Здравейте съфорумци!
Както вече сте разбрали от заглавието на постинга и ние минахме успешно интервю при Pierre Rivard.
Първо искам сърдечно да благодаря на всички участници във форума, защото по-голямата част от информацията, която имаме за процедурата, е благодарение на Вас. Да са живи и здрави създадетилте на този форум!
Няма да навлизам в големи подробности за интервюто, тъй като вече прочетох доста подробни постинги от други щастливци, и нещата до голяма степен се повтарят. Ще пиша за някои особености на нашата кандидатура и представянето й, които може би ще са полезни за някои от Вас.
Най-напред се обръщам към всички, които са навършили 35 години:
Не се притеснявайте, и Вие имате шанс! Аз съм на 36 години, а съпругът ми - на 40. Вярно е, че не сме в първа младост, но все пак се оказа, че не сме за изхвърляне.
Знам, че има много от Вас, които са ЕТ и не са си плащали осигуровките редовно. Оказа се, че дейността на ЕТ може да бъде доказана и с други средства, освен осигурителната книжка. Моят съпруг е ЕТ от 1994 г. На интервюто представихме решението от съда за регистрация на фирмата, актуално състояние на фирмата, удостоверение за данъчна регистрация, удостоверение от данъчните, че е осъществявал дейност и е подавал данъчни декларации през целия период от 1994 до 2004 /в удостоверението бяха посочени входящите номера на данъчните декларации по години/, препоръки от бизнес-партньори в България и в чужбина. Въпреки тези документи Мосюто поиска осигурителна книжка, но ние не я носихме. Тогава поиска други доказателств за осъществяваната търговска дейност. И ние представихме договорите за наем на магазина, който имаме, за периода от 1994 до 2001 г./последният договор е от 2001 г./ Това вече го удовлетвори.
Впечатленията ни от интервюиращия са, че не държи на точните дати и цифри, а по-скоро желае да обсъжда темите за образование и работа в свободен разговор, като задава много странични въпроси. Например аз работя в сферата на социалното подпомагане, не знам защо това много изостри интереса му, но аз трябваше да му обяснявам надълго и нашироко за социалните помощи и социалните услуги, предоставяни в България.
Съветът ни към всички, на които им предстои интервю е, да си подготвят повече информация за икономиката, населението, системата на образование и социалната система в Квебек. Много добро впечатление му прави представянето на разпечатки от Интернет за конкретни подходящи позииции за работа, както за по-неквалифицирана работа в началото, така и за работа по специалността, естествено с уговорката, че тя ще е възможна след време.
Нашето интервю продължи точно 1 час - от 11.00 до 12.00 часа.
Искам да благодаря на нашата учителка - Славка Боюклиева, защото без нейната помощ нямаше да се справим.
Късмет на всички след нас!
Успешно интервю на 29.04.2004
-
- Обратна връзка:
4estito Krista.
Mnogo uspehi za napred
A za vas koito imate intervuta po natatak verno e savsem tova koeto Krista vi savetva
"Съветът ни към всички, на които им предстои интервю е, да си подготвят повече информация за икономиката, населението, системата на образование и социалната система в Квебек"
Poslusaite ia zastoto ako ste pri Pierre toi pita tova....
Hrisi
Mnogo uspehi za napred
A za vas koito imate intervuta po natatak verno e savsem tova koeto Krista vi savetva
"Съветът ни към всички, на които им предстои интервю е, да си подготвят повече информация за икономиката, населението, системата на образование и социалната система в Квебек"
Poslusaite ia zastoto ako ste pri Pierre toi pita tova....
Hrisi
"Велико нещо е... да знаеш какво искаш
и с постоянство да го отстояваш"
и с постоянство да го отстояваш"
Приятели,
Благодарим Ви за хубавите пожелания.
NaviD,
За нивата на френски за мен бях посичила 4/3, но до интервюто се бях подготвила много добре и самият мосю Ривар ми каза, че нивото ми е над това, което съм посочила. Не можах да видя какво ниво ми определи, той не ми каза, но на интервюто разбирах около 90% от казаното и се изразявах доста свободно. Мъжът ми е с ниво 2/1 и успя да си го затвърди. Преводачката е гадна. Въпреки че виждаше, че той не разбира нищо, продължаваше да му перефразира и повтаря въпросите на френски.
Ако имате други въпроси, давайте!
Благодарим Ви за хубавите пожелания.
NaviD,
За нивата на френски за мен бях посичила 4/3, но до интервюто се бях подготвила много добре и самият мосю Ривар ми каза, че нивото ми е над това, което съм посочила. Не можах да видя какво ниво ми определи, той не ми каза, но на интервюто разбирах около 90% от казаното и се изразявах доста свободно. Мъжът ми е с ниво 2/1 и успя да си го затвърди. Преводачката е гадна. Въпреки че виждаше, че той не разбира нищо, продължаваше да му перефразира и повтаря въпросите на френски.
Ако имате други въпроси, давайте!