Удачен вариант ли е Канада, за имиграция, към днешна дата ?
Удачен вариант ли е Канада, за имиграция, към днешна дата ?
Здравейте, Българи. Аз съм все още млад човек(32г.) или поне така си мисля. Семеен, с едно дете на 3г. Аз съм един човек който до скоро си мислеше, че милата ни Родина има шанс да се оправи, но уви вече почвам да губя вяра и надежда. Всичко поскъпва. Заплатите падат вместо да се повишават. Двамата с жена ми сме висшисти. Тя работи за 500 лева на държавна работа, аз съм в ИТ сектора. Да уточня в коя част на ИТ сектора: последните 3 години работих в компютърен сервиз, като паралелно се занимавах с web development. С времето разбрах , че компютрите не са ми интересни вече, стигнах нещо като връх и от там нататък или трябваше да си остана на върха загивайки бавно или да сляза и да тръгна към нов връх. Така и стана ...излезе ми оферта във софтуерна фирма кат програмист на уеб сайтове. НЕ се бия че съм голям капацитет в тази професия но имам стабилна основа и надграждам всеки ден. Това го разбирам и аз , разбира го и работодателя ми. Затова и заплатата е "стартова" първите месеци. Под стартова имам впредвид 3 цифрена ! Тези 2 трицифрени заплати са крайно недостатъчни всеки месец е борба за оцеляване. Нито по дискотеки и кръчми ходим, нито на ски курорти. Затова със съпругата ми от известно време обсъждаме евентуална имиграция, като Канада е един от вариантите. Като цяло не съм запознат със схемите по кандидатстване нито за Канада, нито за Щатите и тук няма да изисквам или да моля да ми ги разяснявате. От вас просто ще искам мнения как е живота като стандард:
-каква заплата трябва да се получава за да си покриваш разходите и да ти остава нещо накрая на месеца....
-колко струват детските градини....
-работното време 8 часа ли е ?
-Храната как е ?
- Отпуските как са ?
Изобщо какво е положението в момента. До сега съм чел само суперлативи за Канада.
Темата е насочена по скоро за районите в които се говори Английски. Просто този език съм учил цял живот и не си представям как ще седна да уча френски.
Благодаря на всички които ще си направят труда да отговорят. А докато чакам съм си отворил доста теми от уики-то тук във форума. И ще чета някои основни теми.
-каква заплата трябва да се получава за да си покриваш разходите и да ти остава нещо накрая на месеца....
-Храната как е ?
- Отпуските как са ?
Изобщо какво е положението в момента. До сега съм чел само суперлативи за Канада.
Темата е насочена по скоро за районите в които се говори Английски. Просто този език съм учил цял живот и не си представям как ще седна да уча френски.
Благодаря на всички които ще си направят труда да отговорят. А докато чакам съм си отворил доста теми от уики-то тук във форума. И ще чета някои основни теми.
Re: Удачен вариант ли е Канада, за имиграция, към днешна дат
Приготви си 20 канадски хилки минимум за 3 месеца, и си готов за проби

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
OMG (сума ти страници следват)dvm1987 написа:....
-Храната как е ?
- Отпуските как са ?
Съвсем на кратко: всичко е въпрос на лични усещания.
- Заплатата зависи от разходите. Аз лично (ози това за теб) сме живяли трима и с 17к годишно и с 170к годишно. Човек знае две и двеста, но един буфер от 10-15к като за начало е донре да имаш.
- детските градини може да са около една месечна заплата, та си струва да се мисли дали втория в семейстовто да работи или да си гледа детето;
- 8 часа по правило, може и повече, може и по-малко. Зависи какво, къде и за кого правиш. И каква ти е целта. Аз лично съм работил месеци наред по 80 часа и после 10 месеца шомаж - струваше си;
- храната е както си я сготвиш. На мен лично ми е вкусна. Малко изглежда скъпа, но аз сравнявам с тази тук, а не с тази в БГ;
- отпуски: това какво е

- roumensp
Предполагам имаш предвид точно обратното.pumpy написа:Заплатата зависи от разходите.
- optics
- Модератор
- Още щом те вземат (дори на стартова) като уеб девелопер ще си покриваш разходите и ще остава. Това ако си сам.dvm1987 написа: -каква заплата трябва да се получава за да си покриваш разходите и да ти остава нещо накрая на месеца....
-Храната как е ?
- Отпуските как са ?
Ако си с жена която не работи - бих казал, че отговорът е същия. Ако трябва да даваш обаче за детска градина - тогава не знам.
Храната е екстра.
Отпуските са толкова по-добри, колкото е по-зле заплатата. Накратко - в държавния сектор - по-голяма отпуска, примерно 21 дни като начало, 8-те часа на ден гарантирано не се превишават, заплатата по-скромна отколкото в частния сектор.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Точно това имам предвид. При зададен въпрос по този начин "-каква заплата трябва да се получава за да си покриваш разходите и да ти остава нещо накрая на месеца....", отговора ми е съвсем правилен. Зависи колко са ти разходите, за да знаеш дали ще ги покриеш със заплатата си. Скоро една позната каза съвсем скромно в разговор, че "реалистично ми трябват около поовин милион на година". Да й имам и реалносттаroumensp написа:Предполагам имаш предвид точно обратното.pumpy написа:Заплатата зависи от разходите.

Но като й знам разходите, наистина й трябват около половин милион на година, за да ги посреща тези разходи.
ами предполагам,че с жена ти не сте крепостни селяни закрепостени за цял живот към настоящите ви 3 цифрени заплати.
потърсете вариант за четирицифрени заплата макар и първата цифра на четирицифрието да започва с 1
доколкото следя пазара на труда в България позиции за макар и минимални четирицифрени заплат дал господ.даже са и преобладаващи пред 3 цифрените.
вие защо сте се натресли на 3 цифрени не ви познавам и нямам идея.
ама ми се върти нещо из главата да го наречем само предположение щом не може да се оправите с тая на пръв поглед не чак толкова сложна за разрешаване ситуация и ви е трудно да я промените тогава къв чеп за зеле ще търсите в канада.
то и там не е нещо по различно с тая разлика ,че по вече ти дават,но за сметка на това по вече ти вземат.
и кво общо има оправянето на родината с оправянето на вашето положение.
вие родината ли чакате да се оправи за да се оправите и вие.
ако да няма да го дочакате,но не ходете в канада.там е даже и по сложно,няма да има и родина зад гърба която да помага.
с почит. ваш Шматката./ дъ фърст френд на Галошка/
потърсете вариант за четирицифрени заплата макар и първата цифра на четирицифрието да започва с 1
доколкото следя пазара на труда в България позиции за макар и минимални четирицифрени заплат дал господ.даже са и преобладаващи пред 3 цифрените.
вие защо сте се натресли на 3 цифрени не ви познавам и нямам идея.
ама ми се върти нещо из главата да го наречем само предположение щом не може да се оправите с тая на пръв поглед не чак толкова сложна за разрешаване ситуация и ви е трудно да я промените тогава къв чеп за зеле ще търсите в канада.
то и там не е нещо по различно с тая разлика ,че по вече ти дават,но за сметка на това по вече ти вземат.
и кво общо има оправянето на родината с оправянето на вашето положение.
вие родината ли чакате да се оправи за да се оправите и вие.
ако да няма да го дочакате,но не ходете в канада.там е даже и по сложно,няма да има и родина зад гърба която да помага.
с почит. ваш Шматката./ дъ фърст френд на Галошка/

По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Аз съм в недоумение (меко казано)
Тук един завърнал се от Канада ни обясняваше, че само като кажеш ИТ в София и ти дават 5000 лева чисти.
Друг пък един ИТ специалист, дето взимал 5-6000 евро в Брюксел като баш специалист в Европейската Комисия се тюхкаше, че си пропилял младините в САЩ и по света, докато неговите приятели и съученици в България ехееее .... нямали стигане.
И сега кво - стартова заплата в ИТ в България наполовина на касиерка в Лидъл
Един друг пък твърди, че до 5 години всички в България щели да получават повече от емигрантите в Канада, които по принцип миели чинии и разнасяли пици.
Ако слушаш други, ако си бял и не си гей или поне джендър (квото и да означава това) ще си дискриминиран жестоко в Канада - на работа, на улицата и изобщо навсякъде.
Една се върна в България, щото децата и кучето и щели всичките да станат наркомани в Канада.
Та не знам какво да ти пиша - мисли си хубаво.
Канада е страшно място с тоя мултикултурализъм и забива последните пирони в ковчега на Запада.
Тук един завърнал се от Канада ни обясняваше, че само като кажеш ИТ в София и ти дават 5000 лева чисти.
Друг пък един ИТ специалист, дето взимал 5-6000 евро в Брюксел като баш специалист в Европейската Комисия се тюхкаше, че си пропилял младините в САЩ и по света, докато неговите приятели и съученици в България ехееее .... нямали стигане.
И сега кво - стартова заплата в ИТ в България наполовина на касиерка в Лидъл

Един друг пък твърди, че до 5 години всички в България щели да получават повече от емигрантите в Канада, които по принцип миели чинии и разнасяли пици.
Ако слушаш други, ако си бял и не си гей или поне джендър (квото и да означава това) ще си дискриминиран жестоко в Канада - на работа, на улицата и изобщо навсякъде.
Една се върна в България, щото децата и кучето и щели всичките да станат наркомани в Канада.
Канада е страшно място с тоя мултикултурализъм и забива последните пирони в ковчега на Запада.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
абе щом можеш да храниш къща с едни чарчевета значи става ставаIvan1007 написа:Аз съм в недоумение (меко казано)
И сега кво - стартова заплата в ИТ в България наполовина на касиерка в Лидъл![]()
от друга страна ако си по амбициозен и не ти пречи да ходиш с гумени ботуши в калта за да вдигнеш къща на 3,4,5,6 етажа също става
от трета страна ако си грозна,прост и тъп и единствените ти умения се свеждат да фотографираш обществени кенефи,но имаш връзки да те назначат на заплата заради горните ти качества също става
бе с една дума става.
с гъза напред и много не му мисли
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Pavel M написа: с гъза напред и много не му мисли

С гъза назад ще е по интересно.

- klisurov
- Обратна връзка:
Аз съм от fake Canada = Quebec, та мнението ми навярно не е от най-меродавнитеdvm1987 написа:... със съпругата ми от известно време обсъждаме евентуална имиграция, като Канада е един от вариантите.
...
От вас просто ще искам мнения как е живота като стандард
...
Темата е насочена по скоро за районите в които се говори Английски.

Тук, където съм аз, стандарта е такъв, какъвто си го направиш. Познавам хора, които успяха да си изплатят къщата без да "стягат коланите", познавам и такива, които подработват където и каквото случат.
Аз тръгнах за Канадата на 42, баща ми за Щатите на 62, та никога не е късно "да си биеш камшика". Разликата с теб е, че аз бях доста добре финансово в България, а баща ми преди това бе две години в Германия и три в Англия. Между Германия и Англия бе три години в България, където също успя да се устрои финансово много добре.
С две думи, и двамата бяхме установило, че сме оправни и няма да "си оставим магарето в калта".
В Канада първите няколко години са тежки, особено ако няма кой да ти подаде ръка.
Защо не се огледаш за в Европа? Имам приятел, който е ИТ рекруитер в Белгия (не му правя реклама, нито пък бих ходатайствал за някого): http://rmm-cg.com/"
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
- ablood
- Обратна връзка:
И аз в момента в който се видях без моргидж и дългове драстично намалих работното време и стресовите задачи.roumensp написа:Предполагам имаш предвид точно обратното.pumpy написа:Заплатата зависи от разходите.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
ablood написа:И аз в момента в който се видях без моргидж и дългове драстично намалих работното време и стресовите задачи.roumensp написа:Предполагам имаш предвид точно обратното.pumpy написа:Заплатата зависи от разходите.

- roumensp
Аз пък имам впредвид, че харчиш толкова, колкото можеш да си позволиш.pumpy написа:ablood написа:И аз в момента в който се видях без моргидж и дългове драстично намалих работното време и стресовите задачи.roumensp написа:Предполагам имаш предвид точно обратното.pumpy написа:Заплатата зависи от разходите.![]()
![]()
Ето точно това имам предвид.
Аз мога да направя разходи за милиони, ти ще ми предложиш ли съответната заплата ?

"Всекиму според потребностите" (заплата според разходите) има само в трудовете на Маркс.
Или ако нямаме мортгиджи айде да ставаме бъмове, за к'во са ни пари.

Последно промяна от roumensp на Сря Апр 24, 2019 3:34 pm, променено общо 1 път.
- Kan_Tangra
Отворил си си теми от уикито?dvm1987 написа:Здравейте, Българи. Аз съм все още млад човек(32г.) или поне така си мисля. Семеен, с едно дете на 3г. Аз съм един човек който до скоро си мислеше, че милата ни Родина има шанс да се оправи, но уви вече почвам да губя вяра и надежда. Всичко поскъпва. Заплатите падат вместо да се повишават. Двамата с жена ми сме висшисти. Тя работи за 500 лева на държавна работа, аз съм в ИТ сектора. Да уточня в коя част на ИТ сектора: последните 3 години работих в компютърен сервиз, като паралелно се занимавах с web development. С времето разбрах , че компютрите не са ми интересни вече, стигнах нещо като връх и от там нататък или трябваше да си остана на върха загивайки бавно или да сляза и да тръгна към нов връх. Така и стана ...излезе ми оферта във софтуерна фирма кат програмист на уеб сайтове. НЕ се бия че съм голям капацитет в тази професия но имам стабилна основа и надграждам всеки ден. Това го разбирам и аз , разбира го и работодателя ми. Затова и заплатата е "стартова" първите месеци. Под стартова имам впредвид 3 цифрена ! Тези 2 трицифрени заплати са крайно недостатъчни всеки месец е борба за оцеляване. Нито по дискотеки и кръчми ходим, нито на ски курорти. Затова със съпругата ми от известно време обсъждаме евентуална имиграция, като Канада е един от вариантите. Като цяло не съм запознат със схемите по кандидатстване нито за Канада, нито за Щатите и тук няма да изисквам или да моля да ми ги разяснявате. От вас просто ще искам мнения как е живота като стандард:
-Храната как е ?
- Отпуските как са ?
Хмм, предполагам, темите в уикито са от преди 15-20 години. А тогавашната Канада няма нищо общо със сегашната.
Съветвам е да прочетеш теми във форума от последните 3 години.
В Канада какво мислите да работите?
Колко точно ви е добър английския? Говорили ли сте с човек на живо, на някаква тема. Например ирландец, китаец, индиец.
В Канада най-често ще разговаряте на английски като този:
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола