Въпрос относно IELTS резултат
Въпрос относно IELTS резултат
Здравейте! Наскоро получих следните IELTS резултати: Listening - 7, Reading - 6.5, Speaking - 6, Writing - 5.5. Въпросът ми е следния, ще мога ли да кандидатствам за express entry? Знам, че няма да получа много точки с тези резултати, но искам да знам изобщо дали ще е възможно да кандидатствам по програмата на база тези резултати. Благодаря Ви!
Re: Въпрос относно IELTS резултат
Ето какво пише в официалния сайт - Language requirements — Skilled immigrants (Express Entry)
За Federal Skilled Worker Program минимума е CLB 7, което се равнява на IELTS: S-6, L-6, R-6, W-6.

Линк за справка - Language testing—Skilled immigrants (Express Entry)
Тоест, ако правилно разбирам - НЕ можеш да кандидатсваш, заради нискатата ти оценка на писане.
ПС: Предвид това, че точките скочиха до минимум 466 от последното теглене, то по-високият резултат на IELTS може да се окаже решаващ.
За Federal Skilled Worker Program минимума е CLB 7, което се равнява на IELTS: S-6, L-6, R-6, W-6.

Линк за справка - Language testing—Skilled immigrants (Express Entry)
Тоест, ако правилно разбирам - НЕ можеш да кандидатсваш, заради нискатата ти оценка на писане.
ПС: Предвид това, че точките скочиха до минимум 466 от последното теглене, то по-високият резултат на IELTS може да се окаже решаващ.
“За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което имат тук хората - да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.” (13.12.1881)
“Българин с българин не може да се разбере. Те все гръмогласят.”
Константин Иречек
“Българин с българин не може да се разбере. Те все гръмогласят.”
Константин Иречек