Помощ, отностно пътуване

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Методи

Помощ, отностно пътуване

Мнение от Методи »

Здравейте, отдавна следя форума и искам да попитам нещо. Скоро ще пътуваме за Монтреал с имигрантски визи. Трябва ли да си носиме суха храна, разрешават ли да се яде по време на полета и може ли да се играе белот или други игри за да минава времето в самолета? Все пак разбрахме че полета трае 7-8 часа и трябва да се прави нещо нали?
bp_de

Мнение от bp_de »

Towa nqkakaw maitap li e ili kakwo ???????
Metodi naprawo 4owek da se 4udi da se smee li ili ..... na takaw wapros
kato twoq.
Ot waprosa ti za mene izwoda e 4e nikoga ne si patuwal s samolet ( ne 4e e nuvno ) ama elementarno e da pregledasch foruma-opisani sa pone 10 patuwaniq ot BG kam Kanada.
A kato iskasch oste info –pregledai saitowete na samoletnite kompanii –tam ima info kakwo predlagat po wreme na polet.
Аватар
Koko

Re: Помощ, отностно пътуване

Мнение от Koko »

Методи написа:Здравейте, отдавна следя форума и искам да попитам нещо. Скоро ще пътуваме за Монтреал с имигрантски визи. Трябва ли да си носиме суха храна, разрешават ли да се яде по време на полета и може ли да се играе белот или други игри за да минава времето в самолета? Все пак разбрахме че полета трае 7-8 часа и трябва да се прави нещо нали?
Методи, въпроса ти наистина звучи доста странно, но да приемем че питаш сериозно – ето ти и сериозен отговор.
По време на полета сервират поне едно сериозно ядене – в зависимост от часа на полета – обяд или вечеря, нещо за закуска, плюс различни неща за пиене, така че няма нужда от суха храна. За да минава времето по-бързо обикновенно пускат един или два филма, плюс разни други развлекателни програми, а ако полета е през нощта, просто ще имате възможност да спите. Бих те посъветвал да си вземеш нещо за четене, ако няма какво друго да се прави, времето минава най-бързо с книга в ръка.
Методи

Мнение от Методи »

Мерси за отговора, дано да е така.
Аватар
Rainmaker

Re: Помощ, отностно пътуване

Мнение от Rainmaker »

Методи написа:Здравейте, отдавна следя форума и искам да попитам нещо. Скоро ще пътуваме за Монтреал с имигрантски визи. Трябва ли да си носиме суха храна, разрешават ли да се яде по време на полета и може ли да се играе белот или други игри за да минава времето в самолета? Все пак разбрахме че полета трае 7-8 часа и трябва да се прави нещо нали?
e vie puk go otkazahte choveka. che neka si vzeme suha hrana kakvo tolkova.
daje bih preporuchal edno gazovo kotlonche i tenderka v koiato da zavurti edin bob primerno. tukmo kato se svari za 2 3 chasa shte ima vreme da se iziade. a v rezultat na tova kato pochne gazootdelianeto shte se osvobodi mesto za poliagvane i opuvane na krakata :beer:
pumpy

Мнение от pumpy »

Значи акто пристигнах аз на летището в офиса на кебекарите една много мила лелка ми оформи документите и започна да ми обяснява щое това метро и има ли то почва у нас. Взе една карта с план на метрото и започна:
влака който се движи под земята в МТЛ се нарича метро ! както виждате метрото в МТЛ се състои от четири линии: синя, жълта, зелена, оранжева. всичките с изключение на синята минават през Berry-UQAM, която е най-голямата спирка. всички линии имат два края обозначени с имена и когато пътувате трябва да знаете в коя посока отивате и съответно да гледате на перона да се качите на влакче във вашата посока, в противен случай няма да стигнете там закъдето сте тръгнали. както сам виждате синьото метро не минава през най-голямата спикра, затова ако искате да го ползвате трябва да вземете оранжевото метро и да смените на Snowdon или Jean-Talon и така можете да се возите на синьото метро. Ако искате от синьото метро да ползвате зеленото ще стане с две прекачвания и е много важно да не объркате посоките...........

в този дух за около 10 минути ми беше обяснено щое то метро и как се ползва, без изобщо да си направи труда да ме попита дали някога съм се возил в метро и знам ли за какв остава дума и освен това забрави да ми обясни хватката с кореспонданса, което има къде къде по-голямо значение. Честно казано много и се чудих на тази служителка защо обяснява елементарни неща - е да ама за човек който е ползвал. за такъв който не е ползвал нещото са нови. успех в полета и не си носете храна и карти за белот. ще минат тези 8 часа без да ги усетите. приятно кацане.
Аватар
мравката Z

Мнение от мравката Z »

Когато си пътувал и знаеш за какво става въпрос понякога ти се струва че другите задават глупави въпроси. Мисля че точно тук е мястото за всякакви въпроси и за по-сериозни отговори, защото решението да хванеш самолета да си смениш живота и да започнеш от начало е стряскащо за всеки. и предизвиква наистина много въпроси.
В самолета храната обикновено е добра, но много пъти се оказва че е с доста странен вкус и не всеки може да я яде. Ако обикновено си похапвате добре може и да ви се стори малко. Хляб и напитки ще получите колкото желаете. Може да се носи нещо което да си похапвате по време на полета. Внасянето на храна обаче в Канада е забранено, така че може да се наложи я намерят да я изхвърлите.

Ще нащиша и нещо свързано с темата, което някоко пъти ми се е налагало да обяснявам на хора които никога не са пътували в самолет :D
В самолета има тоалетни обикновено в двата края на самолета и посредата. В тоалетната не се пускат хартии, за тях има специално място обикновено в страни. Копчето за пускане на водата обикновено е кругло и има надпис.
Ако не свети лампичката че трябва да закопчеете коланите, може да се разхождате свободно из самолета. Можете да отидете при стюардесите и да си поискате нещо за пиене по всяко време.
Понякога полетите са с междинно кацане което може и да не сте забелязали на монитора преди да се качите в самолета, така че ако не разбирате добре езика попитайте преди да слезите стюардесата дали това е града в който трябва да слезете. Примерно полетите за Торонто обикновено са с кацане в Монреал.
Не носете никакви остри предмети в ръчния багаж. Последния път ми конфискуваха една отверка която беше без накрайниците.
Всички важни документи, и по-скъпи неща задължително ги сложете в ръчния багаж.
Обикновено трябва да имате одеалце и възглавничка на мястото на което ще седите, но в последно време нещо са ги посъкратили.
Нашата компания ви пожелава приятно пътуване. :D
Ние сме независими, защото нищо не зависи от нас!
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

nai smeshnoto e che kato landvash predi razdavaha edni knijki v koito obiasniavaha takiva raboti vse edno divaci idvat (e, az ne znam shto go slojih tva vse edno).
obisniavaha shto e to toaletna
kak da ne se palel ogan v apartamenta
kak da ne se iznasiali pechkata i hladilnika pri mestene
i kvi li oshte ne shediovri koito me nakaraha da stana mek v kolenete i da oplakvam denia v koito reshih da napuskam obedinenite hamerikanski sasedi pod nas misleiki se za mnogo hitar kak otivam v americanskata svecia i toronto za koito biah chul che bil edna malka sveizaria - da, sveizaria e - sled kato ia napadnaha kurdite i predi da izgoniat marshata za 700tnata si godishnina
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Botzo

Мнение от Botzo »

Методи,
тия ги забрави. В самолетите дават достатъчно храна и пиене. дори можеш да си поръчваш пиене непрекъснато и няма да плащаш нищо. Всико влиза в цената на билета. Това е.
Айде късмет.
Гост

Мнение от Гост »

Ама и вие сте едни рибоци. Не се ли усетихте, че това е "Василий" или все още така наричания "Лотр" и да не казвам по-натам. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Botzo написа:...
дори можеш да си поръчваш пиене непрекъснато и няма да плащаш нищо. Айде късмет.
Боцо, не е точно така, особено за пиенето - няма да те оставят да поръчваш непрекъснато. Не съм сигурен, но мисля че за втора класа лимита е една напитка концентрат (50 гр) и една бутилчица с вино към яденето, нещо такова. В първа класа дават малко повече пиене, но дори и там не е неограничено.
Даже доколкото си спомням имаше предупреждение че ако си купиш бутилка концентрат от Duty Free-то на борда на самолета, нямаш право да я отвориш и да пиеш от нея. :cry:
Botzo

Мнение от Botzo »

Ombudsman написа:Ама и вие сте едни рибоци. Не се ли усетихте, че това е "Василий" или все още така наричания "Лотр" и да не казвам по-натам.
Е ама Омби, който ще да е. Хората гледат че иска помощ и помагат. А пък ако не е за него се за някой ще послужи.
А "Лотр" не е защото той пише с грешки. :idea:
Botzo

Мнение от Botzo »

Koko,
да това е така, не омже да се консумират неща от вън. И естествено няма да ти дадат да изпиеш 2 литра концентрат. Но пък аз до сега съм си поручвал по време на полета по 2-3 пъти и никога не е било проблем.
Гост

Мнение от Гост »

Botzo написа:
Ombudsman написа:Ама и вие сте едни рибоци. Не се ли усетихте, че това е "Василий" или все още така наричания "Лотр" и да не казвам по-натам.
Е ама Омби, който ще да е. Хората гледат че иска помощ и помагат. А пък ако не е за него се за някой ще послужи.
А "Лотр" не е защото той пише с грешки. :idea:
Боцка, да не правя пълен анализ /ще ме обвиниш пак в понктуализъм и елитаризъм, а аз съм от пролетариата/, ама това как ти се струва "отностно" ? :wink:
Botzo

Мнение от Botzo »

Омби, знаеш че с анализите съм зле както и с още цял куп неща. Ама поне така си мислих де ...... 8)
Заключено