J&V написа:Здравей,
Мисля, че програмите на правителсвото са достатъчно ясни. Ако не можеш да разбереш какво се иска от теб, значи или езика ти куца, или просто те мързи да четеш. В общества, където "средата е много добре развита за това, с което се занимаваш", хората се трудят/борят, а не получават даром. То и затова средата им е развита де.
Не твое място бих започнала първо с идентифициране на разликата между Емиграция и Имиграция, ключово понятие за намиране на правилната "информация как става процеса".
Поздрави

Фрустрацията ти лъха на талази... и не ми казвай, че българите не се трудят или не са се трудили, а само канадците, англичаните, французите и други колонизатори са се трудили, за да смучат благата и да упражняват контрол върху по-малобройни и слаби общества. Ти поразходила ли си се из селските райни на България, където хората от сутрин до сутрин, буквално, се трепят за жълти стотинки? 'Баси, наяла се въшката и излязла на челото.
Финансовият еквивалент на емиграцията е капка в морето, в сравнение с другите жертви, които всеки имигрант прави. Била платила много ... и колко много? Цялата административна процедура не надхвърля 2000 лева.
Човек като ви чете и да настъхне. Аман от онеправдани. Все ограбени, все те издържат света, все те най-мнгострадални.
Типичен пример на баба Вихронрав- все знае кое е правилно. Другия еквивалент е представитен на Дънинг-Крюгер ефект(Ефектът на Дънинг-Крюгер е когнитивна склонност, при която неквалифицирани индивиди страдат от илюзорно превъзходство, изразяващо се в надценяване на собствените познавателни способности - това от уикипедията).
По повод един друг твой пост - аз пък заради такива като тебе имигрирах.
И още, аз също съм търсил съвети от хора миналия по този път и някой от тях ми бяха безкрайно полезни, за което съм благодарен на тези хора. Да, официална информация има на сайта, но не винаги е поднесена ясно и има културно-административни различия, които не винаги я правят смилаема за всеки имащ желание да имигрира.