имам 2 конкретни въпроса:
(1) След първоначалното влизане в канада, има ли минимален срок за престой преди да можеш да излезеш от страната? Колко време се чака за първоначалните документи/разрешителни/etc. след получаването на които вече можеш да излезеш от канада и без проблем да се върнеш след някои друг месец?
(2) Някой изтеглял ли е роднина (съпруга, дете, ..) по програмата Sponsor a Member of the Family Class http://www.cic.gc.ca/english/sponsor/ -- интересува ме колко време отива от подаването на application-а до пристигането на роднината в Канада? (в техния сайт пише че са направили промени с цел съкращаване на сроковете.. ?)
В моя случай ме изненадоха с твърде скорошен expire на визата и от там си мисля по варианта да сляза в торонто да си свърша работата по т.1 , след което да се върна в бг и да организирам т.2 , и живот&здраве на 2то ми кацане в торонто да сме both

PS: прочетох на един от документите пристигнали с визата, че не мога да отсъствам от Канада повече от 730 дни за 5 години, но кога точно ги мерят и има ли проблем още в 1та година да осъстваш примерно 6 месеца?!