Калгари квартали
-
Калгари квартали
Здравейте,
Един приятел, вече дългогодишен имигрант във VC ме насочи към този форум.
Имам предложение за работа в Калгари. Работата ми е позната и ми харесва, върша я в момента от Щатите.
Бих искал да знам, от хора които живеят в Калгари, как е градският транспорт от и до Downtown Calgary. Работата ми ще е там, а нямам желание да пътувам с автомобил (по ред причини). Кои квартали са подходящи за наемане на жилище, лесно и бързо- достъпно до градския транспорт?
Ако някои може да ме ориентира за цени на наемите също ще сам благодарен. Търся нещо малко-студио или one bedroom.
Благодаря ви предварително за съветите.
Имам предложение за работа в Калгари. Работата ми е позната и ми харесва, върша я в момента от Щатите.
Бих искал да знам, от хора които живеят в Калгари, как е градският транспорт от и до Downtown Calgary. Работата ми ще е там, а нямам желание да пътувам с автомобил (по ред причини). Кои квартали са подходящи за наемане на жилище, лесно и бързо- достъпно до градския транспорт?
Ако някои може да ме ориентира за цени на наемите също ще сам благодарен. Търся нещо малко-студио или one bedroom.
Re: Калгари квартали
Без кола в Калгари се живее трудно и непълноценно, но ти явно си решил вече. Аз бих се ориентирал или към ъптауна, до който може да се ходи пеша от даунтауна, или към кварталите около северозападната, западната или южната линия на градския влак (C-train). Много са за изброяване. Или пък най-близкия NE, като Bridgeland, Mayland Hights. Добре е да нямаш прехвърляния, смени, или много ходене пеша по разбираеми климатични причини. Стават и тия дето имат BRT (бъс рапид транспорт), времената могат да се проверят с Гугъла и др. средства. Естествено, колкото е на по-удобно място или до университет е по-скъпо. Цените на наемите се вдигнаха заради наводнението, има сериозан недостиг на жилища и изборът е ограничен. Настройвай се за хилядарка, ако си късметлия. Тука хазаинът владее положението, а ти плащаш послушно, или бягаш, ако има къде. По-малкото жилище е със $100 по-евтино обикновено, но.. в него не ти се събира всичкия багаж. Направи си сам рисърча по сайтовете.
Embrace your climate change!
- mortigur
- Обратна връзка:
http://www.rentfaster.ca"borismorev написа:Здравейте,
Много хубав сайт.
След като ще си работиш в даунтауна, те съветвам да е някъде около спирките на влака да се ориентираш. Гледай го така че с влакчето стигаш бързо но затова пък е голяма навалица. Без кола няма как да изкараш в Калгари. Но с кола да ходиш на работа ако не ти се свидят 300 - 400 $ на месец лошо няма.
Eто ти ги и спирките на влака. О и много важно в NE ще ти направи впечатление че цените са по ниски. Предполагам се сещаш защо, така че стой далеч от там.
Taxation is theft.
каква е тая цифромания.леле и цените.ми то в лондон и париж по евтино.
като си платиш наема,битовите сметки,бензина,застраховката на колата и манджата заплатата свърши.за бира нищо не остана
освен ,ако не гърбиш на сондите или не си по камповете на пясъците на форт мак.
дет викат сърбите ово е стандарт.
като си платиш наема,битовите сметки,бензина,застраховката на колата и манджата заплатата свърши.за бира нищо не остана
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
- mortigur
- Обратна връзка:
Остава, остава зависи за колко гърбиш батка.newcomer написа:каква е тая цифромания.леле и цените.ми то в лондон и париж по евтино.
Taxation is theft.
От разтояние, то все едно булка да си купиш, докато не преспите една нощ.....нали знаеш, нищо не се знае 
А иначе, ако фирмата която те наема е сериозна, ще ти осигури хотел за 2 седмици, през което време ще имаш достатъчно възможностти да се разходиш и да огледаш на место. Аз така само колко "невероятно убави" обяви изхвърлих само защото като минах да видя какъв е квартала, и какво всъщност представлява сградата отвънка и отвътре, и получих бодежи в джоба и сърцето

А ако се местиш в Канада само заради работата....помисли си два, три, четири, пет, шест.......100 пъти......10000 пъти....

А иначе, ако фирмата която те наема е сериозна, ще ти осигури хотел за 2 седмици, през което време ще имаш достатъчно възможностти да се разходиш и да огледаш на место. Аз така само колко "невероятно убави" обяви изхвърлих само защото като минах да видя какъв е квартала, и какво всъщност представлява сградата отвънка и отвътре, и получих бодежи в джоба и сърцето

А ако се местиш в Канада само заради работата....помисли си два, три, четири, пет, шест.......100 пъти......10000 пъти....

-
благодаря на всички за отговорите, точно такава информация ми трябваше. От фирмата са ми обещали до 1 месец на хотел, така че уж имам време, но то времето никога не е достатъчно 
Иначе се местя заради работата, харесвам я и имам нелоши перспективи. Само времето ще покаже дали избора ми е бил правилен.

Иначе се местя заради работата, харесвам я и имам нелоши перспективи. Само времето ще покаже дали избора ми е бил правилен.
Ако искаш личен опит, имаш два варианта: Или си на 5-10 мин. пеша от фирмата, или на последната спирка на метрото, или квото там се казва в Калгари. Първият вариант е по скъп, но пък няма да се претрепваш от път, вторият вариант пък ще минеш с по евтина квартира, но пък ще пътуваш сигурно по 1ч в едната посока. Убавото на вторият е че може да си поспиш в автобуса/влака
, и че винаги ще има свободни места за тебе, тъй като ще си първи.
А относно работата ти в Калгари, да знаеш че ще плащаш данъци според канадската система, и квото остане ша го прибира родината ти. Което значи че ако си американец, определено ще си платиш за кефа да работиш в Канада.

А относно работата ти в Калгари, да знаеш че ще плащаш данъци според канадската система, и квото остане ша го прибира родината ти. Което значи че ако си американец, определено ще си платиш за кефа да работиш в Канада.
Един добър вариант е Sunnyside, в района на 10th street NW. На една спирка с влакчето от Даунтаун, наблизо има и голям супермаркет - Safeway, а и кафенета по Kensington.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sunnyside,_Calgary"
http://en.wikipedia.org/wiki/Sunnyside,_Calgary"
-
Ако съм близо до влакчето ще е супер. Имам доста опит с метрото в различни части на света.umeiko написа:Ако искаш личен опит, имаш два варианта: Или си на 5-10 мин. пеша от фирмата, или на последната спирка на метрото, или квото там се казва в Калгари. Първият вариант е по скъп, но пък няма да се претрепваш от път, вторият вариант пък ще минеш с по евтина квартира, но пък ще пътуваш сигурно по 1ч в едната посока. Убавото на вторият е че може да си поспиш в автобуса/влака, и че винаги ще има свободни места за тебе, тъй като ще си първи.
Относно данъците, не съм американец, така че не мисля нещо да давам на Щатите

Дано намеря нещо приемливо край влака.
-
А какви документи трябват за наемане на жилище ? Изисква ли се гарант, background check и т.н. ?
Гледат да се убедят че имаш уредена постоянна работа, понякога и гарант, особено за новодошъл. Аз съм минавал и с пред-подписани чекове за година напред. Има различни изисквания, колкото по-засукан е билдинга, толкова са по-капризни.borismorev написа:А какви документи трябват за наемане на жилище ? Изисква ли се гарант, background check и т.н. ?
Embrace your climate change!
- mortigur
- Обратна връзка:
Може да искат и номера на работодателя ти, на мен са го правили и са се обаждали на супервайзора ми. Иначе се подготви за 12 чека да пишеш.
Taxation is theft.