ЕЗИКА!?
ЕЗИКА!?
Знам, че съветите на всички са да се учи Френски
и все пак няма ли някаква полза от Английскят?
Просто за 1 месец не се учи език и не се чувствам сигурен.
Може ли да се превключва от Френски на Английски?
dj
Ohh,bar4et i az mislq taka,ama deistvitelnostta mai go nalaga toq gaden frenski.
- yaiuat
- Обратна връзка:
Re: ЕЗИКА!?
Колко си се самооценил?ViP написа:Знам, че съветите на всички са да се учи Френски

Не е задължително да го учиш целия. С 4-5 времена, 200-та глагола (ама научени перфектно във всики лица, форми и т.н) и 1000 думи и фрази можеш да кажеш бая работи, allez!

Samo учене на изуст и писане на поразия те оправя батка. Поне при мен само това има ефективност :idea:

- yaiuat
- Обратна връзка:
Yayyy 30 hil думи много бе човек. Иначе subjonctif не е за пренебрегване и се използва много активно особено миналото сложно и не трябва да се пренебрегва. Скиви напр. тv5, когато има субтитри направо те заливат с тия форми. Някой неща просто не могат да се кажат по друго яче. :nenam:BOOBA написа:Taka kazvat vsi4ki francuzi verno 4e az ne sum pravil taka no ob6to vzeto te kato govorqt i polzvat tezi vremena ne se zadulbo4avat v mnoo po slojnite kato Subjonctif i Conditionnel
- petia4444
- Обратна връзка:
abe taka si e i edin tup selianin vuv fancia izpolzva subjonktiv ,atak shte mai sa si poveche vremenca,no ne e chak tolkova trudno ,prosto iska chetene,chetene mu e maikata,pisane i govorene,tova e

Всичко идва ,за да си отиде!
Остава само кристалната форма на онова,
което е било и никога няма да се върне!
Остава само кристалната форма на онова,
което е било и никога няма да се върне!
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Passe compose, Imparfait, Futur, Futur proche, Subjonctif...
А за 30 000 думи - много бе, според мен с 3 000 ще се оправяш прекрасно, Жорж Сименон (автора на поредицата за комисар Мегре) използва 2 хиляди...
А за 30 000 думи - много бе, според мен с 3 000 ще се оправяш прекрасно, Жорж Сименон (автора на поредицата за комисар Мегре) използва 2 хиляди...

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
neznam az kakvo da vi kaja nai ve4e mnogo pisane diktovki i ako moje govorene az toz ezik go u4a ot 9 godini 5 godini v gimnaziqta i o6te 3-i v koleja kat tam sum go u4il na po visoko nivo ot tezi deto u4at frenska filologia i plus tova sum jivql po4ti edna godina v France i da vi kaja 4estno o6te imam malki problemi s tehnite izrazi i jargoni no se opravqm.no ina4e si iska mnogo 4etene i tova e. no kat za na4alo ne e nujno da govori6 vsi4ki vremena tova go kazvam ot li4em opit az sega ako nqkoi me pita ne6to za vremenata hi4 ne si gi spomnqm ama ti pri mene ve4e vsi4ko si idva ot samo sebe si. Ami tova e mnogo pisane diktovki i govorene taka 6te stane
Neznam no men mnogo me machi toia frenski 15godini gledam da si osavarshenstvam angliiskia a sega za kapak frenski jenami napredva po barzo ot men a az ispadam v depresia i rakam ekam i ne znam ako niakoi ima oshte niakakva recepta da kazva che mi e baia tejichko pomoshtttttttt......abe sha go parlevu az franseto