Québec hausse le prix des coupes de cheveux en Outaouais
Re: Québec hausse le prix des coupes de cheveux en Outaouais
Така де, трябв да има ред в тази държава... пардон, провинция. Като влезеш при фризьор, знаеш, че минимума, който трябва да оставиш е 15 $, пък ако ще да ти е подстригал единствения косъм на главата.
Нещо като при зъболекарите - отвориш уста и 150$ са ти в кърпа вързани.
Няма да споменавам адвокатите
А сега сериозно: това ще "засегне" само тези, които работят "на бяло" (т.е. декларират всичко или почти всичко, което са изкарали).
Т.е. човекът, ако декларира 50 мъжки подстригвания за месеца, той не може да каже, че е изкарал 500 $, т.к. 50 х 15 = 750.
Нещо като при зъболекарите - отвориш уста и 150$ са ти в кърпа вързани.
Няма да споменавам адвокатите

А сега сериозно: това ще "засегне" само тези, които работят "на бяло" (т.е. декларират всичко или почти всичко, което са изкарали).
Т.е. човекът, ако декларира 50 мъжки подстригвания за месеца, той не може да каже, че е изкарал 500 $, т.к. 50 х 15 = 750.
Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
Може бие редно да почнеш да си режеш косъма сам, да си отваряш устата само пред огледалото и да си самопредставляваш пред съда или където ти потрябва. За оправянето на колата, бойлера, компа и всичко останало - то си идва от само себе си......
Това, че не можеш да направиш нещо сам на себе си, не дава право на някой да ти дере кожата, само защото го може. Цените на услугите са изключително високи, а качеството им е доста посредствено. Лично мнение!
Съединението прави силата!
Айде зъболекарчо пак се засегна.pumpy написа:Може бие редно да почнеш да си режеш косъма сам, да си отваряш устата само пред огледалото и да си самопредставляваш пред съда или където ти потрябва. За оправянето на колата, бойлера, компа и всичко останало - то си идва от само себе си......
Ами хайде да не се и къпеме сами, ами да си викаме теляк.
Аз смятам, че ако можеш нещо да си свършиш сам - свърши го.
Бас държа, че за да си смениш крушката в кухнята викаш ел. техник, нали?

И съм напълно съгласен с мнението на мама мия под мен.
Да не отваряме отново темата защо една корона в БГ е 200 лева а в канада 1300 $. (и да, колко са некадърни българските зъболекари...)
Една коронка в Канада, доколкото Форт Нелсън, БК е в Канада, е 900 кинта (днес поставих поредната такава). От тях 256 отиват в лабораторията. Това, което остава в кабинета е 644. От тях се плащат наем, консумативи, заплати на 5 души персонал и едва след това идвам аз. Така погледнато не смятам, че дера на никого нищо....... Точно обратното, спомагам за това някой да си запази зъба, а този някой от своя страна спомага 6-7 души (смятам зъботехника и себе си) да имат какво да сложат на масата си за вечеря.
Да не говорим, че за някой да има нужда от корона, причината е само и единствено в него и неговите родители - въпрос на избор.......
Да не говорим, че за някой да има нужда от корона, причината е само и единствено в него и неговите родители - въпрос на избор.......
- ablood
- Обратна връзка:
...и да паркират на тройния драйвуей пред огромната къща и да закачат на теглича, да сложат в гардероба, в къфарите на път юг 3 пъти годишно...pumpy написа:...а този някой от своя страна спомага 6-7 души (смятам зъботехника и себе си) да имат какво да сложат на масата си за вечеря.
Не исках да ти гледам в канчето, ама не се изкарвай, че работиш за единия залък!
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Не бе блъди, не е само за единия залък. На някой им е за втора къща, през двеста метра или за интернет антени или за ваканция в Куба или за на Хавайте или на Фиджи или за трета кола, довеждане на родителите, колежа на децата и т.н. и т.н. Почти като на "всеки според потребностите му".....
Всички знаем, че в Кебек е един "социализъм". Колкото повече регулации, толкова по-социално. Държавата вместо да стимулира, предпочита да преразпределя. Нали знаеш колко отнема Провинцията от годишния ти доход, за да го даде на тези, които тя прецени. Затова и се грижи да ти регулира дохода, за да е сигурна, че и за твоя залък ще остане, след като ти "помогне" да "дариш" 22% от него. Федералните намаляват ДДС-то няколко години поред, кебекарите да не се минат го вдигат със същите проценти - народа е свикнал на 15, да не му даваме аванта.
Но в крайна сметка можем сами да се подстригваме вкъщи, да си мием зъбите правилно, да си сменяме маслото и спирачките, крушките и бушоните и да сме щастливи
Всички знаем, че в Кебек е един "социализъм". Колкото повече регулации, толкова по-социално. Държавата вместо да стимулира, предпочита да преразпределя. Нали знаеш колко отнема Провинцията от годишния ти доход, за да го даде на тези, които тя прецени. Затова и се грижи да ти регулира дохода, за да е сигурна, че и за твоя залък ще остане, след като ти "помогне" да "дариш" 22% от него. Федералните намаляват ДДС-то няколко години поред, кебекарите да не се минат го вдигат със същите проценти - народа е свикнал на 15, да не му даваме аванта.
Но в крайна сметка можем сами да се подстригваме вкъщи, да си мием зъбите правилно, да си сменяме маслото и спирачките, крушките и бушоните и да сме щастливи
И въпреки това все ще имаме усещането че на съседа двора несправедливо е по-хубавpumpy написа:Но в крайна сметка можем сами да се подстригваме вкъщи, да си мием зъбите правилно, да си сменяме маслото и спирачките, крушките и бушоните и да сме щастливи

А колко е една коронка в Монреал ? Ако си все още в час със цените тук.pumpy написа:Една коронка в Канада, доколкото Форт Нелсън, БК е в Канада, е 900 кинта (днес поставих поредната такава)..
Еми да се преместим всички в БК... В Монреал е 1300$pumpy написа:Една коронка в Канада, доколкото Форт Нелсън, БК е в Канада, е 900 кинта (днес поставих поредната такава).
Значи ще "дереме" клиента/пациента, защото трябва да плащаме 5 допълнителни заплати, които, както се вижда не са допринесли изобщо към приложеното лечение!!??pumpy написа: От тях 256 отиват в лабораторията. Това, което остава в кабинета е 644. От тях се плащат наем, консумативи, заплати на 5 души персонал и едва след това идвам аз. Така погледнато не смятам, че дера на никого нищо.....
Т.е. за единия час, през който ти си се мъчил да си изпълняваш задълженията

Аз не знам на какви зъболекари ходите вие в Монреал, но тарифата, по която се плаща е код 27200 - $698+ лаборатория. Не знам каква е тази лаборатория за 600 долара на корона. Може би ако е златна коронка на молар, може и да стигне до 600 долара, но една зиркониева корона е 228 кинта. Цитираната от мен по-горе е металокерамика за 256.
А дали асистентката ми, рецепционистката, офис менеджъра и стерилизационната сестра си "барат каквото и да значи това по-горе" аз няма да преценявам. На някои им липсва елементарно уважение към труда на хората около тях.... социала на никого не прощава....
BTW на мен една корона ми отнема около 120-150 минути общо - от първичния отпечатък до окончателното "залепване" седмици по-късно. Не знам вие на какъв конвеър се "лекувате", но не ви завиждам.
А дали асистентката ми, рецепционистката, офис менеджъра и стерилизационната сестра си "барат каквото и да значи това по-горе" аз няма да преценявам. На някои им липсва елементарно уважение към труда на хората около тях.... социала на никого не прощава....
BTW на мен една корона ми отнема около 120-150 минути общо - от първичния отпечатък до окончателното "залепване" седмици по-късно. Не знам вие на какъв конвеър се "лекувате", но не ви завиждам.
Ами върнете се в БГ, работете за 500лв. и си слагайте коронки за 200, да видим как ще стане??! Всички там с по три реда коронки, ум да ти зайде! При бръснар 5 лв. и си подстриган за толкова, а има и фризьори за от 50лв и нагоре, а може и сам без пари. И крушки и спирачки сменяме и акъли даваме и все без пари и затова сме на това дередже!! Аз пък искам да живея в нормална държава, където труда и квалификациите се ценят и заплащат. И труда на лекари, зъболекари, адвокати струва пари, ама никой не ги пита колко години са учили, от какво са се лишили, по-лесно е да им преброим колите пред къщите! Ами учете и вие и паркирайте или си правете зъбите сами като не ви се плаща! Аман от разбирачи!
Пумпи, не си длъжен на никого да даваш обяснения, стандарта на живот, който имаш е резултат на положения от теб труд. Аз се радвам на хора като теб.
Пумпи, не си длъжен на никого да даваш обяснения, стандарта на живот, който имаш е резултат на положения от теб труд. Аз се радвам на хора като теб.
Да попитам, тарифата задължителна ли е или всеки зъболекар си слага каквито си иска цени ?pumpy написа:Аз не знам на какви зъболекари ходите вие в Монреал, но тарифата, по която се плаща е код 27200 - $698+ лаборатория. Не знам каква е тази лаборатория за 600 долара на корона. Може би ако е златна коронка на молар, може и да стигне до 600 долара, но една зиркониева корона е 228 кинта. Цитираната от мен по-горе е металокерамика за 256.
.
До сега не съм чул някой да прави коронка за под $1300 в Монреал.
Ако някой знае такъв да каже.
sim написа:Ами върнете се в БГ, работете за 500лв. и си слагайте коронки за 200, да видим как ще стане??! Всички там с по три реда коронки, ум да ти зайде! При бръснар 5 лв. и си подстриган за толкова, а има и фризьори за от 50лв и нагоре, а може и сам без пари. И крушки и спирачки сменяме и акъли даваме и все без пари и затова сме на това дередже!! Аз пък искам да живея в нормална държава, където труда и квалификациите се ценят и заплащат. И труда на лекари, зъболекари, адвокати струва пари, ама никой не ги пита колко години са учили, от какво са се лишили, по-лесно е да им преброим колите пред къщите! Ами учете и вие и паркирайте или си правете зъбите сами като не ви се плаща! Аман от разбирачи!

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)