За професиите и перспективите за работа...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

За професиите и перспективите за работа...

Мнение от St.Anger »

Предлагам една такава тема - всеки да сподели кои са най-търсените и най-перспективните професии в неговата област. Мисля, че ще е полезно за всички. Например в биологията/биотехнологията наблюдавам сериозен спад в търсенето на специалисти в сравнение с 90-те години, особено на М.Sc. Има едно относително стабилно търсене на Ph.D. и може би с най-добри перспективи са тези с колежанско образование, особено в специалностите около медицината.
To Live Is To Die
Botzo

Re: За професиите и перспективите за работа...

Мнение от Botzo »

St.Anger написа:... и може би с най-добри перспективи са тези с колежанско образование, особено в специалностите около медицината.
Това го имам потвърдено. Не смея да твърдя че е 100% истина ама вече от доста места само това чувам. Май ще се преквалифицирам и аз.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Botzo,
дай да те направя колега. ще оправяме заедно мед сестрички :lol:
иначе сериозно по темата: за биолози е лесно да се намери работа но за post doc позиции. ако си магистър или бакалавър е доста сложно и трудно. има една вероятност за фармацевтичните компании ама и там се иска късмет и доста знания. по-добре е да се кандидатства наново за специалности които изискват вече наличието на едно висше образование- медицина, стоматология,фармация, магистър мед сестра. ами така де, да не отиде зян 5 години учене в БГ. поне ако ша удряш джакпота го удряй. аз кандидатствах едновременно за медицина и фармация и номера стана. оттам нататък е лесно, относително де... :D имам в предвид че банките много те заобичват изведнъж и стават дашни- кат мед сестра по време на нощно дежурство :D
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
nobleman

Мнение от nobleman »

..............
Последно промяна от nobleman на Пон Фев 14, 2005 5:43 am, променено общо 1 път.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

nobleman написа:
St.Anger написа:Предлагам една такава тема - всеки да сподели кои са най-търсените и най-перспективните професии в неговата област. Мисля, че ще е полезно за всички.
:wave: Поздравявам Ви за темата!
Мисля, че Уважаемите господа и дами, пребиваващи в Канада, ще бъдат така доброжелателни да споделят в кой сфери и области е най-переспективно да се работи в Канада (изкл. на мед.сестри и компютърни специалисти).
Надявам се,че темата, която сте изложили на събеседване и евентуално бъде дискутирана, ще ни даде по-голяма светлина в професионално направление.
Забележка: Не на луканките и суджуците!
Ти вегетарианец ли си?
Като гледам интереса към темата за луканките във форума, маъ ще си малцинство... :D
:beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
DrJack
Обратна връзка:

Мнение от DrJack »

Farmacevti4niq sektor - nai-ve4e Clinical Research, ima golqmo tyrsene na Clinical Research Associates, osobeno ako imat opit.
I am whoever I say I am, If I wasn't then why would I say I am....
Joy

Мнение от Joy »

Аз мога да предположа, че има огромно търсене на всички околомедицински професии, било то фармацевти, социални работници, лаборанти и т.н. В някои от тези професии, обаче, достъпът на емигранти без местно образование е изключително сложен.

Като се пише за търсени професии, най-добре е да се изключи всичко медицинско. Там е повече от ясно, че е много търсено.
Аз също съм много любопитна за да съм наясно към какво да си ориентирам детето един ден...Засега май освен медицина (което винаги най-малко съм искала) нищо друго не се очертава... :(
nobleman

Мнение от nobleman »

.....................
Последно промяна от nobleman на Пон Фев 14, 2005 5:33 am, променено общо 1 път.
Joy

Мнение от Joy »

А какво ще кажете за реклама?

Как е там търсенето и заплащането? Дочух, че е търсена специалност, но нищо повече не знам... :roll:
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

nobleman написа:Ти вегетарианец ли си?
Като гледам интереса към темата за луканките във форума, маъ ще си малцинство... :D
Уважаеми г-н IvHaydu,
бъдете така добър и не се откронявайте от темата! Не желая после да бъда пак обвинен, че измествам съществото на поставената тема. Нека бъдем учтиви и спазваме благоприличие. Все пак много хора се интересуват от този форум и не бива да ги разочароваме с такова поведение!

Забележка: :beer: Чашката може да навреди, но може и да пролали работата.[/quote]

Хахахахаха...
Не е лесно...
Жив и здрав да си!
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
tochica

Мнение от tochica »

Cooks ,
(kiriliziraneto ne stawa , izwinete . )
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

DrJack написа:Farmacevti4niq sektor - nai-ve4e Clinical Research, ima golqmo tyrsene na Clinical Research Associates, osobeno ako imat opit.
точно за clinical research има да приравняваш 2-3 години, те си имат ордер ,който ще те мота здраво, докат се откажеш :cry:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
todor73

Мнение от todor73 »

Шофйор на тир до щатите, всяка седмица по един курс :D , печелившо е + цигарите и ракиите дето може да си ги внасяш от САЩ... направо е доста съблазнително, дано Батето да обади повече...
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

biachi po barovete v toronto se tarsiat ama veche plashtat po malko a pak ima poveche maimuni s pistoleti

a inache skladajii - tarsiat se v Mississauga, Concord, Markham & Scarborough, poveche se tarsiat elektrokarjiite, za tva BG staj se zachita, stiga da moje da govorite english dolu-gore
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

IT.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Заключено