Здравейте.
Скоро пътувах извън Канада, и там един познат ме включи към своя интернет с негова парола. След като се върнах отново у дома , компа не може да намери моя рутер ,а и аз не си помня паролата на рутера. Какво може да се направи в тази "глупава" ситуация ??? Благодаря на всички .
Проблем с компа !!???
Re: Проблем с компа !!???
Паролата на рутера ли не се сещаш или паролата на безжичния нет?
И в двата случая едно пренастройване с ресет на рутера ще свърши работа.
И в двата случая едно пренастройване с ресет на рутера ще свърши работа.
- ablood
- Обратна връзка:
Ако паролата не е тази, от стикера на модема, тогава въведи модела в Гугъл + reset.
Ако рисета не помогне, звъниш на доставчика (или на собственика на кабела ).
Ако рисета не помогне, звъниш на доставчика (или на собственика на кабела ).
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- klisurov
- Обратна връзка:
Имаш ЛС.konstanta написа:... Какво може да се направи ...
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Ако разбирам правилно става дума за безжична връзка (WiFi)konstanta написа: ... един познат ме включи към своя интернет с негова парола...
....компа не може да намери моя рутер...
Първо и най-важно - провери дали антената не е изключена (много често срещан проблем). При по-новите лаптопи е комбинация от бутона Fn и някой от "F"-овете (където има нарисувана антена). Със сигурност има индикация (лампичка) на самия лаптоп, която показва, че антената работи.
Второ - ако твоя познат е бъзикал настройките, провери да не ти е сложил статично IP.
А ако лаптопа ти "вижда" твоята безжична мрежа, но не си спомняш паролата да се вържеш към нея - резетни рутера (обикновено е малка дупчица като за игла на самия рутер). След което естествено ще трябва отново да си настроиш безжичната мрежа.
Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
- optics
- Модератор
Pointzero написа:
Ако разбирам правилно става дума за безжична връзка (WiFi)
Първо и най-важно - провери дали антената не е изключена (много често срещан проблем). При по-новите лаптопи е комбинация от бутона Fn и някой от "F"-овете (където има нарисувана антена). Със сигурност има индикация (лампичка) на самия лаптоп, която показва, че антената работи.
Второ - ако твоя познат е бъзикал настройките, провери да не ти е сложил статично IP.
А ако лаптопа ти "вижда" твоята безжична мрежа, но не си спомняш паролата да се вържеш към нея - резетни рутера (обикновено е малка дупчица като за игла на самия рутер). След което естествено ще трябва отново да си настроиш безжичната мрежа.
Съгласен - да пробва първо и второ преди да ресетва.
А паролата за wifi-я най добре да се отпечата и залепи на долната страна на рутера.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- Kan_Tangra
Провери компютъра "вижда" ли други мрежи с други имена от съседите.
Проери името на твоята мрежа има ли го в тоя списък.
Изключи и включи рутера от тока. Аз лично моя рутер се налага да го рестартирам поне 1 път седмично. Иначе не мога да се логна в мрежата си.
И пиши отоговрите на въпросите. Така ще улесниш следващите стъпки от помощта.
Проери името на твоята мрежа има ли го в тоя списък.
Изключи и включи рутера от тока. Аз лично моя рутер се налага да го рестартирам поне 1 път седмично. Иначе не мога да се логна в мрежата си.
И пиши отоговрите на въпросите. Така ще улесниш следващите стъпки от помощта.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола