Iskam mnenie
- niki_70
- Експерт по жените
- Обратна връзка:
Iskam mnenie
Zdraveite,
ot izvestno vreme mi e vleznala muhata za emigratzia .Ne che sme zle v Bg.Az i jena mi vzimame obshto 2500 leva chisto.Imame si sobstveno jilishte.No mi se shte da vidia kak e jivota i navun.Hodil sum v 3 evropeiski durjavi za po 3-4 dni i ne moga da prezenia za tolkova vreme.Pitam se vsushtnost dali anada e stranata.Ta zatova e i vuprosa mi.Kak e standarta v Canada?Na dohod 2500 leva kakav suotvetsva tam.I kak se namira rabota.Govoria frenski i angliiski, a jena mi angliiski.Imame 2 detza.
Blagodarsko za otgovorite.
ot izvestno vreme mi e vleznala muhata za emigratzia .Ne che sme zle v Bg.Az i jena mi vzimame obshto 2500 leva chisto.Imame si sobstveno jilishte.No mi se shte da vidia kak e jivota i navun.Hodil sum v 3 evropeiski durjavi za po 3-4 dni i ne moga da prezenia za tolkova vreme.Pitam se vsushtnost dali anada e stranata.Ta zatova e i vuprosa mi.Kak e standarta v Canada?Na dohod 2500 leva kakav suotvetsva tam.I kak se namira rabota.Govoria frenski i angliiski, a jena mi angliiski.Imame 2 detza.
Blagodarsko za otgovorite.
Последно промяна от niki_70 на Вто Окт 26, 2004 10:06 pm, променено общо 1 път.
Ще живееш като цар ама ако си сам. Като имаш жена и две деца нещата малко се променят. А и винаги има вероятност да загубиш работата си и тогава какво? На улицата с "ОГРОМНАТА" помош от 70-80 лева (нищо, че са ти удържали наистина чудовищни суми всеки месец от заплатата). Или някъде на "добре" платена работа за 300-400 лева (с които едвам ще си позволиш елементарни удобства и то само ако и двамата получавате толкова пари)?
Парите не са всичко, както казват някои, трябва още да се замислиш и за бъдещето. Както своето, тока и на своите деца.
Даже с тези "космически" доходи, дали биха могли да образоват децата си в някой реномиран чуждестранен университет, за да няма после "вашата диплома не важи"?
Парите не са всичко, както казват някои, трябва още да се замислиш и за бъдещето. Както своето, тока и на своите деца.
Даже с тези "космически" доходи, дали биха могли да образоват децата си в някой реномиран чуждестранен университет, за да няма после "вашата диплома не важи"?
nibis написа:Az oshte ne sam v Kanada , no sled 2 ,3 mesetsa , mislia , che shte moga da ti kaja po neshtichko . Vse pak , 2500 leva , ne sa malko pari . S tiah , az bih jivial kato tsar v Bg i ne mi i bilo hrumnalo da emigriram . Taka ili inache izbora si e tvoi . Kasmet
...exactly my sort of thoughts!
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
Аз в България съм изкарвал доста повече от 2500, решението за
имиграция почти няма нищо общо с парите. От друга страна сега
все още се питам доколко си е заслужавало. След 2-3 години
може и да взимаш тези пари тук, но с тях стандарта на живот едва
ли ще ти е като в БГ. Остава единствено самозаблудата че тавана
е високо и един ден...
имиграция почти няма нищо общо с парите. От друга страна сега
все още се питам доколко си е заслужавало. След 2-3 години
може и да взимаш тези пари тук, но с тях стандарта на живот едва
ли ще ти е като в БГ. Остава единствено самозаблудата че тавана
е високо и един ден...
Mdammm...truden vapros..i strogo individualen...
Ako az biah na tvoe miasto shtiah da si zadam slednite vaprosi:
1. Kakvi sa ni shansovete da prodaljavame da poluchavame dobra zaplata v Bg?
2. Gotovi li sme da zapochnem pochti ot nulata v Kanada i shte imame li voliata, nervite i tarpenieto da dokazvame na toz i onzi che ne sme po-loshi ot tiah?
3. Braka ni dostatachno zdrav li e za da izdarji na adskia stress na edna imigratsia?
Sas zdrave!
P.S. Pri otgovor 'poveche ot dobri' na vapros 1 dori ne bih si napravila truda da obmislia otgovorite na 2 i 3...
Ako az biah na tvoe miasto shtiah da si zadam slednite vaprosi:
1. Kakvi sa ni shansovete da prodaljavame da poluchavame dobra zaplata v Bg?
2. Gotovi li sme da zapochnem pochti ot nulata v Kanada i shte imame li voliata, nervite i tarpenieto da dokazvame na toz i onzi che ne sme po-loshi ot tiah?
3. Braka ni dostatachno zdrav li e za da izdarji na adskia stress na edna imigratsia?
Sas zdrave!
P.S. Pri otgovor 'poveche ot dobri' na vapros 1 dori ne bih si napravila truda da obmislia otgovorite na 2 i 3...

V Canada se tqrsiat massajistki, frisiorki, servitiorki, gotvachi, miachi, chistachi, choffiori, dqrvosekachi i v nay-dobria sluchay technizzi (sled poluchen certificat). Pri dobro vladeene na frenski i angliyski i specialnost IT bqrzo moje da namerite rabota v niakoy calling centre, kqdeto kato se obadi niakoy po tel, che ne mu raboti interneta naprimer, vie shte triabva da mu kajete kakvo da pravi, pri zaplashtane okolo 10 $/h. Sled vreme, ako mejduvremenno ne ste zagubili kvalifikaziata si, poneje v IT sectora neshtata se razvivat bqrzo i triabva neprekqsnato da rabotish i usvojavash novostite, za da si na nivo, s kqsmet i vrqzki moje i da si namerite dobra rabota. Shte reshite sam, razbira se. Az s vashata zaplata v Bg i jilishte, ne bih otishla v Canada.
LaRue, това е друга тема, тук въпроса е за 2500лв чисти месечно,
според мен има съществена разлика спрямо 1500. Със сегашните
ми виждания и разбирания лично за мен бих избрал България.
Пожелавам му много късмет и успехи на този човек, но дори и с
много късмет едва ли ще успее да стигне това ниво тук дори и
за малко та даже и след много години упорит труд.
Защото 2500 чисти в БГ се равняват на поне 6к чисти тук, което
в повечето случаи е неосъществимо(това прави над 140к заплата).
Максимума на търсенето на IT спецове отдавна отмина.
според мен има съществена разлика спрямо 1500. Със сегашните
ми виждания и разбирания лично за мен бих избрал България.
Пожелавам му много късмет и успехи на този човек, но дори и с
много късмет едва ли ще успее да стигне това ниво тук дори и
за малко та даже и след много години упорит труд.
Защото 2500 чисти в БГ се равняват на поне 6к чисти тук, което
в повечето случаи е неосъществимо(това прави над 140к заплата).
Максимума на търсенето на IT спецове отдавна отмина.
yahoo, за съотношението на заплатите сигурно си прав, но човекът казва, че 2500 лв са общо двете заплати на него и жена му. Така, че не става въпрос за една заплата от 140к в Канада, а за сумата от двата дохода. Парите са само едното от нещата, от които зависи решението.
А търсенето на добри специалисти продължава, но е факт, че първите две-три години при така поставените условия стандартът на живот вероятно ще е по-нисък спрямо България. За намирането на добра работа се иска много търсене и късмет.
А търсенето на добри специалисти продължава, но е факт, че първите две-три години при така поставените условия стандартът на живот вероятно ще е по-нисък спрямо България. За намирането на добра работа се иска много търсене и късмет.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001