Изпращане на багаж
-
Изпращане на багаж
Здравейте,
моя позната ще лети скоро за Квебек по спонсорска програма и иска да си изпрати вещи до там. Ако някой е пращал багаж от България до Канада , моля да сподели сайтове или друга полезна информация.
моя позната ще лети скоро за Квебек по спонсорска програма и иска да си изпрати вещи до там. Ако някой е пращал багаж от България до Канада , моля да сподели сайтове или друга полезна информация.
Re: Изпращане на багаж
”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
внук на Леон
-
Много благодаря Домино, точно този пост търсих и не можех да го намеря. Благодаря от сърце
:-):-)

Само да допълня, че карго с кораб излиза в пъти по-евтино, но пък по-дълго пътува.
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
Благодаря Sofia! Успех на твоята позната с местенето.
внук на Леон
внук на Леон
- Kan_Tangra
Ако имаш инфо от първа ръка, сподели подробности!milly написа:Само да допълня, че карго с кораб излиза в пъти по-евтино, но пък по-дълго пътува.
От сорта:
Еди коя си фирма, от еди кой си град, до еди кой си град, еди какъв си товар (чанта/кашон/палет/колело/кола),
еди колко си е на килограм/размер.
Прочетох мнението на човека, за 100 килограма, цената му е излязла 800лв. Това са грубо 5$ на килограм.
Колко ПЪТИ по-евтино трябва да е с кораб за 100 килограма багаж?
Съвсем сериозно бих искал да знам името на фирмата, която я върши тая услуга. Имам някои неща за пренасяне.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аз съм пренасял с камион от Монтреал до Денвър (ГОЛЯМА ГЛУПОСТ) и ми излезе малко над долар за паунд, ерго около 2.50 на килограм. Не виждам как от България до Канада може да е по-малко, тоест в пъти по-евтино от 5 кинта на кило.
То май най-трудният момент в това упражнение е да се прецени въобще доколко си заслужава и за кое си заслужава и за кое – не. От сегашна гледна точка мога да кажа, че 80% от техническата литература и разни други учебници които домъкнах тука (вероятно 25-30% от общото теглото) нямаше смисъл да ги нося. И понеже ми е жал да си изхвърля учебниците от „ергенските години” сега ще си платя пак да си ги върна обратно в България
.

внук на Леон
внук на Леон
- optics
- Модератор
Че що не си ги държиш ?
Аз прочее нямам имот в България и нямам къде да СИ върна каквото и да било, дори и да искам.
Обратно - имам няколко кашона сантиментални предмети които ми ги държат на две места роднините (и предполагам им създава неудобство) и планирам да домъкна насам.
Аз прочее нямам имот в България и нямам къде да СИ върна каквото и да било, дори и да искам.
Обратно - имам няколко кашона сантиментални предмети които ми ги държат на две места роднините (и предполагам им създава неудобство) и планирам да домъкна насам.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
optics написа:Че що не си ги държиш ?

-
И аз съм в ситуацията с липсата на жилище в България, в момента живеем у една роднина, нямаме собствени мебели, само дрехи , книги и тем подобни. Имаме малко неща които ще оставим в Бг, останалите в саковете или на боклука. А за познатата - порцеланов сервиз от чийза ( може да не съм написала правилно думата ), тенджурляци от сватбата и какво ли още не. Не искам да обидя никой, но всеки си има възгледи какво да вземе със себе си и какво не. Извинявам се ако обиждам с мнението си какво да си сложим в куфарите и какво не. А да не говорим , че има и цяла тема за това какво да сложим в куфарите.
Та пак по темата, ако някой може да препоръча корабно изпращане на багаж, който е по- евтиния на самолетния ( но както казахте е и по- продължителен във времето ).
Отново предварително благодаря

Та пак по темата, ако някой може да препоръча корабно изпращане на багаж, който е по- евтиния на самолетния ( но както казахте е и по- продължителен във времето ).
Отново предварително благодаря

sofia_shi82 написа:...Не искам да обидя никой, но всеки си има възгледи какво да вземе със себе си и какво не. Извинявам се ако обиждам с мнението си какво да си сложим в куфарите и какво не. А да не говорим , че има и цяла тема за това какво да сложим в куфарите...

Така е! Съгласен на 100%. И в това не виждам нищо за обиждане. Единствено трябва да се внимава за забранените неща. (Нямам предвид наркотици и оръжие. ) Примерно, аз бях проверил за батерии, но се оказа, че съм пропуснал няколко детски играчки в които също имало батерии. Сетих се, но късно. Стана малко конфузно, като ме питаха за батерии, когато всичко вече беше опаковано... Наблегнах на нечленоразделните звуци. Също багажът беше проверяван и разопакован та мисля, че когато се опаковат чупливи неща (порцелановият сервиз) вероятно е добре да бъдат опаковани така, че да могат и лесно да се проверят без да бъдат счупени.
Морския транспорт, доста го ползвахме за превоз на големи товари към северна Африка. В такива случаи е без алтернатива. Нямам представа обаче как стои въпросът ако се пренасят примерно 100-200кг.
За моите книги, имам разни съображения за връщането им в България но като се замисля ... И вие сте прави да му се не види. За сега продължават в обратната посока - по пътя към Торонто, пък след това ще видим.
внук на Леон
внук на Леон
-
Нещо изпуснах. За какви батерии става въпрос? В чекирания багаж ли, защото и ние имаме играчки с батерии. Какъв им е проблема пък за батериите. Аз и във фотоапарата съм с батерии.domino написа: Примерно, аз бях проверил за батерии, но се оказа, че съм пропуснал няколко детски играчки в които също имало батерии. Сетих се, но късно. Стана малко конфузно, като ме питаха за батерии, когато всичко вече беше опаковано... Наблегнах на нечленоразделните звуци.
Става въпрос за батерии в допълнителния багаж, за който говорим. Занасяте кашоните във фирмата. Те ги слагат върху един палет. Ако е нужно, слагат уплътнения между тях. Опаковат всичко с найлон; след което ви казват да отидете в офиса да оправите документите; и там ви питат: „Батерии в багажа нямате, нали?” А вие точно преди това сте се сетили, че в един от кашоните има една плюшена маймуна с топче на опашката, която, „като и изкараш карантиите”, трябва да има две батерии вътре, защото като я натиснеш за носа почва да пее...
Кофти момент!

внук на Леон
внук на Леон