Колко платихте за шини (broches dentaires) за дете?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
dea

Колко платихте за шини (broches dentaires) за дете?

Мнение от dea »

На кратко: зъболекарят препоръчва ортодонтско лечение на детето. Какво да очаквам като разход?
Зная, че цената зависи от сложността на проблема, но мисля, че ще е полезен опитът Ви.
Също приемам препоръки за специалисти в Монреал.
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
strs
Обратна връзка:

Re: Колко платихте за шини (broches dentaires) за дете?

Мнение от strs »

Здравейте,
Ние живеем в Квебек, но мисля че няма голямо значение, цените са почти еднакви при всички ортодонтисти.
При нас лечението започна в началото на 2008 г. и продължава все още. Струваше ни 3800 $, като първите 300 $ ги платихме веднага, а останалите на разсрочено плащане за 1 година. По това време нямахме колективна здравна застраховка там където работехме (тъкмо бяхме дошли) и си ги платихме ние, но сега в компанията в която работя покриват 80 %. Цената зависи от лечението преди всичко. Първата година дъщеря ни беше с 3 метални шини. В момента има само една скрита корда и продължава с посещенията на всеки шест месеца.
Ако имате други въпроси не се притеснявайте да питате.
Успех
pumpy

Мнение от pumpy »

Аз бих казал около 6000 - поне за толкова са ми предлагали на мен да ми лекуват отворената захапка.
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

Дъщеря ми има също нужда от това ислед запитане към съотвтната клиника цената е около $5000,предполагам без такси.Затова реших да поразпитам насам -натам из Лондон за да сравня цените.Минах през 3-4 клиники и отговорът ,който получих беше зашеметяващ.
Ама сега ,ако го напиша.ще стане една ...куче влачи цветен телевизор...Както и да е..
Така ,че си пригответе горната сума +-.
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Guiness, то малко извън темата май ще дойде, ама като е станало дума, да попитам теб, ако си в Англия. С моя позната англичанка сме си говорили и тя ми каза, че в Англия лечението е безплатно, в смисъл, всеки плаща задължително някакви отчисления от заплатата/дохода си (доколкото разбрах, около 10 %), а после ако му се наложи, ползва безплатни услуги - прегледи при ГП, изследвания, болници. Интересно ми е твоят опит такъв ли е и има ли някакви уловки.

Благодаря предварително.
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

Последното,което платих като осигуровки беше £68.90 за 6 месеца.Зная ,че осигуряването за самонанает е £2,50 на седмица,ама май са го вдигнали.За нает не мога да ти кажа за сега по обясними причини.
За шините. ако кажа какъв отговор получих в 3-те клиники ,които попитах рискувам да ме налетят всички видни канадо-американски зъболекари и да започнат да ми обясняват за качетво и как на шуранайкиния им зет братовчеда ,който бил еди-къде си и какво им казал.
Засега за моя радост не съм ползвал услугите на местната здравна система и не мога да споделя впечатления.Единствения ми допир до здравеопазването беше когато се записвах за личен лекар и което ме изненада беше ,че питат-кога можеш да дойдеш,а не имаме свободни часове на еди коя си дата.
pumpy

Мнение от pumpy »

.......
Последно промяна от pumpy на Пон Фев 04, 2013 3:15 am, променено общо 1 път.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

pumpy написа:[. Аз съм го казвал много пъти:
- ако едно лечение струва 6000 (например), но ще го ползваш следващите 60-70 години и ще подобри самочуствието ти и/или функцията на дъвкателния ти апарат, то 10 долара на година струват ли си за детето ти ???
Проблемът е че не са 10 а 100 :handshake:
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
pumpy

Мнение от pumpy »

.....
Последно промяна от pumpy на Пон Фев 04, 2013 3:15 am, променено общо 1 път.
seeker

Мнение от seeker »

То по тази логика ако ти падне стружка в окото трябва да се плащат 10 000 $ щото ти спасяват зрението за 50 години напред. Дали наистина процедурата (скобите) струват толкова?

И освен това ако така смяташ пломбите да знаеш, че никога нема да дода при тебе :tmi: :D
apple

Мнение от apple »

seeker написа:То по тази логика ако ти падне стружка в окото трябва да се плащат 10 000 $ щото ти спасяват зрението за 50 години напред. Дали наистина процедурата (скобите) струват толкова?

И освен това ако така смяташ пломбите да знаеш, че никога нема да дода при тебе :tmi: :D
Ми не струват естествено! Ама проблема е колко изплащат по кредит за образованието си въпросните специалисти. Искат бързо да избият и да излязат на чиста печалба... Ето това е проблема. А защо в Канада са тооооолкова раздути таксите за колежанско и унивеситетско образование нека друг да отговори. Аз съм достатъчно нелюбима тук с подобни разсъждения. Но фактите са си факти, говорят сами... :tmi:
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Guiness, благодаря. Предполагам, че за самонаети е обвързано с някаква минимална работна заплата или ставка.

Иначе, естествено, колкото по-малко допир със здравната система, толкова по-добре :)
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

apple написа:
seeker написа:То по тази логика ако ти падне стружка в окото трябва да се плащат 10 000 $ щото ти спасяват зрението за 50 години напред. Дали наистина процедурата (скобите) струват толкова?

Ми не струват естествено! Ама проблема е колко изплащат по кредит за образованието си въпросните специалисти. Искат бързо да избият и да излязат на чиста печалба... Ето това е проблема. А защо в Канада са тооооолкова раздути таксите за колежанско и унивеситетско образование нека друг да отговори. Аз съм достатъчно нелюбима тук с подобни разсъждения. Но фактите са си факти, говорят сами... :tmi:
Едно нещо струва толкова, колкото някой е готов да плати за него. Първи пазарен принцип :)

Не е само това, епъл. Гилдията за какво е създадена, според теб, за да защитава правата на потребителя навярно? ;)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

apple написа:А защо в Канада са тооооолкова раздути таксите за колежанско и унивеситетско образование нека друг да отговори.
Така си мислиш, защото не знаеш в Щатите какви са.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Аз пък не мога да повярвам, че въпросната услуга се предлага в Англия :D

Иначе, Guinness, да ти е жива и здрава и всичко най-хубаво с шините и т.н. :y:
Публикувай отговор