ЕЗИКА!?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
ViP

ЕЗИКА!?

Мнение от ViP »

Знам, че съветите на всички са да се учи Френски
и все пак няма ли някаква полза от Английскят?

Просто за 1 месец не се учи език и не се чувствам сигурен.
Може ли да се превключва от Френски на Английски?
Аватар
ghr

dj

Мнение от ghr »

Ohh,bar4et i az mislq taka,ama deistvitelnostta mai go nalaga toq gaden frenski.
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Re: ЕЗИКА!?

Мнение от yaiuat »

ViP написа:Знам, че съветите на всички са да се учи Френски
и все пак няма ли някаква полза от Английскят?
Просто за 1 месец не се учи език и не се чувствам сигурен.
Може ли да се превключва от Френски на Английски?
Колко си се самооценил? :D

Не е задължително да го учиш целия. С 4-5 времена, 200-та глагола (ама научени перфектно във всики лица, форми и т.н) и 1000 думи и фрази можеш да кажеш бая работи, allez! :)

Samo учене на изуст и писане на поразия те оправя батка. Поне при мен само това има ефективност :idea: :shock:
BOOBA

Мнение от BOOBA »

Za da govori6 frenski pravilno ti trqbvat nqkolko vremena passe compose, imparfait,futur simple+30000 dumi i 6te si OK.Za intrvuto
pumpy

Мнение от pumpy »

BOOBA написа:Za da govori6 frenski pravilno ti trqbvat nqkolko vremena passe compose, imparfait,futur simple+30000 dumi i 6te si OK.Za intrvuto

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
:?: :?: :?: :?: :?:
BOOBA

Мнение от BOOBA »

Taka kazvat vsi4ki francuzi verno 4e az ne sum pravil taka no ob6to vzeto te kato govorqt i polzvat tezi vremena ne se zadulbo4avat v mnoo po slojnite kato Subjonctif i Conditionnel
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Мнение от yaiuat »

BOOBA написа:Taka kazvat vsi4ki francuzi verno 4e az ne sum pravil taka no ob6to vzeto te kato govorqt i polzvat tezi vremena ne se zadulbo4avat v mnoo po slojnite kato Subjonctif i Conditionnel
Yayyy 30 hil думи много бе човек. Иначе subjonctif не е за пренебрегване и се използва много активно особено миналото сложно и не трябва да се пренебрегва. Скиви напр. тv5, когато има субтитри направо те заливат с тия форми. Някой неща просто не могат да се кажат по друго яче. :nenam:
Аватар
petia4444
Обратна връзка:

Мнение от petia4444 »

abe taka si e i edin tup selianin vuv fancia izpolzva subjonktiv ,atak shte mai sa si poveche vremenca,no ne e chak tolkova trudno ,prosto iska chetene,chetene mu e maikata,pisane i govorene,tova e :lol: :lol:
Всичко идва ,за да си отиде!
Остава само кристалната форма на онова,
което е било и никога няма да се върне!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Passe compose, Imparfait, Futur, Futur proche, Subjonctif...
А за 30 000 думи - много бе, според мен с 3 000 ще се оправяш прекрасно, Жорж Сименон (автора на поредицата за комисар Мегре) използва 2 хиляди...
:D :D :D
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Joy

Мнение от Joy »

Леле,Иване,как 2 000 бе? Поне 10 000 са ти нужни за минимална комуникация.
BOOBA

Мнение от BOOBA »

neznam az kakvo da vi kaja nai ve4e mnogo pisane diktovki i ako moje govorene az toz ezik go u4a ot 9 godini 5 godini v gimnaziqta i o6te 3-i v koleja kat tam sum go u4il na po visoko nivo ot tezi deto u4at frenska filologia i plus tova sum jivql po4ti edna godina v France i da vi kaja 4estno o6te imam malki problemi s tehnite izrazi i jargoni no se opravqm.no ina4e si iska mnogo 4etene i tova e. no kat za na4alo ne e nujno da govori6 vsi4ki vremena tova go kazvam ot li4em opit az sega ako nqkoi me pita ne6to za vremenata hi4 ne si gi spomnqm ama ti pri mene ve4e vsi4ko si idva ot samo sebe si. Ami tova e mnogo pisane diktovki i govorene taka 6te stane
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Аааа, тоя френски ще ви затрие вас, квебекарчета :D
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.