Петиция за закриване на езиковата полиция в Квебек
Петиция за закриване на езиковата полиция в Квебек
Днес попаднах на новина, че има отворена петиция за закриването на езиковата полиция в Квебек. Предполагам, че има доста англофони и/или просто хора, които не са съгласни със съществуването на такава паразитна организация. Ето един шанс да направите нещо срещу това:
http://petitions.moveon.org/sign/it-is- ... y=13077821"
http://petitions.moveon.org/sign/it-is- ... y=13077821"
- ablood
- Обратна връзка:
Re: Петиция за закриване на езиковата полиция в Квебек
Благодаря.
Подписах и споделих във Facebook.
Този държавен орган ми е супер дразнещ.
Подписах и споделих във Facebook.
Този държавен орган ми е супер дразнещ.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- Bistra
- Напуснал форума

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Не, не мога да подпиша такова нещо! Езиковата полиция е върха
Настоявам за увеличение на правомощията й - искам да ме спират по улиците ако говоря език различен от кебекоа, искам всичко и навсякъде да е само и единствено на кебекоа. Държа на неграмотността и привитивизма - искам льо-льо езикова полиция.
Да се отбележи, че силно желая и други правораздавателни органи и наредби, с цел запазване на местната култура и обичаи:
1. Мазда 3 да бъде обявена за национална кола у Кебек;
2. при желание за по-голяма кола - всеки модел на Додж е подходящ, в краен случай некой Форд;
3. ако може да има повече ордери и разцвет на бюрокрацията. Мечтата ми е ходенето до тоалетната да бъде регулирано;
4. главните пътни артерии и мостове да бъдат обявени за защитени обекти на Юнеско и НАСА. Идеални за изпитания на луно- и марсоходи;
5. ремонтите да се осъществяват само на хартия и да продължават 3 (три!) пъти по-дълго от най-дългото време в Северна Америка;
6. ваканцията на конструксион-а да бъде поне месец, за да имат избор хората;
7. ако може данъците да са още по-високи. Не е задължително да се вижда резултата от тях;
8. всичките гадни англоговорящи да бъдат изгонени в Торонто. Ние работа не щем, тъкмо ще обвиним федералните за собственото ни положение.

Настоявам за увеличение на правомощията й - искам да ме спират по улиците ако говоря език различен от кебекоа, искам всичко и навсякъде да е само и единствено на кебекоа. Държа на неграмотността и привитивизма - искам льо-льо езикова полиция.
Да се отбележи, че силно желая и други правораздавателни органи и наредби, с цел запазване на местната култура и обичаи:
1. Мазда 3 да бъде обявена за национална кола у Кебек;
2. при желание за по-голяма кола - всеки модел на Додж е подходящ, в краен случай некой Форд;
3. ако може да има повече ордери и разцвет на бюрокрацията. Мечтата ми е ходенето до тоалетната да бъде регулирано;
4. главните пътни артерии и мостове да бъдат обявени за защитени обекти на Юнеско и НАСА. Идеални за изпитания на луно- и марсоходи;
5. ремонтите да се осъществяват само на хартия и да продължават 3 (три!) пъти по-дълго от най-дългото време в Северна Америка;
7. ако може данъците да са още по-високи. Не е задължително да се вижда резултата от тях;
8. всичките гадни англоговорящи да бъдат изгонени в Торонто. Ние работа не щем, тъкмо ще обвиним федералните за собственото ни положение.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
- Bistra
- Напуснал форума
Aйде ся, ще се засягаме на Мазди!
Аз карам 5-ца и съм доволна за момента. Всъщност сега Щерю я кара, ама както и да е. И ордерите не пипай, щото и ний сме в мафията!
Виж конструксион ваканцията и за мен до ден днешен си остава загадка...Защо аджеба, когато времето е благоприятно за строителство всички излизат в почивка, а строят зимата при - 25 градуса за сметка на това?
Може би, щото през зимата не става за къмпинг на лак Сейнт Жан...знам ли?!

Виж конструксион ваканцията и за мен до ден днешен си остава загадка...Защо аджеба, когато времето е благоприятно за строителство всички излизат в почивка, а строят зимата при - 25 градуса за сметка на това?
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Мазда е равносилна на Москвич !Bistra написа:Aйде ся, ще се засягаме на Мазди!Аз карам 5-ца и съм доволна за момента. Всъщност сега Щерю я кара, ама както и да е. И ордерите не пипай, щото и ний сме в мафията!
![]()
![]()

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
Ало, Възпитания Ципокрил, ако не ме лъже паметта, ти агитираше, че трябвало да караме лади в Северна Америка!
Не се оплаквам, не се оплаквам! Новото си е ново!

Има няма 8- 10 годиниBistra написа:Ало, Възпитания Ципокрил, ако не ме лъже паметта, ти агитираше, че трябвало да караме лади в Северна Америка!![]()

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- klisurov
- Обратна връзка:
Аз правя повече от 20'000 км годишно, т.е. това което е супер за теб, не става за мен.myhata II написа:Bistra написа:... с абонамент съм дилършипа !![]()
Ето защо колата, която карам е на почти 5 години

Не забравяй, че не всички сме еднакви: Ти предпочиташ апартамент в кондо, аз живея в Townhouse със спални на втория етаж, заден двор и сервизна уличка, където децата си играят.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
9. Мазда Протеже и наследикът й 3 да бъде обявена за най-бързата кола у Кебек. Нема смисъл да ми бъде демонстрирано всеки ден.
П.С. Явно бързат пред ръждата като Алфа Ромео.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
- Bistra
- Напуснал форума
3. Aз старата я разбих и застрахователите ми купиха нова. И е напълно изплатена при това.myhata II написа:Има няма 8- 10 годиниBistra написа:Ало, Възпитания Ципокрил, ако не ме лъже паметта, ти агитираше, че трябвало да караме лади в Северна Америка!![]()
Не се оплаквам, не се оплаквам! Новото си е ново!, БДВ моята я сменям на всеки 2 със нова, с абонамент съм дилършипа !
![]()

Не знам може би ще я продам след година като ми писне, ама засега ми върши работа.

- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
grozdan написа: 4. главните пътни артерии и мостове да бъдат обявени за защитени обекти на Юнеско и НАСА. Идеални за изпитания на луно- и марсоходи;

Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аз мисля,че Hyundai elantra тотално измести Маздата 3 от кола 1 в Квебек.grozdan написа:9. Мазда Протеже и наследикът й 3 да бъде обявена за най-бързата кола у Кебек. Нема смисъл да ми бъде демонстрирано всеки ден.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин