С куче в Канада
С куче в Канада
Здравейте!
Имам куче. Искам да си го взема с мен в Канада. Знаете ли какво е необходимо, за да го направя?
Имам куче. Искам да си го взема с мен в Канада. Знаете ли какво е необходимо, за да го направя?
- miloto
- Обратна връзка:
Pipi, zabravi i za kuche i za kotka, i za kakvoto jivotno iskash da si prenasiash.
Nie imahme kotka, koiato mn iskahme da vzemem, no tam e pochti nevazmojno da se prenese jivotno. Parvo, naemodatelite ne sa happy da vidiat jivotno, naemat znam, che e po-visok, triabva da ima pasport, da ima 100 biti vaksini, i t.n. i biletat ne e 20$.
Ne znam, no nie lichno se razdelihme s kotkata, otdadohme ia s apartamentat. Ha, ha.
lek den
Nie imahme kotka, koiato mn iskahme da vzemem, no tam e pochti nevazmojno da se prenese jivotno. Parvo, naemodatelite ne sa happy da vidiat jivotno, naemat znam, che e po-visok, triabva da ima pasport, da ima 100 biti vaksini, i t.n. i biletat ne e 20$.
Ne znam, no nie lichno se razdelihme s kotkata, otdadohme ia s apartamentat. Ha, ha.
lek den
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Милото, благодаря ти за бързия отговор!miloto написа:Pipi, zabravi i za kuche i za kotka, i za kakvoto jivotno iskash da si prenasiash.
lek den

- miloto
- Обратна връзка:
Daje kogato minesh interviewto i ti davat edni broshuri za Canada, tam kadeto stava vapros za naemi, izrishno e spomenato, che ne se pozvoliavat domashni lubimtci.
Niama kak, za sajalenie, kolkoto i da ti e machno, trianba da se razdelish.
Niama kak, za sajalenie, kolkoto i da ti e machno, trianba da se razdelish.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Hora, tova e neveroiatno shantavo
Ne mislite lui che vsichko si iam tzena. I* az imam kuche - teji okolo tri kilograma mokro, no vse pak e kuche i go obicham mnogo. Nikoi ne moje da me ubedi che ne moga da go vzema sas sebe si. Imam legalen pasport s vsichki neobhodimi vaksini v nego. Nie da ne otivame na druga planeta che da ne mojem da si prenesem liubimtzite. Nali zatova ima karantina i pasport. Pipi, ne se obezkurajavaia. Sigurna sam, che kogato ima jelaie ima i nachin. Tova s kvartirite e na-malkia problem spored men. Prosto she se dogovorite za druga suma. Kak she si ostavim jivotinkite, nikoga 

- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Re: С куче в Канада
ne gi slushai - az si ostavih kucheto i sajaliavam.Pipi написа:Здравейте!
V povecheto provincii ne mogat da ti zabraniat da imash kuche - prosto ne im spomenavai dokato ti dadat apartamenta.
Ako e mnogo goliamo si mu slagai namordnik i vnimavai da ne pikae kadeto triabva i da ne lae mnogo i nikoi ne moje nishto da ti kaje, dori i ako kazvat che e zabraneno.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Spokojno i ku4e i kotka 4e i zmej mojesh da si zanesesh!!!
Zdravej Pipi,
Spokojno!!! Mojesh da si vzemesh ku4eto i ne e 4ak tolkova trudno da si namerish kvartira kato si s ku4e. Kazvam ti go ot opit, zashtoto nie imame ku4e i majka mi i bashta mi si go vnesoha spokojno. Samo tryabva da gi pitam to4no kakvi vaksini sa mu slagali i shte ti pisha. Ima iziskvane ot vsqka aviokompaniya za kletkata na ku4eto. Tryabva i tova da proverish. Ako e kotka moje da se ostavi, no v edin moment jivotnoto stava 4len na semejstvoto i duma ne moje da stava da go izostavish. Ako imash vyprosi pitaj:)
Kysmet!!!

Spokojno!!! Mojesh da si vzemesh ku4eto i ne e 4ak tolkova trudno da si namerish kvartira kato si s ku4e. Kazvam ti go ot opit, zashtoto nie imame ku4e i majka mi i bashta mi si go vnesoha spokojno. Samo tryabva da gi pitam to4no kakvi vaksini sa mu slagali i shte ti pisha. Ima iziskvane ot vsqka aviokompaniya za kletkata na ku4eto. Tryabva i tova da proverish. Ako e kotka moje da se ostavi, no v edin moment jivotnoto stava 4len na semejstvoto i duma ne moje da stava da go izostavish. Ako imash vyprosi pitaj:)
Kysmet!!!

M sega vidyah i mnenieto na Daisy. Nqma nikakva karantina osven tova, ako si ima neobhodimite vaskini taka 4e pak ti kazvam spokojno. Prou4i si neshtata za aviokompaniyata koyato si izbrala i si vzemaj pesa. Ne se pritesnyavaj izobshto!!!
Kvartira shte si namerish i maj naistina e po-dobre tez maloumnici da gi slojish pred svyrshen fakt s dogovora za apartament v ryka si vlizash da si jiveesh samo ne tryabva da vdiga mnogo shum:)
Spokojnooooooooo
Da jiveyat pesovete!!!
Kvartira shte si namerish i maj naistina e po-dobre tez maloumnici da gi slojish pred svyrshen fakt s dogovora za apartament v ryka si vlizash da si jiveesh samo ne tryabva da vdiga mnogo shum:)
Spokojnooooooooo
Da jiveyat pesovete!!!

Доста се постреснах. Не би трябвало да няма начин. Обаждах се на няколко места и от едното ми обещаха да проверят всички условия и изисквания за транспортиране на куче от България до Канада, както и колко време ще го задържат на канадска територия в нещо като изолатор, преди да ми го дадат. А то не е голямо. И е добродушно.
Другото, което започвам да си мисля е, дали да не отида и след известно време (мах година) да се върна и да си го взема. Но цяла година без него...
Тези, които нямат животинка или имат от скоро, сигурно ще ме помислят за сбъркана...
Другото, което започвам да си мисля е, дали да не отида и след известно време (мах година) да се върна и да си го взема. Но цяла година без него...
Тези, които нямат животинка или имат от скоро, сигурно ще ме помислят за сбъркана...
Az sa6to iskam da patuvam s kokera si. Naistina e trudno da se nameri kvartira tam. No vse pak se namira. Proveriah v Internet za kvartiri s doma6ni lubimci v Montreal - tam ima obosobeni kvartali, za semeistva s jivotinki. Shto se otnasia do patuvaneto - proverih 4e ima poleti, koito sa tranzitni i niama prestoi za jivotinkata (ako minava6 prez London, naprimer, ima niakolkodneven srok za prestoj na ku4enceto).
Dobre e da ide6 v klinika, koiato e izpra6tala ku4eta zad okeana, za6toto znaiat vsi4ki dokumenti, sertifikati i vaksini, koito triabva da ti podgotviat.
Za samoto patuvane e dobre na ku4enceto da se dade hap4e (ne6to kato prispivatelno), koeto zabavia metabolizma i mu pomaga da preodolee 6oka ot patuvaneto.
I az 6te si vzema "dobi4eto", kakvoto i da mi struva.
Kasmet.
Dobre e da ide6 v klinika, koiato e izpra6tala ku4eta zad okeana, za6toto znaiat vsi4ki dokumenti, sertifikati i vaksini, koito triabva da ti podgotviat.
Za samoto patuvane e dobre na ku4enceto da se dade hap4e (ne6to kato prispivatelno), koeto zabavia metabolizma i mu pomaga da preodolee 6oka ot patuvaneto.
I az 6te si vzema "dobi4eto", kakvoto i da mi struva.
Kasmet.
Кучето ще пътува като карго, така че много зависи от авиокомпанията. Тьй като полетът е с прекачване, има вероятност кучето да пристигне в Канада с друг полет. Това трябва да могат да ви кажат в още България.Pipi написа:Доста се постреснах. Не би трябвало да няма начин. Обаждах се на няколко места и от едното ми обещаха да проверят всички условия и изисквания за транспортиране на куче от България до Канада, както и колко време ще го задържат на канадска територия в нещо като изолатор, преди да ми го дадат. А то не е голямо. И е добродушно.