ц200 не ми обръщай внимание... Аз си вентвам от време на време..
Кефя се когато местните бизнеси ги удрят хакерите защото се правят на големи тарикати и отворковци като договарят условия за работа.. Очакват да им работиш буквално за без пари и за същите заплати от преди 20 години..
Във Ванкувър IT support staff е принизен на нивото на mail room boys. Забиват ги по бейзмъните и мазетата и по-цял ден не виждат светлина. За 15-20 долара на час очакват от теб да знаеш и Cisco и Linux и Unix и Windows HyperV, VMware. Да си специалист по всичко DNS, Mail Servers, Security, Firewalls, Proxies, Databases etc.. Да си "on call" 24/7 за което ти плащат по $50 долара на седмица екстра..
Tова за мен са "insulting wages" and "working conditions" .. Правилният термин не трябва да е "IT department" a "IT sweat shop"
Е разбира се има и изключения и доста сладки позиции но там трябва да чакаш некой да пукне за да се вредиш и дори и тогава не е много сигурно.
Аз отавна съм се отказал от тази индустрия във този и вид, но явно съм забравил резюмето си някъде на някакъв сайт и получавам по 3-4 покани за интервюта на месец и като ме питат за salary expectation им казвам 120К на година и подскачат все едно съм и наврял кактус в ануса..
Да го духат всичките.. Колкото повече ги хакват толкова по-добре.
Онзи ден една мениджерка в Royal Bank ми се пеняви защо нямала адекватен IT support.. Викам и питай си head office защо го аутсорсваха в Индия.. Аз съм само контрактор и правя това за което съм контратиран..
По цял ден гледам простотия след простотия и понякога ме афектира..
Rant Over