след като минаха по квебекската процудера директно се заселиха в различни други провинции.

Що се отнася до получаването на канадско гражданство - няма никакви последствия от това че си сменил провинцията. Чиновниците ги интересува да си бил определения брой дни в рамките на Канада, но никой не ти държи сметка - и няма право да ти държи сметка - за това в коя провинция си живял.
si
Обратна връзка:

Мнение от si »

Коко, много ти благодаря!!! Би ли ми помогнал и с отговор на въпроса(ите)::-)):

При срещата с имиграционните на границата ще ни насро4ат среща с Carrefur d'integration, но така и не успях да разбера тази среща 4аст ли е от "задължителната" програма при пристигането?

Про4етох 4е на въпросната среща ти насро4ват дата за изпит по френски за определяне на нивото. Не е ли по добре да минеш този тест и тогава да им кажеш 4е ще отсъстваш временно и ще запо4неш курсовете по езика на по-късен етап?

И след срещата, тест4ето, полу4аването на резидент картата и СИН номера да си събереш багаж4ето (но не с Uhaul :-))) и да си намериш друго местенце ако това не ти се е понравило до тогава:-))) Тва беше шеги4ка - Монтреал е красиво местенце! [quote][/quote]
Заключено