MishoKat написа:Здравейте,
Казвам се Катерина и по стечение на обстоятелствата ще бъда в Québec от средата на април до началото на май. Нямам нищо конкретно планирано и програмата ми е доста свободна. Така че ако има някой, който живее там - може да се засечем за по бира или разходка, ще бъде супер!
Освен това, може да помогнете с хубави идеи как да си запълня времето - идеи за разходки, забележителности, забавления, и всичко, което ви се струва интересно ще се радвам да го споделите.
Сега и аз почвам да чета в нета.
Благодаря,
Приятна седмица!
Що не вземете да си отворите отделна тема за бирата, а спамите в темата? Аз ще се опитам да дам информация, която да и е полезна.
Ние живеем тук от четири години. Доста го обикаляме, повече в началото. Напоследък, няма много време.
Разходки - в стария град. Аз обичам най-много Le Petit Champlain. Rue Saint-Jean и Rue Saint-Joseph също са интересни. От пристанището до мостовете за град Леви има дълга вело и пешеходна алея. Parc de la Chute-Montmorency, дори през студените месеци си заслужава. Има доста музеи, наскоро бяхме в Musée des Ursulines, ако обичаш този тип забавления.
Храната - на Grande allée, както казва една приятелка, където да влезеш, няма да сбъркаш. Marché du Vieux-Port предлага продукти местно производство - плодове, зеленчуци, колбаси, сирена, сладкиши.
Бирата - аз лично я харесвам, навсякъде се предлага бира артизанал. Въпрос на вкус.
île d'Orléans е малък остров между Квебек и Леви. Най-приятно е през лятото. Има едно Chocolaterie de l'Ile d'Orleans, непосредствено до което се намира една алея по продължение на реката, която е доста приятна за разходка.
В края на април, 27 и 28, в Grand Théâtre de Québec, украинският балет ще представя Cendrillon. Все още има билети.
За допълнителни идеи,
https://www.quoifaireaquebec.com/"
За всички упоменати има информация в нет-а.
Град Квебек е интересен за туризъм.
Приятно прекарване!
DCS-Виена-23.05.2011г.
Акюзе-17.01.2012г.
Писмо изч. на интервю-15.06.2012г
CSQ-10.04.2013
Док.до Н.Скотия-07.05.2013г.
Баркодове-11.07.2013г.
Покана за медицински-04.09.2013г.
Визи - 02.10.2013г.
"Les courageux avancent, les peureux reculent!"