Някой знае ли къде да намеря тарама хайвер из нашата мера ? Ако има, някой занимава ли се да си го разбива сам ? Идеи за пропорциите и кой точно хляб ползвате, или си печете хляб специално за разбивката ?
Това е нещото, което много обичах за закуска в България - намазана филия с хайвер и кръгче домат отгоре
А пък как върви само със сладки приказки, прясна салата и студена ракия, ммммммм
О, това се прави на вкус. Количеството добавен хляб, де. Всеки го обича различно, но ето ти една примерна рецепта:
2 филии хляб, 1 жълтък, 1 супена лъжица хайвер, 1 глава лук.
Бърка се с миксер, като се добавя олио на порции. Накрая се слага малко лимонов со и 1-2 капки вода за избелване.
Да ти е сладко!
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
Купен, обикновен бял, белгийски или италиански, без примеси.
Става и с хайвер на зрънца. Не знам там при вас как е, но при нас се намира по малки рибарски магазини.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
fighter написа:Някой знае ли къде да намеря тарама хайвер из нашата мера ? Ако има, някой занимава ли се да си го разбива сам ? Идеи за пропорциите и кой точно хляб ползвате, или си печете хляб специално за разбивката ?
Това е нещото, което много обичах за закуска в България - намазана филия с хайвер и кръгче домат отгоре
А пък как върви само със сладки приказки, прясна салата и студена ракия, ммммммм
Fighter, учудвам се, че не си срещнал никъде гръцката Taramosalata - готов направен тарама хайвер. Бурканчета с този специалитет се намират във всяко италианско, гръцко, иранско и пр. дели. Има ги и в големите вериги, например IGA. При теб най-лесно е направо да отидеш в италианските делита на Хейстингс около Гилмор. Най-популярна е Taramosalata-та на Кринос:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада. Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Точно тая марка я купувам редовно в Монреал. Има я на страшно много места.
Най-вече по-големите емигрантски хранителни магазини, гръцки, арабски, китайски и тн.
Принципно съм попадал и на други марки, но тая е с по-добрия вкус и качество.
Но е доста калорийки.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Щом е смного калорийки - мажеш тънко - само колкото да запълни дупките на филията.
Едно време на пионерски лагер за следобенда закуска даваха филия намазана със смес от масло и халва (също много калорична).
Дали от грижа за децата да не надебелеем или от друго но точно така ги мажеха.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
fighter написа:Някой знае ли къде да намеря тарама хайвер из нашата мера ? Ако има, някой занимава ли се да си го разбива сам ? Идеи за пропорциите и кой точно хляб ползвате, или си печете хляб специално за разбивката ?
Fighter, учудвам се, че не си срещнал никъде гръцката Taramosalata - готов направен тарама хайвер. Бурканчета с този специалитет се намират във всяко италианско, гръцко, иранско и пр. дели. Има ги и в големите вериги, например IGA. При теб най-лесно е направо да отидеш в италианските делита на Хейстингс около Гилмор. Най-популярна е Taramosalata-та на Кринос:
Мамка му.......изтървах им работното време с 5 минути. Мерси Гийк че ме подсети, точно там съм 2 пъти в седмицата за зеленчуци от Red Apple, едни китайци. Има 2 делита само на няколко крачки от там, за тях ли ми говориш? Да ти кажа честно досега не съм влизал в тях, просто жена ми допреди 2 месеца работеше в полския сосидж хаус на Гилмор и Халифакс и оттам си взимахме европейски стоки.
Ама утре сутрин преди закуска ще прибягам да взема от хайвера
fighter написа:Мамка му.......изтървах им работното време с 5 минути. Мерси Гийк че ме подсети, точно там съм 2 пъти в седмицата за зеленчуци от Red Apple, едни китайци. Има 2 делита само на няколко крачки от там, за тях ли ми говориш? Да ти кажа честно досега не съм влизал в тях, просто жена ми допреди 2 месеца работеше в полския сосидж хаус на Гилмор и Халифакс и оттам си взимахме европейски стоки.
Ама утре сутрин преди закуска ще прибягам да взема от хайвера
Бягай в най-близкия IGA, те работят до късно. Току що се връщам от нашия със същото това бурканче на Кринос - в момента е на сейл за $4.70.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада. Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
anxeli написа:Това не знам как го ядете, много е солено ... От бг го помня по-прилично, в кофички и с по-малка трайност.
Виж какво е казал Оптикс
Следващия път ще взема тарама да си я разбия сам. Само че днес купих повечко бурканчета, пуста лакомия, и сега трябва Тонича да идва на помощ със студената ракия