i nie minahme interviewto.mai!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
annaG

i nie minahme interviewto.mai!!!

Мнение от annaG »

здравейте. аз и моята приятелка бяхме на интервю днес от 10:00 часа. искам да кажа, че беше изключително лесно и приятно!!! само дето трябва да пратим до Виена едно писмо с допълнителни доказателства за финансовата ни мощ!!!!
Аватар
tedo

Мнение от tedo »

:beer: chetito uspehii za napred :D :D :beer: :beer: :beer: :beer:
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

chestito!!!
ti na priatelkata ot profila li pishesh ili veche puskat lizbiiki 2 po 2?
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
mirosto

pozdrawleniq

Мнение от mirosto »

Pozdrawleniq na uspelite,
samo deto tolkowa se 6a6kahte, osobeno Anna.

Eдин въпрос?
Имахте ли странични въпроси извън документите?
Има6е ли нужда от английски език?

За парите - не са ви достатъчно ли или нешто се усъмниха??

Успех и бързина за по-нататък!!!!!!
ilian79
mutd

Мнение от ilian79 »

колко сте показали?
pelix

Мнение от pelix »

честито
A koi biaxa izpitwashtite ?
annaG

продължение

Мнение от annaG »

значи, започвам от начало. първо, да, пиша от ника на приятелката ми! та интервюто беше точно 1 час, от 10:00 до 11:00 часа. Ние отидохме 20 минути по-рано но изчакахме да остане 1 минута до 10 и влязохме. покани ни преводачката да седнем и да изчакаме в една приемна (не знаех че има такава приемна, иначе нямаше да чакаме отвън. в чакалнята има 4-5 стола, 1-2 вестника и 1 брой охрана). в 10 часа преводачката ни покани в стаята на мосюто (името му беше нещо с Л?!? не го запомних, а на преводачката изобщо не чух името, но е с къса коса). та влязохме, поздравихме се, седнахме и мосюто си извади неговата папка с нашите документи, след което ни помоли и ние да извадим документите, за да ги сравни. ето какво ни поиска да види: започна с приятелката ми(тя е водеща)диплома за средно и висше, специализация по журналистика, различни сертификати за учени езици (френски има 5-6 години учене тя) осигурителната и книжка. след това мина на моите документи, по същия начин-средно, висше, трудова книжка. А!! за трудовата книжка-понеже работодателите ми, за които работя в момента не са ми вписали в трудовата книжка че работя за тях, добре че се сетих предния ден да си взема и трудовия договор, за да им го покажа!!! та мина той през документите, сревни дати и т.н. след като приключихме с документите, попита приятелката ми изконния въпрос-защо Квебек? тя му обясни общо взето че това е страна, която предоставя по-големи възможности за реализация, по-голяма сигурност и стандарт на живота и т.н. след това той се обърна към мен със същия въпрос, отговорих му нещо подобно като добавих че би ми било интересно да живея в страна, нареждаща се на 2-ро място в света след Русия по големина, страна в която 90% от населението е съсредоточено по границата със САЩ. тогава той ме попита дали знам още нещо за Канада и аз му отговорих че знам че общата територия на страната е около 10 млн. кв. км., че населението е около 32 милиона души, че в Монреал живеят 3.5 млн. души и още такива приказки. той се усмихна и ми благодари. след това попита приятелката ми за финансовите ни средства. ние нямаме пари в банка, но пък приятелката ми има няколко имота и апартамент. та опряхме до апартамента, тъй като нотариалния акт е на нейно име, но има клауза в него, че майка и има право на пожизнено ползване върху него. преводачката тук се зачаки за това, и каза че не можем да го продадем, а аз и обясних, че това не е пречка за продажба, по-скоро този който го купи, ще трябва да остави майка и да живее в апартамента, но тя не се съгласи и аз реших да не споря с нея. накрая мосюто ни напечата едно писмо, и ни каза че ни дават 90 дни срок, в който да изпратим до Виена декларация от майката, че се отказва от тази клауза в нотариалния акт, след което ще получим документите за медицински и т.н. появи се и един технически проблем с принтера(който май не му се случва за първи път, както четох по темите преди това)-не искаше да принти. мосюто се почуди известно време, и се обърна към мен на английски-мога ли да му помогна. аз също му отговорих на английски какво може да направи, разменихме още няколко "лафа" на английски, станахме, поздравихме се и това беше. мисля, че интервюто е доста лесно. просто трябва да се усмихваш и да показваш, че не се притесняваш и да си убеден в това което говориш!!! а ние общо взето си говорихме много малко. не ни питаха нито за времето в което сме живяли заедно, нито за работата ни, абе абсолютно нищо. дори не проверяваха актовете ни за раждане, паспортите. не ни питаха къде и колко време сме учили френски. а, попита ни с колко пари ще разполагаме като пристигнем в Монреал, и докато приятелката му отговори, той сам я подсети- 5000 CAD? ние отговорихме-Да! ако мога с още нещо да помогна, казвайте!!!
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Re: продължение

Мнение от yaiuat »

annaG написа:..още нещо да помогна, казвайте!!!
Поздравления

Кажи нещо за езиците.Колко се самооценихте и той колко ви писа?

пс: Явно тоя принтер не ще да дава сертификати :wink:
annaG

Мнение от annaG »

за езиците - приятелката ми мисля че си беше писала 7/7 а за мен 4/4, но мосюто изобщо не пита за това. не зная и колко ни е писал. накрая само каза по едно време че сме много добра кандидатура, каквото и да значи това!
Заключено