Покана

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Georgi00

Покана

Мнение от Georgi00 »

Здравейте.Не сме подавали още никакви документи(Квебек).Има шанс,обаче жена ми(нямаме брак)да получи покана за работа.Какво следва след това за мен и детето ни(13г).Интересува ме последващи процедури за оставане там и изобщо линкове и теми свързани с този начин.Знам,че няма да се втурнете да отговаряте,но благодаря предварително на всички взели отношение.Чета отдавна форума,но не намирам отговори на това,което ме интересува.
Аватар
Koko

Re: Покана

Мнение от Koko »

Georgi00 написа:Здравейте.Не сме подавали още никакви документи(Квебек).Има шанс,обаче жена ми(нямаме брак)да получи покана за работа.Какво следва след това за мен и детето ни(13г).Интересува ме последващи процедури за оставане там и изобщо линкове и теми свързани с този начин.Знам,че няма да се втурнете да отговаряте,но благодаря предварително на всички взели отношение.Чета отдавна форума,но не намирам отговори на това,което ме интересува.
На първо място – сигурни ли сте че въпросната покана за работа отговаря на критериите на канадските имиграционни? Случвало се е и преди във форума да бъде задаван подобен въпрос, но след това се оказва че всъщност този дето прави предложението сам по себе си не е наясно какви са изискванията, а получаването на работна виза си има собствена процедура, която е свързана също с не малка доза документи и борба с канадската бюрокрация.
Все пак ако приемем че предложението е сериозно и жена ви е получила работна виза, то тогава съпруга има възможност да кандидатства за отворена работна виза, което ще рече че след пристигането си в Канада можете да си търсите работа на място.
Прегледайте внимателно какво пише в официалният сайт, както за самата работна виза, така и за това какви са правата на придружаващия.
http://www.cic.gc.ca/english/work/apply-who.asp"
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Georgi00

Мнение от Georgi00 »

Благодаря за отговора.Нещата се движат от Канада,но аз в частост се интересувам колко време отнема такава процедура и как се процедира след това в Канада-за постоянно оставане.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Georgi00 написа:Благодаря за отговора.Нещата се движат от Канада,но аз в частост се интересувам колко време отнема такава процедура и как се процедира след това в Канада-за постоянно оставане.
Ако документите за работна виза са направени както трябва и отговарят на изискванията, то издаването на работна виза не би трябвало да отнеме много време, предполагам че ще е в порядъка на няколко седмици.

Ако сте в Канада с работна виза и искате да останете трайно, т.е. да имигрирате - то следва да подадете документи по някоя от имиграционните процедури - като това че сте в Канада с уредена работа определено ще е плюс, но тук вече зависи и от това за каква работа и професия говорим, както и дали отговаряте на останалите изисквания.

Предвид оскъдната информация която сте дали, би било доста трудно да се отговори по подробно, от друга страна в уеб сайта който ви дадох по-горе има отговорите на доста от тези въпроси, но трябва доста ровене и внимателно четене.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
pumpy

Мнение от pumpy »

Koko написа: Предвид оскъдната информация която сте дали, би било доста трудно да се отговори по подробно, от друга страна в уеб сайта който ви дадох по-горе има отговорите на доста от тези въпроси, но трябва доста ровене и внимателно четене.
А с оглед на горното, аз бих ви посъветвал да забравите за Канада ;)

PS. Сега имате две възможностти:
- да ме напсувате, да се амбицирате и да докажете на себе си, че можете;
- да ме напсувате и да ме послушате и да обявите "гроздето" за кисело;

На мен ми е все тая коя ще изберете. Успех
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

За Букурещ специално пише, че отнема 5 месеца за "работна виза".

Ако и когато дойдете в Канада, има различни варианти за оставане, но говорим за чакане от рода на година и нагоре.
Georgi00

Мнение от Georgi00 »

Благодаря.
Публикувай отговор