Помощ, отностно пътуване
Помощ, отностно пътуване
Здравейте, отдавна следя форума и искам да попитам нещо. Скоро ще пътуваме за Монтреал с имигрантски визи. Трябва ли да си носиме суха храна, разрешават ли да се яде по време на полета и може ли да се играе белот или други игри за да минава времето в самолета? Все пак разбрахме че полета трае 7-8 часа и трябва да се прави нещо нали?
Towa nqkakaw maitap li e ili kakwo ???????
Metodi naprawo 4owek da se 4udi da se smee li ili ..... na takaw wapros
kato twoq.
Ot waprosa ti za mene izwoda e 4e nikoga ne si patuwal s samolet ( ne 4e e nuvno ) ama elementarno e da pregledasch foruma-opisani sa pone 10 patuwaniq ot BG kam Kanada.
A kato iskasch oste info –pregledai saitowete na samoletnite kompanii –tam ima info kakwo predlagat po wreme na polet.
Metodi naprawo 4owek da se 4udi da se smee li ili ..... na takaw wapros
kato twoq.
Ot waprosa ti za mene izwoda e 4e nikoga ne si patuwal s samolet ( ne 4e e nuvno ) ama elementarno e da pregledasch foruma-opisani sa pone 10 patuwaniq ot BG kam Kanada.
A kato iskasch oste info –pregledai saitowete na samoletnite kompanii –tam ima info kakwo predlagat po wreme na polet.
Re: Помощ, отностно пътуване
Методи, въпроса ти наистина звучи доста странно, но да приемем че питаш сериозно – ето ти и сериозен отговор.Методи написа:Здравейте, отдавна следя форума и искам да попитам нещо. Скоро ще пътуваме за Монтреал с имигрантски визи. Трябва ли да си носиме суха храна, разрешават ли да се яде по време на полета и може ли да се играе белот или други игри за да минава времето в самолета? Все пак разбрахме че полета трае 7-8 часа и трябва да се прави нещо нали?
По време на полета сервират поне едно сериозно ядене – в зависимост от часа на полета – обяд или вечеря, нещо за закуска, плюс различни неща за пиене, така че няма нужда от суха храна. За да минава времето по-бързо обикновенно пускат един или два филма, плюс разни други развлекателни програми, а ако полета е през нощта, просто ще имате възможност да спите. Бих те посъветвал да си вземеш нещо за четене, ако няма какво друго да се прави, времето минава най-бързо с книга в ръка.
- Rainmaker
Re: Помощ, отностно пътуване
e vie puk go otkazahte choveka. che neka si vzeme suha hrana kakvo tolkova.Методи написа:Здравейте, отдавна следя форума и искам да попитам нещо. Скоро ще пътуваме за Монтреал с имигрантски визи. Трябва ли да си носиме суха храна, разрешават ли да се яде по време на полета и може ли да се играе белот или други игри за да минава времето в самолета? Все пак разбрахме че полета трае 7-8 часа и трябва да се прави нещо нали?
daje bih preporuchal edno gazovo kotlonche i tenderka v koiato da zavurti edin bob primerno. tukmo kato se svari za 2 3 chasa shte ima vreme da se iziade. a v rezultat na tova kato pochne gazootdelianeto shte se osvobodi mesto za poliagvane i opuvane na krakata

Значи акто пристигнах аз на летището в офиса на кебекарите една много мила лелка ми оформи документите и започна да ми обяснява щое това метро и има ли то почва у нас. Взе една карта с план на метрото и започна:
влака който се движи под земята в МТЛ се нарича метро ! както виждате метрото в МТЛ се състои от четири линии: синя, жълта, зелена, оранжева. всичките с изключение на синята минават през Berry-UQAM, която е най-голямата спирка. всички линии имат два края обозначени с имена и когато пътувате трябва да знаете в коя посока отивате и съответно да гледате на перона да се качите на влакче във вашата посока, в противен случай няма да стигнете там закъдето сте тръгнали. както сам виждате синьото метро не минава през най-голямата спикра, затова ако искате да го ползвате трябва да вземете оранжевото метро и да смените на Snowdon или Jean-Talon и така можете да се возите на синьото метро. Ако искате от синьото метро да ползвате зеленото ще стане с две прекачвания и е много важно да не объркате посоките...........
в този дух за около 10 минути ми беше обяснено щое то метро и как се ползва, без изобщо да си направи труда да ме попита дали някога съм се возил в метро и знам ли за какв остава дума и освен това забрави да ми обясни хватката с кореспонданса, което има къде къде по-голямо значение. Честно казано много и се чудих на тази служителка защо обяснява елементарни неща - е да ама за човек който е ползвал. за такъв който не е ползвал нещото са нови. успех в полета и не си носете храна и карти за белот. ще минат тези 8 часа без да ги усетите. приятно кацане.
влака който се движи под земята в МТЛ се нарича метро ! както виждате метрото в МТЛ се състои от четири линии: синя, жълта, зелена, оранжева. всичките с изключение на синята минават през Berry-UQAM, която е най-голямата спирка. всички линии имат два края обозначени с имена и когато пътувате трябва да знаете в коя посока отивате и съответно да гледате на перона да се качите на влакче във вашата посока, в противен случай няма да стигнете там закъдето сте тръгнали. както сам виждате синьото метро не минава през най-голямата спикра, затова ако искате да го ползвате трябва да вземете оранжевото метро и да смените на Snowdon или Jean-Talon и така можете да се возите на синьото метро. Ако искате от синьото метро да ползвате зеленото ще стане с две прекачвания и е много важно да не объркате посоките...........
в този дух за около 10 минути ми беше обяснено щое то метро и как се ползва, без изобщо да си направи труда да ме попита дали някога съм се возил в метро и знам ли за какв остава дума и освен това забрави да ми обясни хватката с кореспонданса, което има къде къде по-голямо значение. Честно казано много и се чудих на тази служителка защо обяснява елементарни неща - е да ама за човек който е ползвал. за такъв който не е ползвал нещото са нови. успех в полета и не си носете храна и карти за белот. ще минат тези 8 часа без да ги усетите. приятно кацане.
- мравката Z
Когато си пътувал и знаеш за какво става въпрос понякога ти се струва че другите задават глупави въпроси. Мисля че точно тук е мястото за всякакви въпроси и за по-сериозни отговори, защото решението да хванеш самолета да си смениш живота и да започнеш от начало е стряскащо за всеки. и предизвиква наистина много въпроси.
В самолета храната обикновено е добра, но много пъти се оказва че е с доста странен вкус и не всеки може да я яде. Ако обикновено си похапвате добре може и да ви се стори малко. Хляб и напитки ще получите колкото желаете. Може да се носи нещо което да си похапвате по време на полета. Внасянето на храна обаче в Канада е забранено, така че може да се наложи я намерят да я изхвърлите.
Ще нащиша и нещо свързано с темата, което някоко пъти ми се е налагало да обяснявам на хора които никога не са пътували в самолет
В самолета има тоалетни обикновено в двата края на самолета и посредата. В тоалетната не се пускат хартии, за тях има специално място обикновено в страни. Копчето за пускане на водата обикновено е кругло и има надпис.
Ако не свети лампичката че трябва да закопчеете коланите, може да се разхождате свободно из самолета. Можете да отидете при стюардесите и да си поискате нещо за пиене по всяко време.
Понякога полетите са с междинно кацане което може и да не сте забелязали на монитора преди да се качите в самолета, така че ако не разбирате добре езика попитайте преди да слезите стюардесата дали това е града в който трябва да слезете. Примерно полетите за Торонто обикновено са с кацане в Монреал.
Не носете никакви остри предмети в ръчния багаж. Последния път ми конфискуваха една отверка която беше без накрайниците.
Всички важни документи, и по-скъпи неща задължително ги сложете в ръчния багаж.
Обикновено трябва да имате одеалце и възглавничка на мястото на което ще седите, но в последно време нещо са ги посъкратили.
Нашата компания ви пожелава приятно пътуване.
В самолета храната обикновено е добра, но много пъти се оказва че е с доста странен вкус и не всеки може да я яде. Ако обикновено си похапвате добре може и да ви се стори малко. Хляб и напитки ще получите колкото желаете. Може да се носи нещо което да си похапвате по време на полета. Внасянето на храна обаче в Канада е забранено, така че може да се наложи я намерят да я изхвърлите.
Ще нащиша и нещо свързано с темата, което някоко пъти ми се е налагало да обяснявам на хора които никога не са пътували в самолет

В самолета има тоалетни обикновено в двата края на самолета и посредата. В тоалетната не се пускат хартии, за тях има специално място обикновено в страни. Копчето за пускане на водата обикновено е кругло и има надпис.
Ако не свети лампичката че трябва да закопчеете коланите, може да се разхождате свободно из самолета. Можете да отидете при стюардесите и да си поискате нещо за пиене по всяко време.
Понякога полетите са с междинно кацане което може и да не сте забелязали на монитора преди да се качите в самолета, така че ако не разбирате добре езика попитайте преди да слезите стюардесата дали това е града в който трябва да слезете. Примерно полетите за Торонто обикновено са с кацане в Монреал.
Не носете никакви остри предмети в ръчния багаж. Последния път ми конфискуваха една отверка която беше без накрайниците.
Всички важни документи, и по-скъпи неща задължително ги сложете в ръчния багаж.
Обикновено трябва да имате одеалце и възглавничка на мястото на което ще седите, но в последно време нещо са ги посъкратили.
Нашата компания ви пожелава приятно пътуване.

Ние сме независими, защото нищо не зависи от нас!
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
nai smeshnoto e che kato landvash predi razdavaha edni knijki v koito obiasniavaha takiva raboti vse edno divaci idvat (e, az ne znam shto go slojih tva vse edno).
obisniavaha shto e to toaletna
kak da ne se palel ogan v apartamenta
kak da ne se iznasiali pechkata i hladilnika pri mestene
i kvi li oshte ne shediovri koito me nakaraha da stana mek v kolenete i da oplakvam denia v koito reshih da napuskam obedinenite hamerikanski sasedi pod nas misleiki se za mnogo hitar kak otivam v americanskata svecia i toronto za koito biah chul che bil edna malka sveizaria - da, sveizaria e - sled kato ia napadnaha kurdite i predi da izgoniat marshata za 700tnata si godishnina
obisniavaha shto e to toaletna
kak da ne se palel ogan v apartamenta
kak da ne se iznasiali pechkata i hladilnika pri mestene
i kvi li oshte ne shediovri koito me nakaraha da stana mek v kolenete i da oplakvam denia v koito reshih da napuskam obedinenite hamerikanski sasedi pod nas misleiki se za mnogo hitar kak otivam v americanskata svecia i toronto za koito biah chul che bil edna malka sveizaria - da, sveizaria e - sled kato ia napadnaha kurdite i predi da izgoniat marshata za 700tnata si godishnina
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Боцо, не е точно така, особено за пиенето - няма да те оставят да поръчваш непрекъснато. Не съм сигурен, но мисля че за втора класа лимита е една напитка концентрат (50 гр) и една бутилчица с вино към яденето, нещо такова. В първа класа дават малко повече пиене, но дори и там не е неограничено.Botzo написа:...
дори можеш да си поръчваш пиене непрекъснато и няма да плащаш нищо. Айде късмет.
Даже доколкото си спомням имаше предупреждение че ако си купиш бутилка концентрат от Duty Free-то на борда на самолета, нямаш право да я отвориш и да пиеш от нея.

Е ама Омби, който ще да е. Хората гледат че иска помощ и помагат. А пък ако не е за него се за някой ще послужи.Ombudsman написа:Ама и вие сте едни рибоци. Не се ли усетихте, че това е "Василий" или все още така наричания "Лотр" и да не казвам по-натам.
А "Лотр" не е защото той пише с грешки. :idea:
Боцка, да не правя пълен анализ /ще ме обвиниш пак в понктуализъм и елитаризъм, а аз съм от пролетариата/, ама това как ти се струва "отностно" ?Botzo написа:Е ама Омби, който ще да е. Хората гледат че иска помощ и помагат. А пък ако не е за него се за някой ще послужи.Ombudsman написа:Ама и вие сте едни рибоци. Не се ли усетихте, че това е "Василий" или все още така наричания "Лотр" и да не казвам по-натам.
А "Лотр" не е защото той пише с грешки. :idea: